Torben Brandt

Torben Brandt

Torben Brandt er født i 1953. Er p.t. redaktør på DR P1’s ’Radiofortællinger’ og ’P1 Podcastserier’. Radiomedarbejder på DR siden 1976, international medierådgiver siden 1989. Konsulent, programmedarbejder og lydtekniker i DR’s Montagegruppe i 80’erne, hvor han blandt andet skabte montageklassikeren ’Jagten på vogn 144’. Redaktør og reporter på en række kulturprogrammer, ’Hvad som helst’, ’Verdensmagasinet’, ’Kulturnyt’. P1-reportager og serier fra hele verden, lydkunst på magasinet Lydmuren. Producer på nyere succesfulde podcastserier, som ’I en danskers blodspor’, ’Kærlighed på lånt tid’, ’Gidselforhandleren’ og ’Mine smukke veninder’. Vandt Prix Italia i 1982, for radiomontagen ’Det indre blik’, sammen med Stephen Schwartz, nomineret til Prix Europa 1997 for ’Jagten på vogn 144’, ’pt. nomineret til Prix Italia og Prix Radio for ’I en danskers blodspor’ og modtog Krygerprisen i 2012. Laver for tiden mesterklasser i Momentinterviewteknik for unge podcastere over hele Danmark og i udlandet.

Udgav bogen ’AT FORTÆLLE MED LYD – som jeg lærte det’, i september 2020.

Foredrag af Torben Brandt:

Radions guldalder
Fortællingen om radioens guldalder, i 80erne og 90erne, hvor radiomontager skovlede internationale priser ind og jeg var med i 15 år, som programmedarbejder, redaktør, konsulent og lydtekniker. Historien om en broget flok af enspændere som skabte stor radiokunst, ofte af kringlede veje og med store fødselsproblemer.

Masterclass i momentinterview
’Momentinterviewet’ er lydfortællingens DNA, i den forstand at det er det vigtigste værktøj, når du vil frembringe billedrige fortællinger fra fortiden, som det f.eks. høres i P1s Radiofortællinger. Oplev et interview live, med forklaringer på alle de nødvendige greb. Lær på denne måde at lave stærke fortællinger for øret, men også en metode som du kan bruge når du gerne vil se ind i dine medmenneskers liv i al almindelighed.

Foredrag med Torben Brandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen