Tine Høeg

Tine Høeg (f. 1985) er forfatter og aktuel med den anmelderroste debutbog Nye rejsende udkommet på Rosinante i 2017. Bogen er både sorgfuld og sjov og handler om en ung gymnasielærers ulykkelige forhold til en gift mand og om ikke at kunne finde fodfæste som voksen. Tine Høeg er cand.mag. i dansk og filosofi og underviser ved siden af sit forfattervirke i dansk og kreativ skrivning. Hun har før sin debut bidraget til diverser tidsskrifter, og hun har skrevet titelteksten til antologien Jeg vælger uden filter udkommet på Høst&Søn med bidrag af andre danske forfattere som Helle Helle, Stine Pilgaard og Dennis Gade Kofod.

Tine Høg foredrag:

Foredrag 1: Togrejsen i litteraturen
Togrejsen er et åbent rum, et mulighedernes og forandringens rum og et oplagt sted for erotik. Hvordan har forfattere gennem tiden brugt toget og togrejsen i deres bøger? Hvad er det for en kombination af stilstand og bevægelse, som togrejsen tilbyder – og som har fået mig selv og andre forfattere til at skrive ikke bare om, men også i toget? Mit foredrag om toget som litterært motiv tager udgangspunkt i Nye rejsende, men kommer fra H.C. Andersen over Herman Bang og Sophus Claussen forbi Pia Juul, Helle Helle, Peder Frederik Jensen til J.K. Rowlings Harry Potter-bøger og tv-serien WestWorld.

Foredrag 2: Vaklende voksenliv
Med udgangspunkt i Nye rejsende taler jeg om litterære karakterer, der vakler, tøver og hverken kan eller vil finde fodfæste i det voksne forstået som det fornuftige, det stabile og det civiliserede. Hvordan arbejder forfattere som fx Stine Pilgaard, Ida Holmegaard, Lea Løppenthin, Helle Helle, Olga Ravn og jeg selv med hovedpersoner, der bryder med den faste livsbue og samfundets forventninger til, hvad det vil sige at være voksen? Og hvorfor?

Foredrag 3: At være lærer – og at skrive om det
Der er no mercy, når du står ved katederet for første gang. Alles øjne er rettet mod dig, og det er DIG, der har ansvaret. Jeg fortæller med udgangspunkt i mine egne erfaringer om den benhårde, akavede og heldigvis også sjove oplevelse, det er, at være ny lærer. Jeg taler om dynamikker på lærerværelset og i klasselokalet, og om, hvor svært det kan være at finde sig til rette i lærerollen. Jeg fortæller, hvordan og hvorfor gymnasiet danner rammen om fortællingen i Nye rejsende, og inddrager andre værker, bl.a. Dag Solstads Generthed og værdighed og Olga Ravns Celestine, hvor lærerrollen er i fokus.

Foredrag 4: Skriv skriv skriv! Oplæg og workshop
Det er så ærgerligt, at kreativ skrivning stort set elmineres fra danskundervisningen, når man forlader folkeskolen, og at den akademiske skrift dominerer. At arbejde kreativt med sin egen skrift skaber en generel sprogglæde, og jeg tror, at man ved at lade elever skrive kreativt også gør dem til bedre og mere sensible læsere. Jeg synes, man skal tænke skriftlighed i skolesystemet på en anden måde, hvor der er højere til loftet. Jeg er så heldig at undervise i kreativ skrivning på gymnasiet. Det fortæller jeg om i dette foredrag, som jeg kombinerer med en workshop, hvor man bliver kastet ud i selv at skulle skrive. Hvis man er lærer, er der inspiration at hente til egen undervisning.

Foredrag 5: Skriveproces og debutanttanker
Hvordan bliver en idé, man får, når man fx kører i tog, til en bog? Hvordan bygger man en fortælling op, og hvilke problemer kan man støde på undervejs? Jeg fortæller om min egen skriveproces, om op- og nedture og om mine tanker omkring det at debutere. Det er en grænseoverskridende oplevelse, der skaber nervøsitet, glæde, pres, angst og alt muligt andet.

Foredrag med Tine Høeg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Til toppen