Tine Eiby

Tine Eiby

Tine Eiby har i mere end 30 år skrevet som journalist på Weekendavisen om samfund, bøger, kultur og især…

Læs mere
Book Tine

Tine Eiby har i mere end 30 år skrevet som journalist på Weekendavisen om samfund, bøger, kultur og især om videnskab. Fra 2005-2018 var hun redaktør af avisens videnskabssektion Ideer, men ønskede at vende tilbage til det, hun holder mest af – at skrive.

Som redaktør har hun samlet meget viden af den slags, der går på tværs af fagområder. Det har inspireret hende til at skrive vores dannelseshistorie med vandet som fortælleramme: Vandets stille hvisken – om ilt og brint, om os og livet udkom på Forlaget Grønningen 1 i april og modtog blandt andet fem stjerner fra Berlingskes anmelder.

Tine Eiby er uddannet journalist fra Danmarks Journalistuddannelse og har siden taget en suppleringsuddannelse i Europæiske Kulturstudier ved Aarhus Universitet. Hun har tidligere skrevet bogen Til tjeneste – dengang i 70erne, som udkom på Gyldendal i
2006.

Forfatterforedrag med Tine Eiby

Hvorfor smed vi de mest kostbare skatte i mosens sorte vand? Hvordan blev vi så rige? Og hvad skal vi med Lynetteholm og alle de andre nye øer? Som moderne mennesker er vi optagede af, at vi har sat os på Jorden, men har det med at glemme, at vi selv er et stykke natur, der er formet af kloden og dens kræfter.

Tine Eiby tager os med vandet som rejsefører med på en dannelsesrejse. Alle vegne trækker vandet spor. Ikke mindst i et vandland, som Danmark. Det har rislet igennem vores historie og mytologiske forestillingsverden, det har skåret gennem landskaber, og århundreders søfart har sat aftryk i vores mentalitet. Vandet truer os med oversvømmelse, konflikter og undergang, men vandet er også det stof, som fremtidens drømme er gjort af. Vi er selv efterkommere af havvæsener, der i er gået på land, og måske er vi på vej tilbage. Vi bader året rundt, vi vil helst bo med havudsigt, og vi er godt i gang med en ny form for kolonisering. Er der ikke plads nok til alt det, vi gerne vil, så bygger vi bare en ny ø.

Ved brug af foto, skal fotograf Les Kaner nævnes.

Foredrag med Tine Eiby booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular