Tim Metz har mere end 20 års erfaring fra den danske og internationale foredragsscene. Som amerikaner bosat i Danmark formår Tim at se på den danske medarbejderkultur med et anderledes – og altid humoristisk – blik som ofte ender som en øjenåbner for deltagerne til hans foredrag. Med afsæt i Tims egne erfaringer fra en række arbejdspladser både i Danmark og USA, blandt andre hos LEGO, United Airlines og Wells Fargo Bank, giver han deltagerne konkrete råd og værktøjer, som viser dem, hvordan man som individuel medarbejder kan bidrage positivt til arbejdsfællesskabet! Foredraget afholdes efter aftale både på dansk og engelsk.

Foredrag af Tim Metz:

Foredrag 1: TAG DIT GODE HUMØR MED PÅ ARBEJDE – et humoristisk foredrag målrettet medarbejdere om humor, trivsel og arbejdsglæde.
Vi bruger i gennemsnit en tredjedel af vores vågne timer på arbejdspladsen. Så hvorfor ikke have det sjovt, mens vi er der? Præcis sådan lyder Tim Metz’ centrale pointe i dette foredrag, hvor han viser sine deltagere, hvordan humor og positivitet blandt medarbejdere og kolleger er én af nøglerne til en sund og produktiv arbejdskultur.

Som amerikaner bosat i Danmark i flere end 20 år formår Tim med en velmenende distance at rette et anderledes og underholdende blik på den danske medarbejderkultur. Tim ser de ting, vi andre overser, og med sjove og personlige anekdoter gør han det tydeligt, hvordan det gode arbejdsmiljø ofte bliver skabt af de helt små ting. Et smil, når du møder kollegerne om morgenen, en sjov historie i frokostpausen eller et klap på skulderen, når en kollega har fortjent det – eller har brug for det.

En sund arbejdskultur skal altid understøttes af arbejdsgiver og ledelse, men det fratager ikke den enkelte medarbejders individuelle ansvar. Med afsæt i Tims egne erfaringer fra en række arbejdspladser både i Danmark og USA, blandt andre hos LEGO, United Airlines og Wells Fargo Bank, giver han derfor deltagerne konkrete råd og værktøjer, som viser dem, hvordan man som individuel medarbejder kan bidrage positivt til arbejdsfællesskabet.

“Du løste opgaven helt i tråd med vores brief og forventninger i øvrigt. Feedbacken fra deltagerne på dagen har været meget positiv, så vi vil huske dig, når et lignende behov forhåbentligt vil opstå i fremtiden.”
Kristian Bang, HR-specialist, Amcor Flexibles A/S

Foredrag 2: BYD FORANDRINGER INDENFOR – et sjovt foredrag målrettet medarbejdere om at møde forandringer med et åbent sind.
Forandringer på arbejdspladsen er de fleste medarbejderes største frygt. For hvorfor kan tingene ikke bare blive ved med at være, som de altid har været? Som vi nu engang har vænnet os til dem! I dette underholdende foredrag, fokuserer Tim Metz på de mange fordele, enhver forandring kan føre med sig – både for den enkelte medarbejder og for arbejdspladsen som helhed. Tim viser, at det nye – som måske i første omgang virker farligt – sagtens kan være meget bedre end det gamle. Med afsæt i en række af Tims personlige anekdoter og historier fra såvel danske som amerikanske arbejdspladser gør han op med “Det-kan-vi-ikke-kulturen”. Han viser, hvordan denne tankegang dræner medarbejderne for kreativitet og arbejdspladsen for udvikling. I stedet slår han et slag for en kultur, hvor medarbejderne indimellem stopper op for at stille sig selv og hinanden spørgsmålet: “Kan vi egentlig gøre det her anderledes?”

Som amerikaner bosat i Danmark retter Tim i foredraget et anderledes, humoristisk og skævt blik på den danske medarbejder- og virksomhedskultur. Det gør ham i høj grad i stand til at se tingene lidt ‘udefra’ samt at tegne et billede af den typiske danske medarbejder, som ofte kan fungere som en både velmenende og kærlig øjenåbner for mange deltagere til foredraget.

“IT-funktionen i Chr. Hansen A/S kickstartede sin globaliseringsproces med assistance fra Tim Metz. IT-funktionen tæller medlemmer fra seks lande med forskellig kulturel baggrund. Vi havde behov for en uafhængig instans, der med vid, erfaring og humor, kunne få os til at le afvæbnende af os selv, uden at tabe det forretningsmæssige mål af syne. Tim Metz indfriede til fulde vores forventninger.”
Poul Mols Poulsen, ITS Manager hos Chr. Hansen A/S.

Foredrag 3: POSITIVISME…. PÅ 21 DAGE! – et humoristisk foredrag målrettet medarbejdere om humor, arbejdsglæde og trivsel.
Hvis vi hele tiden tror, vi skal have succes for at opnå lykken, når vi aldrig mållinjen. Vi bliver nødt til at ‘omkode’ hjernen og omvende processen. Præcis sådan lyder Tim Metz’ centrale pointe i dette foredrag, hvor han viser sine deltagere, hvordan humor og positivitet blandt medarbejdere og kolleger er én af nøglerne til en sund og produktiv arbejdskultur, som også kan måles på bundlinjen. Ved at bruge ca. to minutter hver dag i 21 dage, kan vi ’omkode’ hjernen, tænke anderledes og blive mere positiv og dermed mere produktiv på arbejde.

Som amerikaner bosat i Danmark i flere end 20 år formår Tim med en velmenende distance at rette et anderledes og underholdende blik på den danske medarbejderkultur. Tim ser de ting, vi andre overser, og med sjove og personlige anekdoter gør han det tydeligt, hvordan det gode arbejdsmiljø ofte bliver skabt af de helt små ting. En anerkendende mail, ros eller en ’tilfældig venlighed’.

En sund arbejdskultur skal altid understøttes af arbejdsgiver og ledelse, men det fratager ikke den enkelte medarbejders individuelle ansvar. Med afsæt i Tims egne erfaringer fra en række arbejdspladser både i Danmark og USA, blandt andre hos LEGO, United Airlines og Wells Fargo Bank, giver han derfor deltagerne konkrete råd og værktøjer, som viser dem, hvordan man som individuel medarbejder kan bidrage positivt til arbejdsfællesskabet!

Foredraget kan tilmed afholdes som en kortere peptalk og motivation for medarbejdere i offentlige og private virksomheder. “Positivisme…på 21 dage” afholdes efter aftale både på dansk og engelsk.

Foredrag 4: AMERIKANSK KULTUR I SKOLEHØJDE – Et sjovt foredrag målrettet skole-, gymnasie- og handelsskoleelever om kulturforskelle.
Selvom amerikanskfødte Tim Metz har boet i Danmark i mange år, slår tungen stadigvæk krøller, når han forsøger sig med et “rød grød med fløde”. I dette foredrag giver Tim eleverne et anderledes indblik i amerikansk kultur – serveret på en let spiselig og ikke mindst underholdende facon, som holder eleverne fanget. Men tag ikke fejl. Eleverne bliver også beriget med vigtige informationer og fakta om amerikansk kultur i løbet af foredraget.

Tim tager deltagerne med på en kulturel rejse, som når forbi det amerikanske velfærdssystem, de amerikanske værdier, skolesystemet i USA og meget, meget mere. Med sine fødder solidt plantet i både dansk og amerikansk kultur, viser Tim eleverne forskellene mellem Danmark og USA, og krydret med sjove historier og anekdoter får deltagerne samtidig et billede af, hvordan det amerikansk samfund gradvist har infiltreret det danske.

Foredraget afholdes på engelsk og tilpasses altid niveauet for det pågældende klassetrin (fra 7 klasse og op). Samtidig giver foredraget ofte anledning til det videre arbejde i klasserne om amerikansk kultur, integration, kultursammenstød samt kulturudvikling.

“Tims foredrag om amerikansk kultur er meget spændende. Det er letforståeligt, direkte og underholdende og holdt eleverne fanget og meget interesserede. Der er masser af emner at tage fat på og diskutere for eleverne efterfølgende – også i andre fag end engelsk.”
Anders Boll Mikkelsen, Staby Efterskole

“Dagen blev en stor succes – både for elever og lærere. Det var en rigtig god dag med dig som formidler, og vi vil gerne invitere dig næste skoleår!”
Birger Kristensen, Nordvestjysk Handelsskole

“Sikken energiudladning!”
Lisbeth Lund, Haderslev Handelsskole

Foredrag med Tim Metz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen