Svend-Allan Sørensen

Svend-Allan Sørensen

Svend-Allan Sørensen er født i Kjellerup i 1975, uddannet billedkunstner på Det Fynske Kunstakademi med sidenhen mange galleri- og museumsudstillinger bag sig. Svend-Allan arbejder tematisk med jagt og natur i sine grafiske værker. I 2014 modtog han Queen Sonja Nordic Art Award (nu Queen Sonja Print Award), som er verdens største legat en grafisk kunstner kan tildeles. I gennem de professionelle år har han afholdt adskillige såkaldte artist talks samt mange kunstneriske workshops.

Svend-Allan kommer fra en midtjysk gård og han kan i dag se, at det også er dér, værkerne kommer fra. Hans arbejde har de senere år bevæget sig frem mod en tilbagevending til den landlige opvækst, som kørte han med fuld fart frem i bakgear.

Værkerne er ikke street. De er mark og skov. De taler om det, han kommer fra og interesserer sig for. På den måde forholder de sig til samtiden. I alle fald Svend-Allans samtid.

Han ser sit arbejde som en slags langt knevrende visuelt beat-digt. Den litterære inspiration er gennemgående og flere billeder består blot af korte sætningskonstruktioner, der ikke sjældent omhandler kragen. Hans fascination af denne mørke fugl er grobund og afsæt for arbejdet. For at et grafisk værk virker for ham, skal det have karakter af krage. Han har i sit arbejde med grafik tillige gjort brug af jagtgeværer og –rifler side om side med træsnitsknive og radérnåle. For Svend-Allan Søren er både en kniv og et jagtvåben rurale værktøjer, der understreger hans hensigt. Han bilder sig ind, at han arbejder i forlængelse af Søren Hjorth Nielsen (1901-83).

Foredrag af Svend-Allan Sørensen:

Egne grafiske værker.

Et foredrag om egne grafiske kunstværker fra ca 2007 og frem. Svend-Allan Sørensen taler om livet som analog samtidskunstner i en digital tid og om rollen som jagende billedkunstner. Der vil blive vist en lille video om tilblivelse af et stort træsnit.

Foredrag med Svend-Allan Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen