Svend Aage Madsen

Svend Aage Madsen

Svend Aage Madsen er formand for Forum for Mænds Sundhed og chefpsykolog på Rigshospitalet, født i 1950 og specialist i psykoterapi og har altid haft mænd, kvinder, fædre, mødre og børn i fokus. Han er også fiormand for ’Tænketanken VM – Viden om Mænd’. Udgav i 2014 bogen ”Mænds sundhed og sygdomme”. Er ph.d. på afhandling om kvinders fødselsdepression, se bogen: ”Bånd der brister – bånd der knyttes”. Har i mange år været leder på Rigshospitalet af en omfattende forskning i fædre og faderskab og har her fundet, at også mænd kan får fødselsdepression. Har været med til at skrive bøgerne ”Fædre og fødsler” og ”Fædres tilknytning til spædbørn”. Svend Aage Madsen er aktiv i mandeforskning og medforfatter til ”Kend din krop, mand”. Er formand for Selskab for Mænds Sundhed, Danmark (SMSdk) og sidder i bestyrelsen for Europe. Svend Aage Madsen er en hyppig foredragsholder i alle mulige sammenhænge og optræder ofte i medierne når emnet er mænd og fædre.

Foredrag af Svend Aage Madsen:

Foredrag 1. Mænds sundhed
Hvorfor er det så uoverskueligt for mænd at bestille tid hos lægen? Hvorfor lever mænd korte end kvinder og er mere tilfredse? Er det nødvendigt at mænd har flere sygdomme og dør tidligt? Der fortælles om alle aspekter af mænds sundhed. Om mænds forhold til sundhed, læger og forebyggelse – og om lægernes og sundhedsvæsnets forhold til mænd.

Foredrag 2. Mænds psyke i lyst og nød
Hvad sker der i mænd, har de en særlig psyke? Om mandens psykiske udvikling fra barn til voksen. Om hvordan vi kan forstå nogle af de særlige træk, der er i mandens måder at føle, opleve og udtrykke sig på – og at indgå i parforhold på. Og om hvilke særlige problemer der kan være i mandens psyke, som indtil nu ikke er blevet ordentligt anerkendt. Bl.a. hvordan det ofte er lettere at se en mand som årsag til et problem end som en, der har et problem. Hvordan er mænds psyke i forskellige aldre?

Foredrag 3. Mænd som fædre
Den historiske udvikling i faderskabet fra Abraham og Odysseus over fædrene i eventyrene og den fjerne og nære fortid og i andre kulturer til vore dages fædre. Om udfordringer i faderskabet i dag – veje og vildveje. Hvordan mænd kan udvikle stærke bånd til deres børn og hvad der kan stå i vejen for det inden i og omgivelserne.

Foredrag 4. Manden som patient
Om de forskellige strategier og måder mænd og kvinder kan have som patienter og hvordan der kan udfordre (det især kvindelige) personalet i sundhedsvæsnet. Der gives veje til forståelse og råd til læger og sygeplejersker om, hvordan man kan bedre kommunikationen og dialogen med den bandlige patient.

Foredrag 5. Mænds og kvinders kommunikation
Om drenges og piger forskellige udviklingshistorier og hvordan det spiller ind på mænds og kvinder kommunikation fra parforhold til professionelle sammenhænge.

Foredrag 6. Forældreskab
Hvad sker der når vi bliver forældre? Hvordan udvikler vi vores person i og med forældreskabet? Hvilke veje og vildveje er der, og hvordan hænger de sammen med vores egne erfaringer i livet. Hvilke forskelle er der på mænd og kvinder. Hvordan kan man arbejde med sig selv som forældre og udvikle sit forældreskab.

Foredrag 7. Mænd/kvinder og fødselsdepressioner
Omkring 10-14% af alle kvinder og ca. 7-10% af alle mænd får en fødselsdepression i forbindelse med at de bliver forældre. Hvordan kan vi forstå det fænomen og hvad kan man gøre for at hjælpe.

Foredrag 8. Tilknytning mellem børn og forældre
Tilknytning er det afgørende aspekt af forholdet imellem forældre og børn. Hvordan har man set på forældre-barn-forholdet i tidligere tider og hvordan beskriver den nyeste forskning på området relationerne imellem forældre og børn.

CV

1981: Cand. psych. fra Århus Universitet
1981-84: Danmarks Lærerhøjskole og Ikast-seminariet.
1984-86: Institut for Psykologi, Køben­havns Universitet
1986-95: Klinisk psykolog og leder ved Rødovre kommune
1988-95: Leder af ‘Fødselssamarbejdet’
1994: Ph.D. på afhandlingen: Når det ikke kun er lykken at blive mor.
1996®: Klinikchef/Chefpsykolog på Rigshospitalet.
1996®: Leder af forskningsprogrammet “Fædres relationer til deres spæd- og små­børn”
1999®: Psykolog-/forskningsansvarlig for Center for Seksuelle Overgreb
2004: Formand for Selskab for Mænds Sundhed, Danmark
2008: Medstifter af Rigshospitalets Videnscenter for Patientstøtte.
2009: Leder ’Relationelle kompetencer i arbejdet med kræftpatienter’
2009: Vicepræsident for European Men’s Health Forum.
2010: Medforfatter til “The State of Men’s Health in Europe”.
2011: Formand for Tænketanken VM – Viden om Mænd
2012: Formand for Forum for Mænds Sundhed

Udvalgte publikationer:

  • Mænds sundhed og sygdomme. Forlaget Samfundslitteratur, 2014
  • Fødselsdepression – der er hjælp at få! Frydenlund, 2012 (med Janni Ammizbøll, Lise Gullestrup, Kirsten Lindved, Poul Videbech. & Vinter)
  • Between autonomy and attachment. Psychotherapy for men with postnatal depression. I: An International Psychology of Men. New York: Routledge, 2010.
  • Becoming a father – post natal depression in men. I: Promoting Men’s Mental Health. London: Radcliffe Publishing, 2010 (med Adrianne Burgess).
  • Kend din krop, mand. Aschehoug, 2006 (med Kaare Christensen, Christian Graugaard, Hans Bonde & Wulff-Helge).
  • Fædres tilknytning til spædbørn. Hans Reitzels Forlag, 2002 (med Dennis Lind og Hanne Munck).
  • Fædre og fødsler. Frydenlund, 1999 (Med Hanne Munck og Marianne Tolstrup)
  • Bånd der brister – Bånd der knyttes. Hans Reitzels Forlag, 1996.

Foredrag med Svend Aage Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen