Stig Rossen

Stig Rossen
Foredraget “Undgå automatpiloten”

Stig Rossens nyeste aktivitet er hans efterhånden omfattende foredragsvirksomhed.

“Undgå automatpiloten” et inspirationsforedrag, som er baseret på Stig Rossens erfaringer med de næsten 1400 gange, han spillede den samme rolle i musicalen “Les Miserables”.

Hvordan undgår man, at rutine og repetitioner bliver kedelige og trivielle? Kan man selv gøre noget for at den daglige “trummerum” bliver positiv og inspirerende? Hvordan skaber man “den perfekte dag” og får overskud og energi? Lær selv at tage ansvaret for den energi, du udsender og den måde, hvorpå du påvirker folk.

HISTORIE:
Da Stig Rossen i februar 1988 sprang ind i det danske publikums bevidsthed med sin entre i Dansk Melodi Grand Prix, var der måske ikke mange, der spåede ham en stor karriere inden for underholdningsbranchen.

Der kom naturligvis en plade (“Kærlighed – og alt det der”) det år, hvor grand-prix sangen, “Vi danser rock og rul”, var præsenteret, men pladen indikerede også, at der var andet og mere i Kolding-drengen end blot blød sofapop; udtrykket “heavy-pop” blev anvendt flittigt i studiet under indspilningen. Pladen blev fulgt op af en koncert-turne rundt om i landet med Fenders, og derefter blev der stille omkring Rossen. Han var nemlig i fuld gang med sin skuespiller-uddannelse i London på Guildhall School of Music and Drama (1987-1990).

90`erne var kun få måneder gammel, da Stig fik sit store gennembrud i England.

Han blev hyret til koret i Les Miserables, og efter blot tre måneder fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean. Denne drømmerolle bragte ham sidenhen rundt i hele verden. Han har idag spillet Valjean næsten 1400 gange i 7 forskellige lande.

I 1991 udkom pladen “Starry Starry Nights”, som var det første samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Pladen solgte bedre, end nogen havde turdet drømme om – Platin på kun fire måneder – og succesen blev fulgt op af en totalt udsolgt koncert-turne.

Samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester og den engelske dirigent, David Firman, fortsatte på de næste to plader, “The Impossible Dream” i 1993 og “Live In Concert” i 1994, som solgte til henholdsvis Guld og Platin.

Stig Rossen syntes nu, han havde brug for en ny kunstnerisk udfordring, og i 1994-95 kastede han sig over Gospel-genren i et smukt parløb med den amerikanske Gospel stjerne, Lillian Boutté.

Projektet involverede en TV-optagelse af koncerten med et tusind-talligt kor.

I samme periode begyndte Stig at optræde i koncertsammenhæng med sit eget show bakket op af Svend Skippers fem-mands orkester, hvor han i de følgende 2-3 år udforskede den lidt mere intime og “nøgne” koncertform.

I 1995 forhandlede Stig med pladeselskabet Polygram, og efter en ti-måneders turne i Asien og Sydafrika med Les Misérables i 1996 startede arbejdet, som i april 1997 resulterede i pladen “Letters Of Love”.

Dette spændende projekt, som præsenterede Stig i en ny og mere moderne lyd, blev den første indikation af muligheden for en international pladekarriere, idet en af sangene, “Miracle”, gik til tops på hitlisterne i Thailand, hvor den lå i 12 uger, 3 uger på førstepladsen.

I efteråret 1997 samlede Stig sit nuværende 11-mands orkester med henblik på en række koncerter i Danmark, hvor repertoiret ville bestå af en håndfuld af de “gamle” hits, nogle af de nye sange samt flere helt nye ting.

Stig følte nu, at han havde fundet den helt rigtige musikalske konstellation, som gav ham den frihed og fleksibilitet, han havde søgt og efter en udsolgt Danmarksturne i efteråret 1998 samt stor succes med CD`en “Julelys”, som solgte 67.000 eksemplarer, brugte han foråret 1999 til at arbejde i sit hjemmestudie i London på nye sange.

Debut`en som solo-navn på festival-scenen kom i slutningen af juli, hvor Stig optrådte med sit band på Langelands festivalens store scene.

Stig Rossen sang de danske versioner af Phil Collins smukke sange i Disneys tegnefilm “Tarzan” og havde den store ære at synge for Mr Collins himself ved galla-premieren i Palladium Biografen i november.

Julelys-CD`en, nu med bonustracket “I den kolde vinter” – en duet med Christina Undhjem – blev også i 1999 en salgs-succes, 28.000 solgte eksemplarer, hvilket giver et samlet salgstal på 95.000 – kun 5.000 CD`er fra dobbeltplatin.

Julekoncert-turneen 1999 blev en forrygende succes med 30 udsolgte koncerter på 22 dage.

I januar og februar spillede Stig Rossen rollen som Anatoly i Fredericia Teaters opsætning af musicalen “Chess”, som efter 18 udsolgte forestillinger i Fredericia tog på en kort turne med tre forestillinger i Esbjerg og to i Herning.

Midt i april vendte Stig Rossen hjem for at bosætte sig i Danmark efter tretten år i England. Han kunne igen i år findes på Langelandsfestivalens store scene, hvor han leverede et forrygende show sammen med sit 11-mands orkester.

Sommeren igennem var han rundt i landet for at give udendørs-koncerter, mens han sideløbende arbejdede på færdiggørelsen af sit album “Stories”, som blev udgivet den 30. oktober.

Den 3. november havde han premiere på den nye danske musical, Egtved Pigen, i Musikteatret Vejle. Forestillingen spillede udover Vejle også i Århus og Aalborg i løbet af november.

Stig Rossen var overvældet da Nana Mouskori spurgte om han ville synge en duet med hende på hendes seneste CD. Det blev også til en Guest apperance på Stigs CD Stories med Nana Mouskoris verdenshit Only Love. “Stories” blev udgivet i november og nåede inden jul at sælge næsten 50.000 eksemplarer.

År 2000 blev rundet af med to store julekoncert i Forum og Messecenter Herning, hvor Stig Rossen sang julen ind sammen med Oslo Gospel Choir og Tommy Körberg.

Foredrag med Stig Rossen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen