Sømændene

Sømændene
Sømændene – Det helt unikke kultband

Dette helt unikke kultband har taget de danske festivaler med storm med fyldte festivaltelte og en kæmpe fanskare til følge.

Sømændene har krydset 15 år sammen, men de færreste vil påstå, at energiniveauet er faldet siden den spæde start på Sydsjælland i begyndelsen af 00’erne. Sømændenes show har trukket fulde huse på spillesteder og lokket festivalgængere ud af teltene og på tæerne på landets største festivaler og scener i adskillige år.

Trods det faktum, at de 9 musikere i Sømændene ikke erhverver sig ved at sejle på de syv verdenshave, så forstår de at skabe en troværdig sømandsillusion og tage publikum med på en nostalgisk rejse, når de med deres drengede sømandscharme og ferme musikalitet genopfrisker klassiske sømandsviser som ’Katinka, Katinka’, ’Når En Sailor Går I Land’ og ’Så Længe Skuden Kan Gå’. Men også moderne tophits samt egne kompositioner bliver udsat for violin, harmonika, bægerklang og fællessang.

Det er netop live at de 9 sømænd føler sig hjemme, understreger Orlogskaptajnen, Søren Bredahl:

”Vi lever jo nok alle lidt for at komme på græs hvert forår. Der er ikke noget, der slår fornemmelsen af at stå over for 10.000 mennesker, der alle råber drik, drik, drik.”
Det er ikke kun live, Sømændene har haft succes!

Udover en platinplade for albummet ”Søforklaringer” og en DMA for årets folk-navn i 2013, fik Sømændene et radiogennembrud i 2016 med sangen, ”Kommer hjem igen”, der i løbet af sommeren blev flittigt spillet. Gasten, Jesper Hoff-Clausen, udtaler:

”Det er spændende, at vores eget materiale kan slå igennem i radioen. Jeg synes vi har fundet ind til noget rigtigt i Kommer hjem igen. Det giver det hele en ekstra dimension at spille en sang live som folk kender fra radioen og kan synge med på.”

Sømændene vil være at finde på festivaler, byfester og spillesteder i det ganske land!

Sømændene booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Del denne side på:
Til toppen