Silvia Meyer

Silvia Meyer

Silvia Meyer (f. 1978) er født og opvokset i Danmark, og er redaktør af www.misbrugsportalen.dk, der beskæftiger sig med erfarings- og informationsudveksling indenfor misbrug, afhængighed, angst, spiseforstyrrelser m.v.

Silvia Meyer blev som 15-årig introduceret til hårde stoffer, har arbejdet som model og SAS-medarbejder, og levede med misbrug og afhængighed i 14 år. Misbruget betød at Silvia mistede sin mand, sine to børn, der blev bortført til Serbien, og hun endte med en ny tilværelse som hjemløs kriminel misbruger.

Silvia Meyer kom i fængsel, og valgte at komme i stoffri behandling med sin afhængighed. Siden har Silvia fået en ny tilværelse med uddannelse, tvillinger og er idag chefredaktør. I 2012 startede hun misbrugsportalen.dk som har været en bragende succes, og siden har hun været et kendt ansigt i danske medier med sit initiativ, sine holdninger og hendes egen livshistorie.

Silvia Meyer er nomineret til titlen som Årets Helt 2012 af Jyllands-Posten og Trygfonden.

Foredrag af Silvia Meyer:

Foredrag 1: Mennesket bag misbruget
Med udgangspunkt i sin egen historie, fra at være blevet afhængig af narkotika fra hun var 15 år gammel, efterfulgt af et 14 års langt misbrug, med et dobbeltliv i mange år, indtil hun mistede alt, fortæller Silvia, hvad det har krævet af hende og hendes omgivelser, at rejse sig fra misbruget og bygge en tilværelse op igen, samt hvor mange udfordringer et menneske kæmper med, når de slipper et misbrug, ikke kun mens de har det. Hun fortæller livagtigt og autentisk om den invaliderende effekt af et have et misbrug, samtidigt med, at man er et menneske bag misbruget, med både ønsker, håb og følelser, men som ikke er i stand til at komme fri.

Foredrag 2: Afhængighed har mange ansigter
Foredraget tager lytterne på en rejse gennem forskellige følelser og tanker omkring afhængighed, hvor de ligeledes bliver udfordret i deres egne grundholdninger, samt åbner om for emner, som i vores samfund er meget tabubelagte og angstberørende, på trods af at vi som befolkning, i hver familie i Danmark, er i relation til eller kender nogen, som har et afhængighedsproblem. Her tages der udgangspunkt i kontroltab og afhængighed. Herunder af alkohol, stoffer, medicin, spil og andet uhensigtsmæssig, tvangspræget adfærd, som mennesket kan blive styret af som afhængig og hun lukker op for hendes egne og andres erfaringer, omkring hvordan man bedst hjælper et mennesker, som er afhængigt.

Foredrag af Dennis Kirkan

Mennesket bag misbruget

Dennis Kirkan er 41 år gammel, bor i København, under uddannelse som narrativ misbrugskonsulent og arbejder på Misbrugsportalen med motivation, forebyggelse og efterværn for mennesker under og efter misbrug.

Han startede sit stofmisbrug som meget ung, og har et 25 års langt stofmisbrug bag sig, som han trods alle odds, har formået at lægge fra sig efter mange forsøg, og ikke mindst meget hårdt arbejde. Han har formået at bygge et nyt liv op, som han i dag er dybt taknemlig for og som andre omkring ham har dyb respekt for, fordi at han på så mange måder, formår at bruger sin fortid til at skabe forandring og glæde i andre mennesker..

Han har i dag mange års stoffrihed, har en stor familie som han har fået tilbage i sit liv, og en kæreste gennem fem år, som han netop har fået en lille søn med.

Dennis har ikke blot været på kanten, men helt udover den, været hjemløs og brugte sine dage på Istedgade hvor alt handlede om stoffer og overlevelse, fordi alt det som har betydning i livet, forsvandt – og lysten, kærligheden og viljen til livet, overskyggedes af at leve i en uvis tilværelse, hvor han ikke vidste om han vågnede dagen derpå.

Hør Dennis gribende historie og samt inspirerende oplæg, som kommer til udtryk gennem hans evne til at nå både unge og voksnes fuldkomne opmærksomhed, når han taler, da han gør det gennem taknemlighed, ydmyghed og åbenhed.

Hans personlighed, historie og oplæg passer i høj grad til skoler, uddannelser og forsamlinger, som ønsker en oplevelse de ikke glemmer, og et budskab som forebygger, uden der løftes en pegefinger en eneste gang.

Hvordan gik det til, hvad kunne have hjulpet ham dengang, hvordan kan man forholde sig til stoffer, hvis andre omkring en opfordrer til det – Disse spørgsmål eller andre vinkler som skolen ønsker, kan drøftes inden – og Dennis kan sagtens bookes gennem kontrakten med Misbrugsportalen, hvis det ligger på en hverdag, så fratrækker vi alm. løn for dagen og udbetaler resten til Dennis personligt.

Foredrag med Silvia Meyer og Dennis Kirkan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk. Honorar m.v. gives til Foreningen Misbrugsportalen.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen