Rikke Viemose

Rikke Viemose

Rikke Viemose (født 1969) er uddannet journalist og BA i litteraturvidenskab og moderne kulturhistorie. I 2013-2020 ejede og drev…

Læs mere
Book Rikke

Rikke Viemose (født 1969) er uddannet journalist og BA i litteraturvidenskab og moderne kulturhistorie. I 2013-2020 ejede og drev hun med stor succes delikatesseboghanden Thiemers Magasin i København. Hun er gift og har to voksne børn.

Foredrag af Rikke Viemose:

”Nu taler jeg – en historie om hverdagssexisme”

Med udgangspunkt i sit eget liv og sin anmelderroste bog, ”Nu taler jeg”, fortæller Rikke Viemose hudløst ærligt om sit liv og om vores forskelsbehandling af kvinder og mænd. ”Nu taler jeg” handler om at vokse op som pige og blive kvinde i et samfund, der officielt er ligestillet, og hvor man som kvinde får at vide, at man har de samme muligheder og vilkår som mænd. Men er det sandt, og hvordan ser den historie egentlig ud indefra?

Foredraget bygger på forfatterens egne erfaringer gennem fem årtier og tager os med i alle de sammenhænge, hvor den subtile sexisme – hverdagssexismen – trives: I skolen, på arbejdspladsen, i de offentlige rum, men også i familien, i ægteskabet og blandt venner.

Anmeldere om bogen:

”Stilfærdig i sit anslag, men larmende i sine budskaber. Masser af tunge skyts.”
– Politiken

”Historien om hverdagssexisme, der har manglet i #MeToo-debatten (…) Helt oplagt på enhver gymnasieklasses pensumliste.”
– Information

”En både personlig, historisk og sociologisk tour de femme.”
Jyllands-Posten

”Rikke Viemoses debatbog om ligestilling og feminisme anno 2022 er veludført og burde blive læst af mange”
Weekendavisen

Læsere om bogen:

”Nu taler jeg” er også en sjælden feministisk fortælling om kærlighed (…). En dannelsesfortælling om hvordan to unge mennesker forelsker sig, bliver forældre og forandrer sig og bliver klogere og kærligere voksne sammen.”

“Jeg blev glad, mens jeg læste, fordi du sætter dig selv på spil i smukkeste rødstrømpeånd: Gør det private politisk! Ja for filan da! Vi skal brodere den parole med guldtråd på regnbuefarvede faner og bære dem stolt frem i fællesskab.”
– Pia Fris Laneth, forfatter til ”Lilys Danmarkshistorie”

”Din bog er øjenåbnende, og din fremstilling overbeviser fra først til sidst i kraft af sin personlige oprigtighed. Det er alt sammen stærkt og smukt og modigt gjort.”
– Jens Smærup Sørensen, prisvindende forfatter til bl. a. ”Mærkedage”

”Stille, insisterende og stærkt skriver Rikke det brev til sin datter, en hel generation af kvinder kunne være medunderskrivere af. Glæd dig.”
– Vibe Klarup, generalsekretær for Amnesty International Danmark

”Jeg har også læst Rikkes bog og applauderer!”
– Birgitte Possing, forfatter til ”Argumenter imod kvinder”

Foredrag med Rikke Viemose booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular