Rasmus Kragh

Rasmus Kragh

Rasmus Kragh foredrag

Hvad er dit bjerg?
– Everest uden medbragt ilt

Tidlig morgen den 23. maj 2019, plantede bjergatleten Rasmus Kragh Dannebrog på toppen af verden. Samtidig skrev han et stykke dansk sportshistorie. For han blev den første dansker nogensinde til at gøre det uden medbragt ilt!

”Et foredrag om ikke at sætte begrænsninger, finde sit formål og gøre det umulige muligt.”

Har du et bjerg i dit privatliv eller i virksomheden, der skal bestiges? Rasmus Kragh har besteget verdens højeste bjerg på den sværeste tænkelige måde – udelukkende ved sine egne lungers kraft.

I sine foredrag fortæller han om den hårde opgaves udfordringer, og hvordan det kan bruges i mange af livets facetter – det kræver det samme mindset. Rasmus sender også budskabet om, at begrænsninger i virkeligheden er forestillinger vi har bygget op omkring os selv, og at vi i stedet skal gøre op med dem, og tro på at
vi kan gøre det umulige muligt.

Med tiden har Rasmus lært, at det kræver nogle meget basale ting at nå til tops: motivation, en klar målsætning, forberedelse og energi. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, selvom det er en kombination, som de fleste af os har hørt før.

Foredragene af Rasmus Kragh, tager udgangspunkt i hans bestigning af Mount Everest, på godt og ondt. Omdrejningspunktet er Rasmus’ egne drømme, forberedelser, oplevelser på bjerget og dyrkøbte erfaringer, efter han mislykkedes to gange, men i tredje forsøg nåede det højeste punkt på jorden, udelukkende ved sine egne lungers kraft. Du får historien om en ung mand, der dedikere 4 år af sit liv på at forfølge drømmen om at gøre det umulige muligt. Konstant optimerer og tager svære valg, planlægger minutiøs ned til mindste detalje, forbereder sig som en professionel atlet, for til sidst at nå målet! Du kommer med ud på bjergsiden, og op i den tynde luft i dødszonen, og med ind bag facaden på en professionel atlet. Foredragene er både vinklet til de generelle udfordringer, som vi møder i hverdagen, men et af foredragene sætter derimod fokus på de bjergbestigninger, vi støder ind i på arbejdspladsen. Rasmus Kragh er overbevist om, at alle har deres egne bjerge at bestige i form af drømme og mål – og alle starter med det første skridt.

Foredrag af Rasmus Kragh:

I foredragene sætter Rasmus Kragh fokus på viljestyrke, motivation, og om troen på at ingenting er umuligt. Han beretter om at lytte mere til sig selv og mindre til andre. Om at gå sine helt egne veje, og om at turde tage springet ind i det ukendte, for at udleve sin drøm.

Vores begrænsninger som mennesker, er i virkeligheden bare forestillinger, som vi eller omverdenen har bygget op omkring os selv. Hvordan gør vi op med forestillingerne, og tror på at vi hver især kan gøre noget ekstraordinært?

Hvad drev Rasmus til at bestige Mount Everest uden medbragt ilt, også selvom han vidste at det ville have store omkostninger? Og har det gjort ham til et lykkeligere menneske?

Hvorfor er vores formål altafgørende for det vi gør, og hvorfor er det vigtigt at vi stiller os selv de svære spørgsmål?

Når man konstant bevæger sig på kanten af det umulige, så lurer døden ofte lige om hjørnet. Hvordan føles det, hvordan arbejder man med det, og hvorfor kan det give et fornyet perspektiv på tilværelsen?

Når du først har sat dig et mål, så kan det ofte være svært at finde ud af, hvordan du skal nå det. men vejen til målet består af flere tusinde skridt, hvor du undervejs vil møde udfordringer. Koncentrer dig om det første, og lige pludselig har du løbet et helt maraton.

At sætte sig et mål, er altid en balancegang imellem til- og fravalg. For at nå målet bliver du undervejs nødt til at fravælge og skuffe andre omkring dig. Men hvordan tackler du den ubehagelige følelse, det ofte er, at sætte sig selv i første række?

Egoisme er for mange et ubehageligt ord med en negativ klang, som man helst ikke vil forbindes med. Men er vi ikke alle sammen egoister?

Hvorfor skal vi ikke være så bange for at løbe en risiko og fejle? Rasmus Kragh fortæller, hvordan du kan udvide din komfortzone.

Er det i alle tilfælde toppen af bjerget, der er målet? Lær at elske selve processen og at holde dig selv motiveret i det lange løb – også selvom du skulle snuble på vejen.

Bestig bjerget i virksomheden:

Dette foredrag er særligt vinklet til virksomheder og dens medarbejdere og ledere, hvor I ønsker inspiration til, hvordan I som individer kan indstille jer mentalt på en bjergbestigning i form af en større opgave, og hvordan I kan bevare motivationen og gejsten i en udfordrende og foranderlig hverdag, hvor opgaverne kan være stejle.

Foredraget vil indeholde emner fra ovenstående, men vil også stille særligt skarpt på:

Rasmus Kraghs bjerg var Mount Everest, og det ville han eje. Det er lige præcis dér, foredraget starter. Det tager udgangspunkt i, hvordan han satte sig målet, forfulgte det, planlagde det minutøst ned til mindste detalje, forberedte sig og gennemførte det.

Jeres virksomhed har også bjerge, som I gerne vil bestige – både som medarbejder og leder. Uanset hvilken top I som virksomhed har besluttet jer for at bestige, så vil toppen altid have en pris. En pris, som I skal beslutte jer for, om I er villige til at betale.

Hvad er jeres begrænsninger – som virksomhed, som leder, som medarbejder, … Og er det i virkeligheden bare forestillinger?

Rasmus Kragh har selv konstant arbejdet med målsætninger. Store som små. Nogle af dem var så store og ambitiøse, at han i begyndelsen slet ikke vidste, hvordan han kom derhen. Men fælles for dem alle var, at det var konkrete mål, som han havde besluttet sig for at stile efter. Mål, der først var idéer og drømme, men som gennem bevidste handlinger og valg blev realiseret.

Kom med til foredrag med Rasmus Kragh, hvor I får redskaber og inspiration til, hvordan i kan tænke ud af boksen, gøre op med jeres forestillinger, og nå jeres egne mål.

Rasmus giver dig et indblik i en anderledes verden oppe blandt skyerne, og tager dig med på rejsen bag en unik sportspræstation. Han tager dig med ind bag kulisserne og giver dig en ærlig bid af mennesket og atleten på godt og ondt. Undervejs stiller han skarpt på en række vigtige og svære spørgsmål, omkring det at være et individuelt menneske, med egne drømme og mål. Målet er også, at du kan gå fra foredraget, med ny inspiration og motivation til at nå toppen af dit eget bjerg, og anskue tilværelsen på en ny måde.

”Vi har alle sammen et bjerg at bestige”.

”Begrænsninger er bare forestillinger. Ingenting er umuligt”.

I november 2019 udkommer Rasmus Kraghs bog “Egotrip”.
Forlagets beskrivelse af bogen: Den 23. maj 2019 blev Rasmus Kragh den første dansker nogensinde til at bestige Mt. Everest, verdens højeste bjerg, uden brug af kunstig ilt. Det var kikset 200 meter fra toppen i både 2017 og 2018, men denne gang gik han hele vejen. EGOTRIP er hans beretning om at sætte sig store mål, bryde grænser og tro på det umulige – også selv om familien beder én om at lade være. Det er en fortælling om store ambitioner og drømme og om at være moderne eventyrer, der tilbringer livsfarlige dage på bjergsiden for at nå sit mål. EGOTRIP er illustreret med Rasmus Kraghs egne fotos fra hans ekspeditioner på Mt. Everest.

Foredrag med Rasmus Kragh booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen