Povl Dissing & Benny Andersen

Povl Dissing & Benny Andersen
Koncert af Povl Dissing og Benny Andersen:

Det musikalske makkerskab mellem Povl Dissing og Benny Andersen har allerede skrevet sig ind i Danmarkshistorien, som et af de mest betydningsfulde musikalske samarbejder vi har set indenfor landets grænser. I snart 40 år har de to venner arbejdet sammen om deres musik og digte og har skabt en perlerække af uforglemmelige tekster og fortolkninger.

Det var udgivelsen af ‘Svantes Viser’ der i 1972 blev indledningen til det mangeårige parløb mellem de to kunstnere, herfra er udødelige og moderne folkeviser opstået i form af eksempelvis ‘Svantes lykkelige dag’. Nogle mener endda, at fortællingerne om figuren Svante, er det nærmeste man kommer på en ‘dansk folkekarakter’, og siden tilblivelsen har sangene om Svante været et fast del af repertoiret ved deres koncerter.

Det musikalske samarbejde mellem Povl Dissing og Benny Andersen er fortsat siden begyndelsen af 1970’erne og er blandt andet blevet til populære album som ‘Oven Visse Vande’, ‘Hymner Og Ukrudt’, ‘Over Adskillige Grænser’, ‘I Al Slags Vejr’, ‘Skynd Dig Langsomt’ og ‘Til Rosalina’. Fælles for sangene på alle disse udgivelser er deres unikke formåen til at formidle og fortolke hverdagens virkelighed i kraft af deres underspillede humor og kærlige varme

Med snart 40 år på bagen har makkerskabet sat spor i den danske befolknings bevidsthed, og i dag er de to herrer blevet et fast og livsoplysende pensum, der følger danskerne fra vugge til grav.

Ved koncerten er Povl Dissing og Benny Andersen ledsaget af Jens Jefsen (bas) og Morten Lund (trommer).

Povl Dissing & Benny Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Del denne side på:
Til toppen