Philip Christian Ulrich

Philip Christian Ulrich

Philip Christian Ulrich er uddannet Cand.mag. i Amerikanske Studier fra Syddansk Universitet med speciale i amerikansk sikkerheds- og udenrigspolitik. Som udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com kommenterer Philip ofte amerikansk politik i danske medier, og er en aktiv foredragsholder. Han har arbejdet som fuldmægtig ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og været ansat ved Civil-Military Cooperation Centre of Excellence i Holland. Desuden har Philip flere års erfaring som underviser i gymnasieskolen, hvor han underviste i Historie. Philip har også bidraget til en række bøger om amerikansk politik og historie. I december 2017 udkom hans bog ”I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig – fra Vietnam til Islamisk Stat” ved Syddansk Universitetsforlag.

Foredrag af Philip Christian Ulrich:

Foredrag 1: Velkommen Til Trumps Verden
Donald Trumps tid som præsident har været præget af mange overskrifter, kontroversielle udtalelser og politikker, samt udskiftninger på hans hold. I dette foredrag gør Philip Chr. Ulrich status over den aktuelle situation for Trumps hold og hans politik, og fortæller om de indenrigs- og udenrigspolitiske konsekvenser af den aktuelle status. Foredraget tager tilhørerne fra interne magtkampe i Det Hvide Hus til kampene i Kongressen og videre ud i verden, hvor den amerikanske regering lægger op til en anderledes kurs, som USA’s fjender og allierede skal lære at forholde sig til.

Foredrag 2: I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig – fra Vietnam til Islamisk Stat
Med udgangspunkt i sin nye bog ”I Nationens Tjeneste” fortæller Philip Chr. Ulrich historien om den mest betydningsfulde general fra krigene i Irak og Afghanistan: David H. Petraeus. General David H. Petraeus reddede USA fra nederlag i Irak, og blev en national helt på tværs af politiske skel. Han forstod både at lægge militære strategier, og at manøvrere på de bonede gulve i Washington D.C. og Bruxelles – endda så meget at han kunne være blevet præsidentkandidat i 2012. Hans karriere endte som direktør for CIA, efter at det blev afsløret at han havde haft en affære. Hans historie er samtidig historien om, hvordan USA rejste sig fra nederlaget i Vietnam og udviklede verdenshistoriens mægtigste militære styrke – som alligevel ikke efter 16 års indsats har formået at afslutte krigene i Irak og Afghanistan.

Foredrag 3: USA’s forhold til Kina
Allerede i 1980’erne identificerede elementer i Pentagon Kina som en ny strategisk konkurrent for USA efter Sovjetunionen. Philip Chr. Ulrich fortæller her om hvordan flere amerikanske regeringer har forsøgt at fokusere mere på den strategiske udfordring i Asien – uden større succes. Forsøgene har gradvist udviklet sig fra primært handelsmæssige indsatser til en større grad af sikkerhedspolitisk fokus – og deraf et til tider mere højspændt forhold. Forholdet mellem de to lande kommer til at være definerende for stormagtspolitik i det 21. århundrede, og i dette foredrag får tilhørerne det amerikanske perspektiv på den nye stormagts opstigen og mere udadvendte optræden på verdensscenen.

Foredrag 4: En verdensorden i forandring (foredragsrække)
Over fem gange kigger Philip Chr. Ulrich på den amerikanske verdensorden som i disse år er under forandring, hvem der udfordrer den, og hvordan Danmark historisk har forsøgt at tilpasse sig som småstat. Stormagter konkurrerer i disse år på en måde, som vi ikke har set det i mange år – faktisk ikke siden før Første Verdenskrig. Derfor er det interessant at tage udgangspunkt i den amerikanske verdensorden, da USA som supermagten søger at fastholde en magtposition som man har haft gennem mange år – alt imens nye magter kræver en plads.

Foredrag med Philip Christian Ulrich booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen