Peter Moltzen – Kim Larsen kopi

Peter Moltzen – Originalens sange lever videre.. med Kopien.
Peter ”KOPI” Molzen har levet, ikke bare for at imitere Kim Larsen, men i høj grad levet for at dele sin kærlighed og fascination af Larsens og Gasolins sangskat siden han stoppede som tekstforfatter på et århusiansk reklamebureau i november 1996. Men det hele begyndte meget, meget tidligere.

Historien om den 8 årige drengs fascination over guitarens automatiske potentiale som ”lejrbålskontaktmagneten” der oven i købet let kunne fange pigernes interesse, og hans kærlige fascination af Gasolin’ – både som band og personerne bag – og selvfølgelig omdrejningspunktet for store dele af Kopiens liv, Kim Larsen, da Peter som 10 årig i 1976 for alvor opdagede Larsens sangunivers. Han og alle anekdoterne, de dristige og de sjove, historierne bag nogle af hitsene og de små perler, kan interesserede gæster altid lægge både ører og hjerter – og for de syng- medglade måske også stemmebånd – til, når Peter Kopi akkompagnerer sig selv på guitar og fortæller et par håndfulde farverige og pudsige historier om den gang Kim Larsen indspillede LP’er med papkasser som trommer og siden da udviklede sig til intet mindre end en levende legende.

Selvom der er løbet mange salte tårer ned i strømmen af savn siden Kim Larsen sagde farvel til denne jord, og efterlod sig et imponerende bagkatalog af sange, da han takkede af 20. september 2018. Sange som har skrevet sig ind vores folkesjæl, og i den danske sangskat. En sangskat Peter KOPI Molzen kærligt har kurateret og hyldet siden han som 13 årig havde sit første betalte engagement på Aabenraa Statsskole i 1980. Bag pseudonymet ”Peter KOPI” gemmer sig forsangeren fra Peter & De Andre Kopier, Peter Molzen (f. 1966), der som solist, kun iført guitar og gavflab, erklærer sin næsten livslange kærlighed til Gasolin’s og Kim Larsens musik, så ikke et øje er tørt.

At opleve Kopien uden de andre, er både mindre støjende og mere intimt end man ellers oplever ham i selskab med drengene i landets travleste kopiorkester som gennem 26 år har begejstret publikum overalt i landet på festivaler, til byfester, kræmmermarkeder, private og firmaarrangementer. Som solist synger Peter primært sange fra Larsens ældste bagkatalog som fx ”Værsgo’” fra 1973 og en del materiale fra 80’erne og 90’erne, af og til suppleret med nogle af Gasolins enkle perler.

Og vi sku’ hilse at sige, at sangene uden tvivl stadig lever i bedste velgående..!

Peter Moltzen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen