Pernille Tranberg

Pernille Tranberg

Pernille Tranberg rådgiver danske virksomheder og offentlige instanser i privacy og dataetik. Hun er journalist og foredragsholder om forandringer i samfundet i kølvandet på digitale og sociale medier, big data og nye teknologi. Via sit firma Digital-Identitet.dk underviser hun også børn og unge i at beskytte sin private digitale identitet med støtte fra Lærerstandens Brandforsikring (license2share.dk). Hun er medstifter af den europæiske tænkehandletank DataEthics.eu. Tidligere specialkonsulent i Erhvervsstyrelsen, hvor hun udviklede PrivacyKompaset.dk; fellow ved Syddansk Universitet; strategisk rådgiver for tidl CEO Lisbeth Knudsen i Berlingske Media; Chefredaktør på TÆNK; og reporter på Politiken. Hun har en MA i journalistik fra Columbia University Journalism School og er uddannet fra Århus Journalisthøjskole, og har skrevet og redigeret 6 bøger, bla Fake it. Din online identitet er guld værd. Sådan passer du på den (udkommet på 4 sprog – digital-selfdefense.com), De Overvågede in 2009, og Noget i Nettet fra 1997. Hun holder også foredrag i ind-og udland, og har fx talt på TEDxOxford (se video her) samt SXSW. Hun er i gang med en ny bog; DATA ETIK – den nye konkurrencefordel.

Foredrag af Pernille Tranberg:

Foredrag 1: Pas på dit digitale omdømme
Tænker du nogen sinde over, hvem der ved hvad om dig på nettet? At din færden på hjemmesider og brug af apps kan få utilsigtede konsekvenser? Når du søger, e-mailer og holder kontakt, er det alt andet end gratis. Du betaler med dine persondata. Virksomheder samler og videresælger informationer om dine interesser, smag, religion, alder, politiske overbevisning, helbred, seksuelle orientering, venner osv. Dine “small data” udgør “big data” – et af tidens absolutte buzzwords. Og big data kan bruges til ufatteligt meget godt – men det har så sandelig også sine bagsider.

Foredraget giver dig en rundtur i, hvad du skal være opmærksom på i din digitale adfærd:

  • Hvad er big data og hør eksempler på hvad man kan bruge det til
  • Hvorfor bør du passe på din identitet og dit omdømme online – hør hvad konsekvenserne har været for dem, der ikke passede på?
  • Hvem holder øje med dig, hvordan og hvorfor?
  • Hvilke værktøjer, kan du bruge for at passe på din digitale identitet?

Foredraget, der tager udgangspunkt i forfatterens bog FAKE IT, er et lynkursus i digitalt selvforsvar og kan målrettes folkeskoler, gymnasier, biblioteker, virksomheder – ledere som medarbejdere, hvis individuelle omdømme også er virksomhedens omdømme.

Foredrag 2: Privacy, dataetik & digital tillid – den nye konkurrencefordel
Vi er gået ind i datatidsalderen. Big data er en eksplosivt voksende industri, og der er masser af gode eksempler på brug af big data såsom vejr-, trafik-, produkt- og statistiske data. Men så snart persondata er en del af big data er der udfordringer i forhold til privatlivets fred. Hør hvordan big data kan bruges godt og skidt, og hvad der skal til for at vinde borgernes og forbrugernes digitale tillid. Hør om dataetik, som både er at overholde loven men også lytte til, hvad ens kunder/borgere egentlig vil findes dig i. Hør om forbrugertendenser, der viser, at vi ikke kun bekymrede for vores privatliv men at vi også handler – og ændrer adfærd. Hør konkrete eksempler på virksomheder, der tager dataetik alvorligt og kan ser en konkurrencefordel i det.

Foredrag med Pernille Tranberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen