Per Pallesen

Per Pallesen
Underholdning af Per Pallesen:

Per Pallesen er født 30. april 1942 i Års, hvor han interesserede sig mindre for skolen og mere for svømning (var tæt på at komme med til olympiaden i Rom). Han øvede sig også flittigt på klaveret hos en gammel tysk pianist, der ernærede sig ved at rejse rundt i Himmerland som spillelærer.

Per var dog helt klar over, at hans fremtid skulle være på de skrå brædder. Men man skal jo have noget at falde tilbage på, så han blev elev i Sparekassen for Års og Omegn efter end preliminæreksamen i 1959 og færdiguddannet i 1962. Men så var det også nok. Samme år blev han optaget på Aalborg Teaters Elevskole, som Karen Marie Løwerts havde gjort til en af landets bedste elevskoler. Han blev færdiguddannet i 1966 og var klar til at indtage hovedstaden.

Her fik han sin officielle debut fik han på Det Ny Scala i Spillemand på en tagryg. Han fortsatte i de følgende år i fuld fart fremad med roller i bl.a. Tango og Sommer i Tyrol. Fra 1970 var han freelance og optrådte særlig ofte på Gladsaxe Teater, Aveny Teatret og Det Ny Teater i forestillinger som Piger til søs, My Fair Lady, Guys and Dolls, Stamherren, og Ibens’s Vildanden.

I 1974 fik han sin debut som instruktør. Det var forestillingen Rocky Horror Show på Gladsaxe Teater. Det gav ham blod på tanden og har bl.a. instrueret en del Ayckbourn forestillinger siden.

For slet ikke at tale om revyerne: Riffer-Revyen (1972), Ølkasse Revyen (1975) og især Hjørring Revyerne, som han instruerede og spillede med i fra 1978 til 1997, kun afbrudt at nogle enkle afstikkere til andre opgaver i 1990, 1995 og 1996.

Det var i Hjørring revyerne Per Pallesen lancerede figuren Mathiesen. Denne sagtmodige tumpe med alpehue, stærke briller og et finurligt syn på tilværelsen, som også blev en del af de populære TV-shows “Dansk Naturgas” , hvor Mathiesen blev “parret” med Tommy Kenter’s herlige Fru Christoff.

Per fik tidligt småroller i danske film – mest folkekomedier som Olsenbanden går amok, Piger i Trøjen og Den kroniske uskyld. Men det helt store gennembrud på filmlærredet fik han i Erik Balling’s og Lise Nørgaard’s Matador (1978-82), hvor han fik sit livs TV-rolle som den servile tjener Boldt.

I 1982 var Per Pallesen blevet direktør for Lorry – det var før det blev en TV-kanal – hvor han hyrede Søren Pilmark som “23-gæst”. Her stiftede publikum første gang bekendtskab med Pallesen & Pilmark’s flygelhumor og sangvid. Det kom vist bag på både publikum og kunstnere, at det lykkedes så eminent. Men siden gik det som bekendt meget godt (det er blevet til 4 shows) og TV-udgaven vandt Montreux-festivalens sølvrose.

Per Pallesens store indsats ligger i underholdningsteatret, revyen og de stort opsatte shows. På det felt er han blevet en virtuous hovedkraft i dansk teater, en generøs foranstalter af fest og ballade. Sådan er det: Never a dull moment. Det er der heller ikke risiko for med roller i ca 200 forskellige opsætninger, 100 instruktioner, 20 filmroller og 1800 tv- og radioudsendelser og 50 soloshows årligt over de sidste 30 år. Fra de senere år kan blot fremhæves La cage aux folles Det ny Teater 1996), Tivoli Show ’96 og ’00, Den glade enke (1997) og PS Pallesen & Pilmark 1998.

Fra 1. juli 2001 har Per Pallesen overtaget roret på Nørrebros Teater og har travlt med at planlægge de kommende teatersæsoner. Den første premiere var “HONK Den Grimme Ælling”. En anden af 1. sæsons succes’er var “Middag med Venner”.

Per Pallesen er en populær kunstner til diverse firma- og foreningsfester – både som underholder og som konferencier. Han er aldrig bleg for at påtage sig en anderledes eller utraditionel opgave.

Per har også en slet skjult lidenskab for vin. Han holder derfor gerne foredrag om denne fascinerende drik.

Per Pallesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Del denne side på:
Til toppen