Ole Tornbjerg

Ole Tornbjerg

Ole Tornbjerg er forfatter og dokumentarist. Har udgivet romanen “Drengen fra Godhavn” (2015). Sammen med sin kone, Jeanette Øbro, har han desuden skrevet fire romaner i serien om kriminalpsykologen Katrine Wraa: “Skrig under vand” (2010) – romanen vandt Politikens Store Krimikonkurrence, “Djævlens ansigt” (2011), “Evas sidste nat” (2013) og “Det Norske Job” (2014). Parret har vundet Martha-prisen, 2015

Foredrag af Ole Tornbjerg:

Drengen fra Godhavn
Som mange andre danskere havde Ole Tornbjerg fulgt Godhavnsdrengenes sag i medierne og undret sig over, hvorfor det officielle Danmark ikke ville sige undskyld for de overgreb, der fandt sted på Godhavn og andre børnehjem i 1950’erne og 60’erne. Ole Tornbjerg kontaktede foreningen Godhavnsdrengene i 2012 og hørte de tidligere børnehjemsbørns historier om grov vold, misbrug i alle afskygninger, svigt, nedgørelse, medicinske forsøg med stærke psykofarmaka, systematisk nedbrydning og ødelagte skæbner i hobetal.

Der var især en ting, der gjorde stort indtryk på Ole Tornbjerg, når han talte med de tidligere anbragte. Det var den skam og tavshed, der havde været forbundet med deres ophold på børnehjemmet. De fleste af dem havde i over 40 år ikke talt med nogen om, hvad der skete dengang.

Ole Tornbjerg fortæller i dette foredrag om det tre år lange arbejde med at skrive en roman inspireret af de tidligere anbragtes rørende og brutale historier.

Link til Jeanette Øbro og Ole Tornbjergs foredragsprofil: https://artebooking.dk/jeanette-oebro-og-ole-tornbjerg/.
Link til Jeanette Øbros foredragsprofil: https://artebooking.dk/jeanette-oebro/

Foredrag med Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen