Nis Boesdal

Nis Boesdal

Nis Boesdal er forfatter og studievært i radioprogrammet ”Danmarksmester”. Har tidligere lavet det historiske program ”Hvem, hvad og hvor i Danmark”. Forfatter til ca. 50 bøger, digte, børnebøger, romaner, dansk historie og kogebøger. Modtog Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 1979, Kulturministeriets Initiativpris i 1986 og DRs Krygerpris i 1995.

Foredrag af Nis Boesdal:

Foredrag 1. Jul på Landevejskroen
Nis Boesdal fortæller om julen og læser op af bl.a. ”Jul på Landevejskroen”, som netop er blevet genoptrykt. Cleo læste den i radioen for snart 20 år siden. En hyggelig aften med historier om forskellige måder at holde jul på.

Foredrag 2. Med høtyv og hjerteblod – historier fra det gamle Danmark.
De gode historier er fundamentet under vores kultur. Han fortæller om historiernes historie, deres oprindelse i Bibelen og de gamle eventyr – og den skikkelse vi møder dem i i dag, uanset om vi fortæller, laver radio, går i biografen eller på biblioteket. De kan virke nye og moderne, men hovedparten af de gode historier – også som de fortælles i Danmarksmester – har dybe rødder og berører de fundamentale omstændigheder ved de menneskelige vilkår her på jorden. Og så er de farvet, ikke bare af det land, hvor de fortælles, men også af den egn, der har taget dem til dig.

En underholdende aften med plads til både latter og eftertanke.

Foredrag 3. Det poetiske køkken – om holdninger til madlavning.

Foredrag 4. Storytelling og livskvalitet
Dette foredrag er primært henvendt til erhvervslivet, hvor behovet for at knytte en historie sammen med et produkt er stigende. Hvad er det, historien kan, som indholdsdeklarationen og brugsanvisningen ikke kan? Bliver vi lykkeligere og klogere af de gode historier, hvorfor elsker vi dem, hvor kommer de fra og hvordan får vi dem fortalt? Hvilken rolle spiller medierne i den forbindelse?

Foredrag 5. Den gode historie
Vi leder efter den gode historie overalt, når vi hører radio. (Danmarksmester) eller ser fjernsyn, går på biblioteket eller i boghandlen, opsøger videobuktikker eller handler i Netto. Hvad skal der til for at en historie virkelig bliver god, hvordan er den bygget op, hvordan kan vi kende den i vrimlen af filmstjerner og reklamer – og hvordan fortæller vi den selv?

Foredrag 6. Musikalske eventyr
Flere og flere kommer til at sætte pris på operamusik eller operettemusik. Men det er ikke altid lige nemt at få styr på, hvad det egentlig er, de synger om. Kan det passe, at historien i “My fair lady” ligner den i “Pretty woman” og “Askepot”? Og hvordan lykkes det så for musikken at gøre den anderledes? Nis Boesdal møder op med eget musikanlæg (cd`ere), spiller eksempler og fortæller også om, hvordan han bruger musikken i Danmarksmester.

Foredrag 7. Julens vers og eventyr
“Vi glæder os i denne tid” – og det er der mange gode grunde til. Julen er højtid, men der er også meget at grine af og synge med på. Nis Boesdal læser egne og andres værker, vers og julehistorier, trækker perspektiverne op og spiller noget af den musik (cd`ere), vi ikke hører så tit. En hyggeaften med plads til lange tanker.

Foredrag 8. Biblens gode historier
– og den måde, vi møder dem på i det moderne samfund. En aften, der handler om de fundamentale vikår for den menneskelige eksistens, som vi kender fra Bibelen`s historier og (måske?) genkender i biograferne, i radioen og i bøgerne.

Nis Boesdal kan også bookes som konferencier ved såvel små som store arrangementer

Nis Boesdal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen