Nils Thorsen

Nils Thorsen

Nils Thorsen er født 1960, journalist, siden 1985 på Politiken, hvor han især har gjort sig bemærket for sine store personlige portrætinterview. Var i 1999 nomineret til Cavlingprisen for interviewsamlingen `Engle & Dæmoner` og i 2003 for serien “TIL – om at blive og være”.

Foredrag af  Nils Thorsen:

Foredrag 1. Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier
Alle kender Lars von Trier. Eller mener at kende ham. Danmarks mest berømte og berygtede kunstner. Med fobierne, autocamperen og de nærmest rituelle provokationer. Men hvad er skuespil, og hvad er virkelighed? Er han virkelig et angstplaget geni, der igen og igen flytter grænserne for, hvad man kan på film? Eller er han selv selvskabt myte? Politiken-journalisten Nils Thorsen har fulgt Lars von Trier gennem et år, ført nærgående samtaler med instruktøren og skrevet bogen `Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier`, hvor Trier fortæller om sin besynderlige opvækst, sin angst, tankerne med og tilblivelsen af sine film.=20 Forfatteren fortæller i dette foredrag om at møde manden bag figuren von Trier, og hvordan han viste sig afgørende anderledes end det billede, mange af os går rundt med af ham.

Foredrag 2. Klangen af et menneske
Journalisten Nils Thorsen er kendt og respekteret for sine dybtgående personlige portrætinterviews i Politiken med forfattere, skuespillere, politikere og andre af kongerigets fremtrædende personer. Hans portrætter går tæt på personen, livshistorien og de vanskeligheder, vi hver især kommer ud for i livets løb og er er udgivet i en række bøger, ligesom han flere gange har været nomineret til Cavlingprisen for sine portrætter. Senest har han skrevet portrætbogen “Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier”, hvor han følger filminstruktøren Lars von Trier gennem et år. I bogen “Klangen af et menneske” – om at spørge godt, lytte rigtigt og finde sit eget sprog` gør han sig tanker om, hvordan man får et menneske til at åbne sig, og hvordan sproget kan bruges til at hjælpe læseren helt tæt på den portrætterede. I foredraget `Klangen af et menneske` fortæller Nils Thorsen, hvordan man skaber et trygt og tillidsfuldt forhold i et interview, hvilke spørgsmål der får folk til at fortælle, og hvordan han arbejder med sproget, så læseren får en oplevelse af selv at sidde med i stuen under interviewet.

Udgivelser:

  • “Engle & Dæmoner – 11 samtaler om hvordan et liv kan lykkes og slå fejl”, Gyldendal og Forlaget Ajour.
  • “Den man er – om livet og hvor forskelligt vi lever det” – Politikens Forlag og Forlaget Ajour.
  • “Klangen af et menneske – om at spørge godt, lytte rigtigt og finde sit eget sprog”, Forlaget Ajour.
  • “TIL – om at blive og være” – 10 portrætsamtaler – om livet, og hvad det går ud på.
  • “OmVeje – 10 portrætsamtaler om at leve et liv, der passer til en”.
  • “Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier”.

Foredrag med Nils Thorsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen