Nikolaj Niebuhr

Nikolaj Niebuhr

Nikolaj Niebuhr er foredragsholder, ski guide, mountainbike instruktør, bjergbestiger.

Foredrag af Nikolaj Niebuhr:

Gå efter din passion, selvom det gør ondt

I foredraget kommer Nikolaj Niebuhr ind på følgende:

Handicap
Nikolaj Niebuhr er delvis lam i højre side efter en livsredende operation i hjernen, der blev foretaget da han var 8 år gammel. Efter denne operation blev han placeret i en kørestol, og derefter begyndte kampen om at komme ud af kørestolen og tilbage til en, mere eller mindre normal hverdag.

Selvtillid – At gøre det umulige
Nikolaj har altid, efter operationen, ville gøre de samme ting som sine kammerater. Hurtigt efter operationen begyndte han at cykle (i starten med støttehjul) og svømme igen. Efter noget tid, gymnastik og skiløb. Han tog en uddannelse som industriteknikker og begyndte arbejdet som dette. Efter nogle år flyttede han til Dolomitterne, Italien for at føre sin store passion ud i verden, at stå på ski.

Motivation
Mere vil altid have mere. Skiløbet blev mere og mere ekstremt. Nikolajs Italienske kammerater og bjergene motiverede ham til at gå længere og længere. Mountainbike, klatring og bjergbestigninger. Kilimanjaro, Mont Blanc, Monte Rosa blev sidenhen til en skiekspedition i Himalaya og året efter en 7000 meter også i Himalaya.

Døden
Ekspeditioner som disse, og skiløb på dette plan, er ved en lille fejl forskellen mellem liv og død. Han har været på en ekspedition i Himalaya, hvor der var over 30 personer i området der døde i laviner, men Nikolaj ved at hvis han ikke kan holde frygten ude af hovedet i disse situationer, begynder han også at lave fejl. D. 8. januar 2015 blev han fløjet til hospitalet i Verona, forbrændt på 50% af kroppen og lagt i koma. Han var ved at tænde op i brændeovnen, som han gør hver dag, da den eksploderede. De første dage lå han og svævede mellem liv og død, men kom stille og roligt til sig selv igen.

Historiefortælling
Efter alt dethan har udsat sig selv for, var en dum hverdags ting som denne, ved at tage livet af mig. Historien om at kæmpe sig op efter en ulykke som denne, de to hårdeste år i livet. To år med psykiske nedture hvor han mistede sin identitet. Men alligevel kommer han stille og roligt tilbage til det liv han elsker og lever for. To år efter ulykken stod han 500 meter fra verdens tag, Mount Everest og skulle tage den svære beslutning. Fortsætte mod toppen med stor risiko for ikke at komme ned i live, eller gå tilbage til campen.

CV:

  • Uddannet Indutriteknikker på Skiold Sæby, færdig i november 2004.
  • Nordmark Maskinfabbrik: 2005- 2008
  • Trier skirejser: 2008 – 2011
  • Sporting 2000 ((Vinter) Ski udlejning) 2013-
  • Rifugio Pian dei Fiacconi: (sommer) 2013 – 2015

Foredrag med Nikolaj Niebuhr booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen