Niels Skousen

Niels Skousen

Niels Skousen, født 1944, sanger, guitarist, komponist og skuespiller, og en af Danmarks store musikalske personligheder. Han læser afsnit fra sin biografi…

Læs mere
Book Niels

Niels Skousen, født 1944, sanger, guitarist, komponist og skuespiller, og en af Danmarks store musikalske personligheder. Han læser afsnit fra sin biografi HERFRA HVOR JEG STÅR og spiller sange fra sit lange liv som sangskriver.

Niels Skousen startede sin karriere som skuespiller. På Studenterscenen og siden i teatergruppen Collagetruppen, som dengang i begyndelsen af 60´erne var et arnested for avantgarde teater. Inspireret af folkemusikken og rocken begynder han i midttresserne at spille guitar og skrive sange, og han får sit musikalske gennembrud med debut-LP´en HERFRA HVOR VI STÅR – indspillet og udsendt i 1971 sammen med de musikalske venner Peter Ingemann og Stig Møller fra de legendariske bands henholdsvis Young Flowers og Steppeulvene.

Det blev starten på det der kom til at hedde Skousen, Ingemann og Venne som i nogle år med stor succes rejste landet tyndt, og siden med en smallere besætning fik navnet Musikpatruljen.

Gennem 70’erne udsender han flere soloalbums bl.a. lp’erne JEG VENDER MIG I SENGEN, PALADS AF GLAS og LANDET RUNDT.

I 80’erne genoptager han sit teater-og filmarbejde, musikalsk med sangene og musikken til Linda Wendels TV-serie Da Lotte blev usynlig. Som skuespiller i kontakt med teatergruppen Solvognen, Jomfru Ane Teatret og Mammutteatret og i et par sæsoner på Det Kgl. Teater. Han medvirker i film og Tv og er nok mest kendt for sin rolle som Aksel i Tv-serien ”Landsbyen”.

I 2002 vender han tilbage til musikken og sangskrivningen og får et bemærkelsesværdigt comeback som med udsendelsen af albummet Dobbeltsyn – for hvilken han modtog 3 af de danske rockkritikeres Steppeulv-priser. Siden har han udsendt albummerne DADDY LONGLEG, SKOUSEN LIVE, LYT TIL DIN COACH, SMIL ELLER DØ og sidst, her i 2016 albummet HVEM ER DU SOM KOMMER IMOD MIG. Værker som placerer ham helt centralt i den danske sangskrivningstradition.

Niels Skousen har altid været en stemme i tiden og ingen anden sangskriver rammer vores tid så enkelt og dybt og poetisk som han. Han er ærlig, undrende og vittig og fortæller lige så godt som han lyder.

Foredrag af Niels Skousen:

Herfra hvor jeg står
Niels Skousen præsenterer sange fra sit omfattende bagkatalog og sin lange karriere som sangskriver. Lige fra klassikeren “Herfra hvor vi står” fra -71 til det senest udgivne album ”Hvem er du som kommer imod mig “. Personlige sange som rammer tiden, og rammer tiden ind i et poetisk og skarpt sprog. Niels Skousen optræder solo med sin guitar og læser desuden afsnit op fra sin erindringsbog ” Herfra hvor jeg står ” som blev udgivet på Gyldendal. Musik og erindringsbilleder bliver til en alvorlig og humoristisk fortælling, hvor vi bevæger os fra 70’erne og op til idag. Ca. 2 x 45 min. med eller uden pause. Foredraget vil være en blanding mellem oplæsning og sang/musik.

Alternativt:
Niels Skousen spiller et udvalg af sine sange, og fortæller om sin arbejdsmetode, sine emner, sit forhold til musikken. Ligeledes 2 x 45 min.

Niels Skousen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Foto : Eric Klitgaard

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular