Niels Lyngsø

Niels Lyngsø

Niels Lyngsø (f. 1968), debuterede som forfatter i 1992. Hans seneste udgivelse er “Ti dages stilhed – et essay om bevidsthed og meditation” (januar 2019). Derudover har han mest virket som lyriker og oversætter (Proust, Houellebecq, Philip Roth m.fl.), men har også udgivet romanerne ”Min ukendte bror” (2015) og ”Himlen under jorden” (2016).

Foredrag af Niels Lyngsø:

Foredrag 1: Ti dages stilhed
Hvad sker der når man trækker stikket? Forfatteren Niels Lyngsø satte sig for at gennemføre meditationsverdenens svar på en ironman: Et tidages kursus langt ude i de svenske skove med ti timers meditation om dagen – i absolut tavshed og uden kontakt med omverdenen. Det rokkede alvorligt ved både hans selvopfattelse og hans verdensopfattelse. Ikke alene blotlagde det intensive retreat ubønhørligt forfatterens indre kritiker og selvlede. Det gav ham også et alment og tankevækkende indblik i hvad der foregår i menneskets bevidsthed når der bliver helt stille omkring en: Er der overhovedet et jeg derinde? Foredraget former sig som en personlige beretning om de ti dages stilhed, men rummer også nedslag i hvad den nyeste forskning siger om bevidsthed og meditation, og om hvordan vi med daglig meditation kan omforme vores hjerne.

Foredrag 2: Himlen under jorden
Om arbejdet med romanen og researchen, blandt andet i et underjordisk gangsystem i Paris. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 3: Min ukendte bror
Om arbejdet med romanen. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 4: Seksuel frigørelse version 2.0?
Om køn og seksualitet med udgangspunkt i den aktuelle debat og, hvis det ønskes, i romanen “Himlen under jorden” og/eller digtsamlingen “Fremmed under samme hud”.

Foredrag 5: Houellebecqs “Underkastelse”
Om den kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq og hans seneste roman “Underkastelse”, der skildrer et fremtidigt Frankrig under en muslimsk præsident. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 6: At oversætte Proust
Om arbejdet med oversættelsen af “På sporet af den tabte tid”. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag med Niels Lyngsø booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen