Nauja Lynge

Nauja Lynge

Nauja Lynge (født 21. januar 1965) er en grønlandsk forfatter, foredragsholder og debattør.

Foredrag af Nauja Lynge:

Foredrag 1: Storpolitik i Arktis – hvorfor befolkningen skal forstå det storpolitiske spil, der udspiller sig for øjnene af os i rigsfællesskabet.

Mød Nauja Lynge på slap line og uden manuskript. Hun lægger sig fladt ned blandt publikum og fortæller sin historie med sin egen sårbare side som bagkant. Mange års ballast som debattør for rigsfællesskabet har udstyret hende med en sund fornuft og en drivkraft til at forstå, hvorfor det er vigtigt at danske statsborgere blander sig.

Debatten om rigsfællesskabet og det storpolitiske spil i Arktis må hverken blive et elitært projekt eller en overophedet diskussion. Det handler om at forstå fortiden og skabe præmisserne for vores fremtidige relation uden at være naiv.

Fordi forandring kommer nedefra, starter hun med at fortælle, hvorfor hun selv er havnet i debatten.

Foredrag 2: Jeg er Nauja – om identitet og menneskerettigheder.

Dette foredrag tager udgangspunkt i Naujas bog af samme titel: Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er grønlandsdanskeren og græsroden Nauja Lynges selvbiografiske debatbog. Ærligt og usentimentalt beretter Nauja om et spændende, men også udfordrende liv som del af det grønlandske mindretal i Danmark.

Vi hører om en munter og tryg barndom i Grønland, et svært ungdomsliv i Danmark og et voksenliv, hvor kampen for at finde sig til rette med en dansk/grønlandsk baggrund har kostet blod, sved og tårer. Der er hug til kolonimagten Danmark, til selvfede grønlandske politikere, til den dovne danske presse og til de mennesker, der til stadighed holder fast i stereotypen om grønlænderen på bænken.

Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er samtidig fortællingen om en stærk kvinde, der ikke lader sig kue af hverken fordomme, retssager eller trusler på livet, men som insisterer på retten til både at være grønlænder og dansker. Foredraget lægger op til såvel debat som refleksion.

Foredrag med Nauja Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen