Morten Skjoldager

Morten Skjoldager

Morten Skjoldager (født 1981) er en dansk journalist og forfatter, som det seneste årti har skrevet om organiseret kriminalitet og terror. Han har dækket de fleste danske terrorsager og gennem årene interviewet både terrorister og ansatte i politi og efterretningstjenester i både Danmark og udlandet. I 2009 udgav han den anmelderroste bog ’Truslen indefra – De danske terrorister’, som er en grundig dokumentarisk gennemgang af de danske terrorsager frem til 2007, og i 2016 udgav han den anmelderroste og meget omtalte bestseller-bog ’Syv år for PET – Jakob Scharfs tid’, som blev ramt af et Fogedforbud.

Morten Skjoldager har siden 2009 holdt foredrag om terror i både Danmark og udlandet. Han har også erfaring som ordstyrer ved konferencer i blandt andet ministerier og folketinget. Skjoldager har udover en kort afstikker til Ekstra Bladets gravergruppe arbejdet for Politiken, siden han blev færdiguddannet som journalist i 2007. Han er i dag nyhedsredaktør på Politiken.

Foredrag af Morten Skjoldager:

Foredrag 1: Hvordan arbejder PET?
Kom med bag facaden i den hemmelige tjeneste. Krydret med fortællinger fra Morten Skjoldagers bestseller-bog 7 år for PET – Jakob Scharfs tid’ handler foredraget om, hvordan PET arbejder med at rekruttere civile agenter, og om hvordan agenterne bliver udstyret med skjulte mikrofoner, måske gemt i bæltespændet eller i en ny bil, så de på PETs vegne kan aflytte terrorister. Det er et farligt job, men for PET er det afgørende med dygtige agenter for at forhindre terror. Foredraget handler om de konkrete terrorsager, som er blevet afsløret i Danmark, og om hvordan PET arbejder med at aflytte og overvåge potentielle terrorister – og om risikoen for, at overvågningen kommer til at ramme uskyldige borgere.

Foredag 2: De danske terrorister
Den personlige fortælling om de danske terrorister, som siden 2005 er blevet dømt for at planlægge terror mod Danmark. Den yngste var 15 år, da han planlagde terror, den ældste næsten 50. De danske terrorister har forskellige historier, men de deler et had mod det danske samfund. Hvem er de, hvad havde de planlagt, og hvorfor blev de så vrede på samfundet, at de endte med at planlægge terror mod det samfund, som har formet dem? Foredraget vil også komme ind på, hvor mange potentielle terrorister, der findes i Danmark, og på hvor farlige de egentlig er.

Foredrag 3: Danmark som terrormål
I dag fokuserer vi konstant på truslen fra militante islamister, men truslen kommer ikke ud af det blå. Den første danske terrorsag var for retten i midten af 1990'erne, og siden har der været stribevis af andre straffesager. Den aktuelle trussel fra militante islamister er kulminationen på en lang historisk udvikling. Foredraget handler om, hvordan den militante islamisme før årtusindeskiftet kom til Danmark, og om hvordan truslen de senere er blevet mere kompleks og sværere for myndighederne at overskue. Hvor stor er truslen egentlig i dag?

Foredrag med Morten Skjoldager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen