Mogens Wenzel Andreasen

Mogens Wenzel Andreasen

Mogens Wenzel Andreasen er forfatter, cand.pæd. (musik). Har udgivet flere romaner samt bøger om musik bl.a.: ”Hildegard” (om Hildegard af Bingen), ”Mozart”, ”Grieg og Danmark”, ”Politikens Introduktion til Klassisk Musik” og ”Politikens Operafører” (3. udgave 2000). Har endvidere skrevet operalibretto til operaen: ”Manden som ikke ville være død” med musik af Ilja Bergh (opført 2001) og en digtcyklus, ”Genernes dans”, ligeledes til musik af Ilja Bergh. Seneste roman: “Ungdom og Galskab” (2002) om de to komponister Weyse og Du Puy i guldalderens København. Foredragsholder i Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland, Italien og Østrig. Har også skrevet bogen “FJELDSTIGNING – billeder fra en kulturradikal skandale” (2008), hvor Mogens Wenzel Andreasen fortæller levende om Victor Bendix, en af dansk guldalderlivs mest skandaleombruste komponister.

Foredrag af Mogens Wenzel Andreasen:

Foredrag 1. Vidunderbørn i musikken
De fleste spidser ører, når de hører om “vidunderbørn”, for det er jo spændende med børn og teenagere, der kan, hvad de færreste voksne kan. Men det er mærkeligt, at man ikke kender til digterværker, romaner, malerier eller statuer skabt af børn og teenagere, mens man i musikken møder talrige mesterværker af børn og helt unge: Mozart, Schubert, Mendelssohn, Chopin og mange andre skrev udødelige mesterværker, før de forlod teenage-alderen. Hvad er forklaringen? Og hvad får børn til fra 4-års alderen at tilbringe 4-6 timer hver dag ved klaveret eller med violinen under hagen eller ved skrivebordet med nodepen og -papir, mens kammeraterne spiller fodbold eller leger med barbiedukker? Mogens Wenzel Andreasen fortæller historien om vidunderbørnene og prøver at finde forklaringen.

Foredrag 2. Verdens mærkeligste kærlighedshistorie
Fortællingen om Tjajkovskij og hans veninde Nadejda von Meck, den rige enke som støttede ham økonomisk og tilbød ham sit venskab og sin kærlighed på den betingelse, at de aldrig måtte se hinanden. Det blev til ”verdens mærkeligste kærlighedshistorie”, en begivenhedsrig og ofte dramatisk beretning. Historien fortælles af forfatteren Mogens Wenzel Andreasen med udgangspunkt i brevvekslingen mellem Tjajkovskij og fru von Meck og illustreres af klavermusik af Tjajkovskij, spillet af pianisten Alexander Vaulin, som er født i Rusland, uddannet i Moskva, men nu bosiddende i Danmark, hvor han har indspillet en række cd’er med musik af bl.a. Tjajkovskij, Skrjabin, Rachmaninov, Prokofiev, Grieg og Niels W. Gade.
Foredraget kan udemærket gennemføres alene af foredragsholderen, uden medvirken af pianist.
Varighed: 1½ time uden pause

Foredrag 3. En barndom under besættelsen
Forfatteren Mogens Wenzel Andreasen fortæller med mange glimt i øjet om barndommens oplevelser hjemme på Frederiksberg, på Almegården i Odsherred og på svagbørnskolonien ved Høve Strand.
Varighed: 2 timer inkl. pause.

Foredrag 4. H.C. Andersen og musikken
Den store digter var meget musikalsk og havde god indsigt i musik. Han kendte alle af navn inden for musikkens verden, J.P.E. Hartmann meget nær, kaldte Franz Liszt sin ven og forelskede sig i ”den svenske nattergal,” operasangerinden Jenny Lind. Aktuelt i 2005. Varighed: 2 timer inkl. pause. Mogens Wenzel Andreasen har skrevet bogen ”H.C. Andersen og Musikken”, Bazar Forlag 2005, som kan købes ved foredraget, gerne signeret af forfatteren. Kr. 199,00.

Foredrag 5. Hildegard von Bingen
Den tyske nonne (1098-1179), som blev middelalderens førende læge og naturforsker, teolog og filosof og musikhistoriens første navngivne komponist.

Foredrag 6. Musik og litteratur i Danmarks Guldalder
Foredrag 7 Musik (klassisk)
Foredrag 8. Opera
Foredrag 9. Andre foredrag efter aftale

Foredrag med Mogens Wenzel Andreasen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen