Mike Axdal

Mike Axdal
Mike Axdals fortælling fører os tilbage til den 7. april 1990 og ind på skibet Scandinavian Star i de mange timer hvor ildens arrigskab brøler i natten kun afbrudt af dødskrig fra passager.

Mike Axdal er overlevende fra mordbrandene på Scandinavian Star den 7. april 1990, hvor 159 mennesker omkom. Iblandt de omkomne var hans far Henning og broderen Tonni. Den 10. oktober 2006 udkom hans første bog: ”Mordbrand med statsstøtte” der omhandler Scandinavian Star forbrydelsen fra 1990 og frem til 2006.

I år kommer bog nummer to: ”Statsmafiaen & Shippingkartellet”. Bogen beskriver de seneste 10 år af Mikes kamp. Bl.a. om: Rigsadvokater og justitsministre der bevist misinformerer folketinget om ejerskabet til Scandinavian Star. Danske politifolk der fik besked om at tie, norske politifolk der modtog penge af mændene bag Scandinavian Star, samtidig med at de fik løn hos politiet. Forsøg på at bestikke en dommer og over til pludselige og ulovlige ransagninger hos Mike Axdal og foreningens formand Oluf Husted.

Støtteforeningens politianmeldelser af fire danske rigsadvokater: Nuværende Rigsadvokat Ole Hasselgaard, den nu tidligere Rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen, som i dag er Folketingets Ombudsmand, Henning Fode der i dag er dronningens kabinetssekretær og den tidl. højesteretsdommer og nuværende Forligsmand Asbjørn Jensen, for: “Fortsætlig uretfærdige handlinger”, men da dette er højeste myndighed, med ansvar for politiet, var der ingen der kunne/ville efterforske imod deres egne chefer, sagen “hviler sig” hos Bagmandspolitiet og det siden juli 2014. Anmeldelserne af de fire rigsadvokater vil blive forelagt Folketingets Retsudvalg i 2016.

Mike Axdals foredrag handler bl.a. om hans egne oplevelser før, under og efter branden den 7. april 1990. Hør hvordan Mike, som eneste ud af de mange passager i “500 sektionen” på Scandinavian Star, slap ud med livet i behold.

Mike Axdal ved hvem ejeren bag skibet var. Denne viden endte med, at han blev ”anholdt” den 19. januar 2015, i Købehavns Byret, og truet med fængselsophold samtidig med at hans hjem blev ransaget, uden hel-gyldig kendelse.

Danske myndigheder begik fejl i vurderingerne af Scandinavian Stars ejerskab og ansvarsforhold, så grundlaget for at sætte straffesagerne var altså forkerte. Dansk politi troede, at ejeren var en dansk statsborger med selskaber på Frederiksberg. i København. Mike Axdals efterforskning, igennem mere end 25 år, viser et helt andet billede af ejer og ansvarsforholdet, men dette gør danske myndigheder alt for ikke kommer frem i lyset.

Alle brandene på Scandinavian Star var påsat. Mike Axdal ved hvem som stod bag.
Var lastbilassistenten den rigtige skyldige, som så må kaldes danmarks historiens værste forbryder og drabsmand, eller er der i virkeligheden tale om en mand der blev syndebuk, fordi han selv tidligere havde en dom for brandstiftelse? Mike Axdal vil under foredraget vise, at denne mand var uskyldig, helt andre personer, ombord på skibet, var de skyldige bag de mindst seks brande. som opstod i døgnet den 7. april 1990.

Der skulle gå 15 år før man på ejersiden erkendte, at det var et amerikanske rederi der ejede Scandinavian Star i april 1990.
Ved en, af Mike Axdal anlagt, sag i Oslo Tingsrett, som startede i maj 2005, måtte ejersiden, ved forsikringsselskabet SKULD, erkende, at Mike Axdal havde ret i, at SeaEscape Ltd. ejede skibet da ulykken indtraf i april 1990. Samtidig oplyste man, at dette var almindeligt kendt. Desuagtet fastholder danske myndigheder, fortsat i 2016, 26 år efter skibsbranden: ”At man er mest tilbøjelig til at antage,” at skibet var dansk ejet og drevet af finansmanden og skibsreder Henrik Johansen. Mike Axdal vil under sit foredrag vise hvor det er myndighederne læser forkert.

Mike Axdals foredrag henvender sig til alle aldre og formål, idet Mike tilrettelægger det enkelte foredrag efter oplysning om hvilke typer og alder tilhørerne repræsenterer.

Mike har holdt foredrag for aftenskoler, ældresagen, faglige klubber, virksomheder, loger og foreninger, det varer ca. to timer.

Foredrag med Mike Axdal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen