Mich Vraa er aktuel med romanen “Tre dage i april” skrevet sammen med Jesper Bugge Kold.
April 1945. Mens krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland, venter tusinder af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser. Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der opfyldte alle hendes drømme indtil han forsvandt.
Tre dage i april er en roman om Dagmars rejse med bus 474 gennem det udbombede Tyskland. Det er en historie om mod og opofrelse, om krigens gråzoner, men i særdeleshed om at ændre sit syn på verden og på sig selv.
Seneste soloudgivelse er romanen “Vaniljehuset”.
Om bogen: “Vaniljehuset” af Mich Vraa handler om en velhavende fabrikants tilbageblik på sin barndoms trange kår, ambitiøse drømme, komplekse kærlighedsliv og hjemsøgende forbindelser han fik under 1. verdenskrig.
Dusinius vokser op som det 12. og yngste barn i Odense med en far som byens skomager ved afslutningen af det 19. århundrede. De barske vilkår i familien tænder hans ambitioner om velstand og anerkendelse i en tidlig alder. Og allerede som ung formår han at skabe indbringende forretninger, heriblandt det succesrige handelsfirma Vaniljehuset. I 1929 reflekterer den nu ældre, velhavende og svagelige Dusinius over sin hårde barndom, ungdommens indviklede romancer og de dunkle forbindelser han etablerede under 1. verdenskrig, som stadig plager hans samvittighed.
“Vaniljehuset” er inspireret af virkelige personers liv i Odense, og er dragende slægtshistorie om en mands ambitiøse liv med svigt og fejltrin, som har sat sine evige aftryk.
Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien hedder FAITH.
Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.
Foredrag af Mich Vraa:
Dansk Vestindien og romantrilogien
I HAABET tager Mich Vraa sin læser med tilbage til en grum og ofte glemt periode i Danmarkshistorien. Til en tid hvor kolonitidens danskere skabte ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Tag med Mich Vraa tilbage til årene omkring 1800 og sejl med slavefregatten ”Haabet” ud på Trekantruten. Det er et tankevækkende, gribende og vigtigt foredrag med plads til efterfølgende spørgsmål og diskussion.
PETERS KÆRLIGHED handler først og fremmest om Peter von Scholtens liv, men fortsætter samtidig beretningen om de fiktive personer fra HAABET. Von Scholten var og er en omdiskuteret skikkelse i Danmarkshistorien, og under foredraget fortæller Mich Vraa om de mange overvejelser man må gøre sig som forfatter af historiske romaner. Målet er at fange læseren med en spændende beretning som samtidig tegner et troværdigt billede af historiens virkelige personer.
Trilogiens sidste bog, FAITH, er fortællingen om året 1917 da USA overtog de tre dansk-vestindiske øer, og Danmark sagde endeligt farvel til sin sidste tropekoloni. Men romanen favner samtidig hele Vestindiens historie som udspandt sig over 250 år – en beretning om grådighed, gudsfrygt og kynisme, sørøvere og plantere og de hundredtusindvis af afrikanske slaver der udførte det hårde arbejde med at etablere kolonien.
I foredraget fortæller Mich Vraa om sit arbejde med romantrilogien og om sin research- og skriveproces, og han læser passager fra bøgerne – også den endnu ikke udgivne FAITH.
Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.