Mette Moestrup

Mette Moestrup

Mette Moestrup er født 1969 i Århus, opvokset i Vendsyssel, bor på Vesterbro i København, men arbejder meget tværnordisk og rejser i det hele taget meget. Hun debuterede som digter i 1998 med den sansemættede og lavmælte ”Tatoveringer”, i 2002 kom den mere udadvendte og humoristiske ”Golden Delicious”(præmieret af Statens Kunstfond, 2003, og oversat til svensk i 2004). I 2005 modtog Mette Moestrup Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og i 2006 udkom hendes tredje digtsamling, den meget lovpriste ”kingsize”, der var forførende, feministisk og politisk. For den modtog Mette Moestrup Montana-prisen.  Tre år efter, i 2009,udkom den anmelderroste romankollage ”Jævnet med jorden”, hvor Moestrup i poetisk prosaform tematiserer danskhed og fortæller en gribende historie om at miste og give slip. Hendes seneste udgivelse er den aktuelle store, eksistentielle og eksperimenterende digtsamling ”Dø, løgn, dø”, der ‘blander kønskritik, kærlighed, sprogleg, koncept og rytmesans på vilde forvirrende måder’, som en anmelder rammende skrev. Men bogen rummer også digte om at være hvid og om at være vidne til en kvindes dødelige fald ud af et vindue. Desuden har Moestrup skrevet to børnebøger, ”Ti grønne fingre” (2007) og ”Hvad siger sneugleungen Ulla?” (2009). Seneste udgivelse: Til den smukkeste (2019).

Til Moestrups mangfoldige virke som digter hører også arbejdet med med netkunst og lydlig performance i duoen SHE’S A SHOW, hvor Moestrup samarbejder med musikeren Miriam Karpantschof.

Moestrup er cand.phil. i litterturhistorie og var i en årrække fast lærer ved Forfatterskolen i København. Nu underviser hun freelance bl.a. på Skrivekunstakademiet i Bergen og Litterär Gestaltning i København.

Moestrup er kendt for sin performative oplæsningsstil og er en energisk og nærværende foredragsholder, som tror på et ægte møde med sit publikum.

Foredrag af Mette Moestrup:

Foredrag 1: Poetisk performance
En time med performativ oplæsning fra mine digtsamlinger, bl.a. ”kingsize” og den aktuelle ”Dø, løgn, dø” og korte introduktioner til værkerne – med mulighed for spørgsmål. (Ingen tekniske hjælpemidler)

Foredrag 2: At leve som digter – mit forfatterskab so far
To timer med dybdegående og nærværende foredrag om at leve som digter og være dybt forelsket i skriften – med fokus på mit forfatterskab, digtsamlingerne ”Tatoveringer”, ”Golden Delicious”, ”kingsize” og ”Dø, løgn, dø” samt romankollagen ”Jævnet med jorden”. Inklusiv oplæsning. Der vil også være fremvisning af netkunst og videoer – samt mulighed for diskussion.

Foredrag med Mette Moestrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Fotograf til det sort-hvide foto: Thomas Schou
Fotograf til det “grønne” foto: Lærke Posselt

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen