Mehran Zandian

Mehran Zandian

Mehran Zandian har udgivet kogebogen “Mine Persiske Livretter”. En personlig kogebog, hvor han deler både om livet og retter fra hans fødeland Iran. Mehran underviser i persisk madlavning hos Meyers Madhus på Nørrebro i København og holder workshops og foredrag om Iran og det persiske køkken rundt omkring i landet.

Foredrag af Mehran Zandian:

MIT SMUKKE IRAN
Terror, krig, kvindeundertrykkelse, atomaftaler og traumatiserede mennesker på flugt. Triste overskrifter, som er blevet kendetegnet for Mellemøsten og herunder Iran.

Den iranskfødte kogebogsforfatter og kunstner Mehran Zandian fortæller med udgangspunkt i sin kogebog, Mine Persiske Livretter, en helt anden historie om sit fødeland. En, som man efterhånden ikke kan associere med dette land. For den handler nemlig om hans opvækst under fredelige og glade tider i Iran. En livsbekræftende historie om stærke og åbensindede iranske kvinder og mænd. Om et smukt land med storslået varierende natur og en overdådigt madkultur.

Med sine billeder og historier fortæller Mehran om hvordan det var at leve i Iran dengang. I en tid, hvor iranske piger cyklede med bikinier på promenaderne langs det smukke Kaspiske Hav.

Det er en historie om håb – Mehrans og mange iraneres – at Iran snart kan rejse sig fra 40 års undertrykkelse og isolation. Hør hans bud på hvordan livet i Iran og Mellemøsten igen kan blive normaliseret.

Mehran byder på hjemmelavet persisk marcipankonfekt fra sin kogebog.

Foredraget indhold:

• Opvæksten i 70´ernes og 60´ernes Iran
• Irans grønne og blå landskaber
• Det persiske køkken
• En kort inspirationsfilm om Iran
• Iran 40 år efter revolutionen i 1978
• Irans fremtid
• Hjemmelavede marcipankonfekt fra kogebogen

Foredrag med Mehran Zandian booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen