Margrethe Neergaard

Margrethe Neergaard
Foredrag af Margrethe Neergaard:

Margrethe Neergaard er en afholdt og rutineret foredragsholder, som over hele landet møder forsamlinger, der afspejler den store og brede interesse for stavgymnastikken. Hvad enten det drejer sig om virksomheder på konference – og kursuscentre, højskoler eller foreninger af alle afskygninger.

Foredraget er et fornøjeligt causeri om hele Danmarks sundhedscoach – Kaptajn Jespersen, som er Margrethe Neergaards morfar. Med udgangspunkt i Margrethes nye bog: ”Gør det nu! – Kaptajn Jespersen og stavgymnastikken” er fortællingen spækket med humoristiske anekdoter om hans liv – og i særdeleshed om hans person. Som et nostalgisk og underholdende islæt lytter vi til Kaptajnens stemme. Hvordan var Kaptajnen som privat menneske?

Margrethe blev tidligt elev af Kaptajnen og voksede bogstaveligt talt op med en stav i hænderne og har hele livet fulgt de principper, der grundlagdes i barn- og ungdommen. Margrethe er uddannet sygeplejerske og har været selvstændig i 20 år med en virksomhed der henvender sig til medicinalindustrien indenfor salg.

I mere end 25 år formidlede Kaptajn Jespersen morgengymnastik til danskerne igennem radioen. Med kontante og friske slogans tirrede han mange danskeres dårlige samvittighed over manglende motion. Kaptajnen tændte dem og provokerede – der blev ikke lagt fingre imellem, hver morgen når klokken slog 7:00. Danskerne kom ud af sengen og op af stolen. Kaptajnen blev hurtigt landskendt og elsket af mange og “hadet” af få – men som han sagde: “intet glæder mig mere end at blive betragtet som et irritationsmoment – kun ligegyldigheden frygter jeg”.

Vi nyder alle godt af den fremadstormende tekniske udvikling – men samtidig er vores daglige arbejde i høj grad blevet af stillesiddende karakter. Vi sidder for meget og rører os for lidt – vi skal op af stolen mindst flere gange om dagen.

Så – tiden er igen inde til at udbrede Kaptajnens principper og kendskabet til de gode resultater der opnås for ens velbefindende gennem de daglige 15 minutters træning med stavgymnastikken, i sin tid udviklet af Kaptajn Jespersen, som den nye metode at arbejde med kroppen på – med staven som redskab og det bærende element i systemet.

Hans eget motto var: “Gør det nu” og han introducerede konceptet “En sund sjæl i et sundt legeme”. Et koncept der stadig gælder. Kaptajnen var én af gymnastikkens pionerer og blev et ikon der stadighuskes: “Den der ranker sig – slanker sig”. Desuden har Margrethe Stavene med, så interesserede deltagere selv kan fornemme Stavens gode effekt på kroppen og hvorledes koncentrationsevnen skærpes når der rigtig skal mærkes efter i de enkelte muskelgrupper.

Normalt varer et arrangement ca. 1 ½ time – Det plejer ikke at være kedeligt!

CV:
Uddannet som sygeplejerske suppleret med LIF eksamen og Merkonom i Administration. Flerårigt ophold i USA og i de sidste ca. 20 år indehaver af konsulentfirma. Grundlagde i 2014 Kaptajn Jespersen Instituttet med det formål at udbrede kendskabet til Kaptajn Jespersens stavgymnastik. Forfatter af bogen: ”Gør det nu” som beskriver stavgymnastikken og dens ophavsmand.

Foredrag med Margrethe Neergaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen