Margrethe Neergaard

Margrethe Neergaard
Foredrag af Margrethe Neergaard:

Den legendariske Kaptajn Jespersen er min Morfar. En pioner indenfor motion – datidens fitnesskonge og grundlægger af stavgymnastikken. Jeg voksede op med daglig gymnastik og har i arbejdet med staven hele livet levet efter principper præget af min Morfars livssyn. Kaptajn Jespersen Instituttet blev dannet I 2014 og i et par år har jeg nu holdt foredrag og demonstreret stavgymnastikken overalt i landet.

Foredraget er spækket med historier og anekdoter om personen der huskes mere end 50 år efter sin død og kunne opleves i et afsnit af Matador, hvor Varnæs og Mads Skjern udfører øvelserne efter Kaptajnens kommando gennem radioen. Målgruppen er virksomheder – konferencer – gymnastikforeninger – FOF – AOF samt kirker. Foredraget plejer ikke at være kedeligt – tilhørerne går derfra med et muntert smil på læben! Stavene har jeg altid med, til dem der ønsker at prøve Stavgymnastikkens gode effekt på kroppen.

I 2017 udkom bogen: GØR DET NU – med undertegnede som forfatter. Svend Brinkmann anmeldte den i Politikken med 4 hjerter. Bogen handler om Kaptajnen – hans liv, hans principper, og succes. November 2018 udkommer min bog nummer 2, med titlen ”Tag dig sammen – disrupt din magelighed”. Den indeholder 52 (et pr. uge) af Kaptajnens mottoer med karikaturer af Jens Hage, og forord af Asger Aamund. Teksten er mine indfaldsvinkler til hvert enkelt motto, med paralleller til nutiden.

De fleste mottoer er højaktuelle i dag:
”Kroppens vedligeholdelse – betyder livets forlængelse”.
”Overvægt er følge af dovenskab – og for meget nydelse”.
”Sundhed er ikke blot det at være rask – sundhed er livskraft – livslyst, og en fysisk og åndelig blomstringstilstand”.

Normalt varer et arrangement ca. 1 ½ time.

CV:
Uddannet som sygeplejerske suppleret med LIF eksamen og Merkonom i Administration. Flerårigt ophold i USA og i de sidste ca. 20 år indehaver af konsulentfirma. Grundlagde i 2014 Kaptajn Jespersen Instituttet med det formål at udbrede kendskabet til Kaptajn Jespersens stavgymnastik. Forfatter af bogen: ”Gør det nu” som beskriver stavgymnastikken og dens ophavsmand.

Foredrag med Margrethe Neergaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen