Louise Dubiel

Louise Dubiel
Syngende Superhelt med en mission

Louise Dubiel er en sangerinde og sangskriver fra København. Hun tonede første gang frem på fjernsynsskærmen i 2008 på Kanal 4’s talent-progam “Elsk Mig i Nat”. I 2009 deltog hun så i tv-showet “Talent” med sangen Forpulet Perfekt (Søde Søde Jakob), som blev et stort radiohit henover sommeren 2010. Dette år blev Louise den 8. mest spillede danske artist på dansk radio. I 2013 deltog hun i det Danske Melodi Grand Prix med sangen Rejs Dig Op. Hendes charmerende publikumstække har fået hende op på alle de største og mindste danske scener. Hun har opvarmet for navne som Rasmus Seebach, Turboweekend og Anne Linnet. Louise skriver al sin musik selv og kalder det glad, skæv pop med finurlige tekster på dansk.

I januar 2015 udgav hun sin nyeste cd, De Nye Superhelte, med sange bl.a. om hverdagens helte og mediers dårlige indflydelse. I samme måned havde hun en ”Superheltekalender” kørende i samarbejde med Magasinet Woman, med 24 låger fra 1.-24. januar. Bag hver låge var der en superhelte-gerning, man skulle udføre.

Det var desuden nærmest umuligt at undgå Louise Dubiel i 2015. Hun tog Batmobilen rundt i Danmark fra marts til juni og besøgte på hendes tour 67 byer.

Louises nyeste projekt fra 2016 gik ud på at udgive en sang om måneden, med tilhørende video. Det blev til 12 gode og forskellige sange, hvoraf 3 blev færdigtproduceret og spillet på radioen.

Foredrag af Louise Dubiel:

MUSIKER – HURTIG BERØMMELSE ELLER HÅRDT SLID? 

Er det en god ide at melde sig til X Factor eller vil man fortryde det senere? Findes “hurtig berømmelse” overhovedet? Er der rigtige og forkerte måder at blive kendt på inden for musikverdenen? Disse spørgsmål kommer jeg ind på i denne foredrags-koncert. Iblandet dejlig dansk original-musik med livet som inspiration og finurlige tekster, vender jeg de tanker der melder sig i hovederne på nutidens musikinteressrede unge.

Under denne foredrags-koncert fortæller jeg om fordele og ulemper ved at deltage i programmer som X Factor, Voice og Melodi Grand Prix. Jeg fortæller om at ryge til tops overnight – at få en pladekontrakt, et sommerhit og flere sange i radioen – og så at ryge hele vejen ned igen på den anden side. At miste kontrakten med pladeselskab, manager og booker og derefter rejse sig op, børste støvet af tøjet, og arbejde sig langsomt op igen ved at starte eget pladeselskab og være egen manager og booker. At finde frem til de rigtige mennesker at arbejde sammen med. At skrive og udgive sin musik helt selv. Undervejs spiller jeg forskellige sange, der passer ind i historien. Fx startede det hele med Forpulet Perfekt i Talent 09. Og titelnummeret til min første cd, Alle Kneb Gælder skrev jeg til nogle ”venner”, der prøvede at udnytte mig så snart jeg fik en pladekontrakt. Min Melodi Grand Prix-sang, Rejs Dig Op, handler om det med at stå op om morgenen og gå ”på den igen” – også selv om man har grædt sig i søvn dagen før. I en periode besluttede jeg mig for at droppe musikken cirka en gang om ugen – så den sang var en brandtale til mig selv.

Således handler foredrags-koncerten altså om ”den nemme berømmelse” kontra at knokle sig frem til radioerne og scenerne selv. Koncerten vil være 75% musik og 25% tale. Og med en lille spørgerunde til sidst.

Medvirkende:

Vokal: Louise Dubiel. Udgivet 2 CDer og en EP i eget navn. (Universal Music, Labrador samt eget pladeselskab). Haft over 10 sange i dansk radio. Var 8. mest spillede danske artist i radioen i 2010. Har haft et Ugens Album på p4.

Guitar/ kor: Kristian Martinsen. Har tidligere gjort sig som guitarist og producer i det dansksprogede, anmelderroste indierockband Entakt, og desuden arbejdet med bl.a. Christian Brøns, Annette Heick og Henrik Strube. Som teenager havde han hår ned til numsen, og spillede Europa tyndt med heavybandet Iron Fire, som har solgt 30.000 plader på verdensplan.

Cajon/perc/kor: Mikkel Schnettler: Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium, og underviser til daglig på musikskole, når han ikke er ude og gøre landets scener usikre. Er kapelmester på musicalen “Ronja Røverdatter”, der turnerer Danmark lige nu.

Louise Dubiel booker du hos ARTE Booking på booking@artebooking.dk eller på telefon 3848 1400.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen