Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard (1955) har et omfangsrigt forfatterskab bag sig med hele tyve romaner, heriblandt kriminalromaner og historiske romaner. I 2004 fik han Helsingør Kommunes Kulturpris og i 2007 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Seneste bogudgivelse er “Lang dag mand” (2021) og Løgn i din hals (2021).

Lars Kjædegaard Lang dag mandOm bogen Lang dag mand:

I 2021 er det 40 år siden, at Lars Kjædegaard debuterede som forfatter. Han har skrevet 40 romaner siden 1981, har solgt flere end 400.000 bøger, og han er en af Danmarks mest læste kriminalforfattere. I LANG DAG MAND fortæller han i 18 kapitler om sit liv som barn, voksen, far, musiker og forfatter – om at vokse op i Helsingør, om at være 14 og pludselig spille guitar med sine amerikanske blues-helte, om den sorte hund, om at udtrykke sig på sin egen måde. Møder og begivenheder, der former et menneske.

Om bogen Løgn i din hals (2021)

Løgn i din hals er en krimi i den populære serie med efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling.

En kvinde i Aarhus modtager et opkald om, at hendes søn er blevet alvorligt kvæstet i en ulykke. Opkaldet viser sig at være falsk. Kort efter modtager en mand i byen et lignende opkald, som får fatale følger. Også dette opkald er falsk, og så bliver Anita Hvid involveret i sagen. Hvem spreder frygt og død ved at lyve så overbevisende? Er der tale om umotiverede, tilfældige chikanerier, eller er hensigten mere dyster?

Foredrag af Lars Kjædegaard:

Foredrag 1) Den moderne kriminalroman – mord og hvad så mere?
Foredrag 2) Hvid & Belling – udviklingen af en krimiserie
Foredrag 3) Fiktion som udtryksmiddel – en interaktiv aften med Lars Kjædegaard
Foredrag 4) Virkelighedens kriminalitet og den fiktive kriminalroman. En aften med Hans Jørgen Bonnichsen og Lars Kjædegaard 

Beskrivelse af foredrag 4: Virkelighedens kriminalitet og den fiktive kriminalroman. En aften med Hans Jørgen Bonnichsen og Lars Kjædegaard

Hans Jørgen Bonnichsen – tidligere operativ chef for PET og souschef på Rejseholdet. Forfatter til ’Hånden – en PET- og politikrønike’, ’Frygt og fornuft – i terrorens tidsalder’ og ’Tvivl på alt – og tro på meget.’
Lars Kjædegaard – musiker og forfatter til 23 romaner. Arbejder nu på en anmelderrost serie af kriminalromaner om drabsefterforskerne Anita Hvid & Thor Belling. Lars Kjædegaard har i 30 år været domsmand ved retten i Helsingør.

Hvilke lighedspunkter findes mellem virkelighedens kriminalitet og efterforskningsarbejde og den fiktion, som vi er storforbrugere af både i litteratur og på tv og film? I samtalen forholder de to sig til spørgsmålet om, hvorfor krimigenren interesserer så mange mennesker. Er den et udtryk for virkelighedsflugt? Eller er den en afspejling af den længsel efter tryghed og retfærdighed, som mange leder efter i en verden, hvor vi konstant bombarderes med voldsomme indtryk? Desuden fortæller Bonnichsen og Kjædegaard om deres arbejde – Bonnichsen har befundet sig i mange af de situationer og konflikter, som Kjædegaard beskriver i fiktiv form. Hvordan opfatter de hinandens arbejde? Hvilken inspiration henter fiktionsforfatteren i den erfarne politimands fagligt orienterede bøger? Og har fiktive kriminalhistorier noget at sige en mand, som igennem en lang karriere har beskæftiget sig med virkelighedens kriminalitet? En aften med Bonnichsen og Kjædegaard er et tilbud til mennesker, som både interesserer sig for kriminallitteratur og virkelighedens kriminalitet i et større perspektiv.

Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Tilbage til forsiden.
Del denne side på:
Til toppen