Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard (1955) har et omfangsrigt forfatterskab bag sig med hele tyve romaner, heriblandt kriminalromaner og historiske romaner. I…

Læs mere
Book Lars

Lars Kjædegaard (1955) har et omfangsrigt forfatterskab bag sig med hele tyve romaner, heriblandt kriminalromaner og historiske romaner. I 2004 fik han Helsingør Kommunes Kulturpris og i 2007 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Seneste bogudgivelse er “For enden af vejen” (februar 2022).

Om bogen:

For enden af vejen er roman nummer 15 i Lars Kjædegaards serie om Anita Hvid og Thor Belling. Den tager tråden op efter roman nummer 14, Sherif.

Efter snigmordet på drabschef Richard Brøssner plages Thor Belling af tvivl og mistro. Han sidder inde med en viden, som han ikke deler med nogen – ikke engang Anita Hvid. De efterforsker to nye drab, og da et tredje begås, aner Belling en forbindelse til mordet på Richard Brøssner. Vil det omsider lykkes ham og Anita Hvid at nå frem til sandheden om, hvem der stod bag drabet på den afholdte chef?

Foredrag af Lars Kjædegaard:

Foredrag 1) Den moderne kriminalroman – mord og hvad så mere?
Foredrag 2) Hvid & Belling – udviklingen af en krimiserie
Foredrag 3) Fiktion som udtryksmiddel – en interaktiv aften med Lars Kjædegaard
Foredrag 4) Virkelighedens kriminalitet og den fiktive kriminalroman. En aften med Hans Jørgen Bonnichsen og Lars Kjædegaard 

Beskrivelse af foredrag 4: Virkelighedens kriminalitet og den fiktive kriminalroman. En aften med Hans Jørgen Bonnichsen og Lars Kjædegaard

Hans Jørgen Bonnichsen – tidligere operativ chef for PET og souschef på Rejseholdet. Forfatter til ’Hånden – en PET- og politikrønike’, ’Frygt og fornuft – i terrorens tidsalder’ og ’Tvivl på alt – og tro på meget.’
Lars Kjædegaard – musiker og forfatter til 23 romaner. Arbejder nu på en anmelderrost serie af kriminalromaner om drabsefterforskerne Anita Hvid & Thor Belling. Lars Kjædegaard har i 30 år været domsmand ved retten i Helsingør.

Hvilke lighedspunkter findes mellem virkelighedens kriminalitet og efterforskningsarbejde og den fiktion, som vi er storforbrugere af både i litteratur og på tv og film? I samtalen forholder de to sig til spørgsmålet om, hvorfor krimigenren interesserer så mange mennesker. Er den et udtryk for virkelighedsflugt? Eller er den en afspejling af den længsel efter tryghed og retfærdighed, som mange leder efter i en verden, hvor vi konstant bombarderes med voldsomme indtryk? Desuden fortæller Bonnichsen og Kjædegaard om deres arbejde – Bonnichsen har befundet sig i mange af de situationer og konflikter, som Kjædegaard beskriver i fiktiv form. Hvordan opfatter de hinandens arbejde? Hvilken inspiration henter fiktionsforfatteren i den erfarne politimands fagligt orienterede bøger? Og har fiktive kriminalhistorier noget at sige en mand, som igennem en lang karriere har beskæftiget sig med virkelighedens kriminalitet? En aften med Bonnichsen og Kjædegaard er et tilbud til mennesker, som både interesserer sig for kriminallitteratur og virkelighedens kriminalitet i et større perspektiv.

Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular