Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal tilbyder foredraget:

Ringene i vandet – Christiania fortalt indefra
Mød to erfarne christianitter og hør på deres fortælling om deres opvækst i fristaden, og på hvordan narkobekæmpelsen på Christiania har fået uønskede konsekvenser.  Deltag i diskussionen om, hvorfor hashhandelen i København nu er havnet i stadig mere brutale omgivelser, og hvorfor der er sat tvivl om det danske frisind og fristads-tankens overlevelse.

Helle ”Buddha” fandt sit tilhørsforhold på Christiania og har aldrig set sig tilbage siden. Mohammad ”Houdini” fandt sig selv i det ly som Christiania gav i forhold til en modsætningsfyldt verden uden for. I Christiania var der højt loftet, men friheden havde sin pris. Som en dyrebar erfaring har Helle og Mohammad gennemlevet op- og nedture i hashmiljøet på Christiania.

Forfatteren og fortælleren Kristian Sørensen, der har fulgt Christianias fra den spæde begyndelse, har her udviklet en bred samfundsmæssig baggrundsanalyse af begivenhederne på Christiania. Helle ”Buddha” arbejder i dag som konditor og Mohammad ”Houdini” er lærerstuderende.

Helle ”Buddha” og Jamal ”Houdini” fortæller medrivende om hvad Fristaden Christiania har betydet for dem, siden de som helt unge fandt et hjem i Christiania. Deres deltagelse i hashhandelen og arrestationerne i forbindelse med Nordlys sagen i 2014 fangede dem ind i et edderkoppespind, der tilmed fik anklageren på anklagebænken. Det diskuteres sammen med Kristian, hvilke uønskede konsekvenser den politiske linje og den udmøntede politistrategi kampen mod hash på Christiania medførte, og hvor Christiania som fristad står i dag. Sammen ser de på hvad de har lært, og hvad det betyder for den måde vi kan få sammenhængskraften i vores samfund til at virke bedre.

Foredraget med Helle Petersen og Mohammad Jamal sammen med lektor og forfatter Kristian Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristian Sørensen, har arbejdet for demokratifremme og civilsamfundsudvikling, ikke mindst i Danmarks nærområder. Han arbejdede først som Vicegeneralsekretær i Dansk Røde Kors og senere som Generalsekretær for Red Barnet, hor han medvirkede til udbygning af begge organisationers humanitære og sociale arbejde. Efter en tørn som afdelingsleder i UNDP i New York, har han ledet Dialogue Development med konfliktløsning og i Bosnien og Kosovo og løst opgaver i Rusland, Mellemøsten og Centralasien. Kristian Sørensen er ekstern lektor på CBS og DIS og har skrevet fagbøger og senest digtsamlingen Bjergtagen.

Helle Petersen
fandt sit tilhørsforhold på Christiania og har aldrig set sig tilbage siden. Som en dyrebar erfaring har Helle gennemlevet op- og nedture i hashmiljøet på Christiania. Helle ”Buddha” arbejder i dag som konditor, og er en hårdtarbejdende, kreativ håndværker.

Mohammad Jamal fandt sig selv i det ly som Christiania gav i forhold til en modsætningsfyldt verden uden for. I Christiania var der højt loftet, men friheden havde sin pris. Mohammad ”Houdini” er i dag lærerstuderende og deltager i humanitært oplysningsarbejde.

Del denne side på:
Til toppen