Kristian Leth

Kristian Leth

Kristian Leth er forfatter og musiker og radio/tv­vært, født i 1980. Han har vundet to Danish Music Awards, Kronprinsparrets Kulturpris, Prix Italia, DRs Sprogpris, Gudmans Musikpris og meget andet. Hans band The William Blakes har haft stor succes på radio og live, han har udgivet otte plader og produceret mange flere. Han har udgivet fire digtsamlinger; ‘Land’ Gyldendal 2002, ‘Besværet’ After Hand 2008, ‘Før og efter videnskab’ Lindhardt og Ringhof 2014, “Vinden ind ad døren” (2016) samt “Mithos” (2017). Kristian Leth bliver ofte interviewet om kreativitet, spiritualitet, bevidsthed og religion.

Foredrag af Kristian Leth:

Foredrag 1: Videnskab og tro ­ historien om alting
I 2016 udkommer ‘Historien om alting’ en bog som Kristian Leth har skrevet med evolutionsbiologen Eske Willerslev. Vi lever i en del af verden hvor vi tror at videnskab kan besvare alt, og at åndelighed er noget, der hører fortiden til. Men sandheden er at vi alle sammen tror ­ og at videnskaben lyser med en lygte ud i en kæmpe verden af mørke og uvished. Det er ikke dårligt, og at tro at alt det uklare og uforståelige skal afskaffes, gør vores liv mere besværlige, ikke mindre. Men hvorfor tror vi sådan noget? Hvem fandt på ideen om at rationalitet ikke kan leve side om side med spiritualitet? En rejse fra menneskehedens vugge, op igennem mange hundrede af tusinder af år med et fungerende magisk og okkult verdensbillede, og op til de sidste 1000 års udvikling af en verdensfjern og moderne fortælling om bevidsthed, kultur, individ og hjerne.

Foredrag 2: Album 2015 ­ den ny public service­virkelighed
Kristian Leth lavede sammen med Informations Ralf Christensen i et par år programmet ‘Album’ for DR P6Beat. Men programmet blev lukket trods masser af downloads og dedikerede fans. De to søgte 110.000,­ men fik ca 125.000,­ ind på en måned via crowdfunding­hjemmesiden Kickstarter. Det er første gang i Danmark at det er lykkedes at finansiere et radioprogram via lytternes egne bidrag. Lige nu går det uafhængige Album sin sejrsgang med over 320.000 lytninger og anmeldelser i bl.a. Politiken som “noget af det bedste radio” ­ samt førstepladsen på iTunes podcast­-download. Hvorfor lykkedes dette program ­ der blev dømt for smalt af DR ­ med en folkelig indsamling? Hvad siger det om publikums forventninger til medierne? Og hvilken retning udstikker det for #dkmedier, for radio og for aviserne? Kristian Leth vil dele sine erfaringer og fortælle om den nye virkelighed. Inklusive; et opgør med målgruppe­tanken, der lige nu har frosset de største mediehuses kreative årer; en redegørelse for hvorfor public service i Danmark ofte er mere følsom over for brugertal end kommercielle producenter; en brugbar beskrivelse af de umulige unge brugere, som er vokset op med en fod i manko’en.

Foredrag 3: Album 2015 LIVE (m. Ralf Christensen)
Cohen, Bowie, Fleetwood, Beatles, Jackson etc. Vi opfører Album live, hvilket vil sige at vi gennemgår et af verdens bedste albums foran et publikum. Album 2015 er blevet hørt mere end 320.000 gange via iTunes. Programmet er sådan cirka det mest succesfulde musikpodcast i Danmark, og er opfundet og produceret af musikredaktør på Information Ralf Christensen og Kristian Leth. Arrangementet har fyldt Bremen Teatret og er blevet opført i hele Danmark. Publikum kan være med til at vælge aftenens album, som så bliver spillet fra ende til anden, afbrudt af de bedste historier, de saftigste detaljer, de klogeste anekdoter om de moderne helte ­ musikerne bag vores yndlingsværker. Det var omkring 3 timer og er både underholdende, sjovt og inkluderende. Publikum bliver spurgt om input og deres reaktioner ændrer Album LIVE så det aldrig er en gentagelse. Efter showet kan værterne DJ’e med dansemusik fra hele verden og alle årstal mod ekstra honorar.

Foredrag 4: Wagners Ring ­ en myte, en gåde, en opera
Nibelungens Ring er et af de mest diskuterede og beskrevne værker i historien. Richard Wagner satte sig for at lave en myte til vor tid, en uforglemmelig og evig historie om de uforståelige ting, der driver mennesket: Kærlighed, håb, smerte, død og liv. Men værket er samtidig blevet forbundet med både nazisme og bedaget romantik, med indviklede værk­tolkninger og med Wagners biografi. Kristian Leth lavede i 2013 den international anerkendte og prisvindende serie ‘Wagners Ring’ hvor han udlagde værket som et mysterium og en fortælling, mere end et svært og indviklet værk. I dette foredrag dykker han ned i Wagners hovedværk og giver alle ­ både Wagner­fans og nybegyndere ­ en fornemmelse af at Ringen klinger også i deres indre landskab.

Foredrag 5: Den kreative proces ­ håndgribelige teknikker og myte­aflivning
Kristian Leth ­ 35 år ­ har på ca 10 år udgivet 8 plader og 3 bøger, han har produceret et utal af radioprogrammer og TV­programmer, skrevet operaer og artikler, han har produceret og skrevet hits for Oh Land, Søren Huss, Pernille Rosendahl og mange andre. Han har undervist på Musik­konservatorier, udviklet computerspil og lavet interaktiv underholdning. Han er gift og har tre børn, det første fik han da han var 23. Men hvordan omsætter man kreativitet til output? Hvordan overlever man alle myterne omkring hvor indviklet og magisk det er at være kreativ? Hvordan får man omsat sine ideer til noget reelt? Hvordan manifesterer man det man gerne vil i denne verden? Kristian Leth deler sine erfaringer, sine oplevelser i mange kreative situationer med store kunstnere og giver konkrete værktøjer og teknikker ­ der virker.

Foredrag med Kristian Leth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen