Knud Brix er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2006 og har desuden en master i Afrikastudier på KU. Han blev udlært som journalist på Jyllands-Posten og i et årti været Christiansborgreporter på Nyhedsavisen, Ekstra-Bladet, Jyllands-Posten og senest TV 2, hvor han især har været kendt for sine hårdtslående interviews med politikere. Fra 1. april 18 arbejder han som vært på Radio24syv. Udgav i 2017 den kontroversielle digtsamling Natfolden, der skabte debat grænserne for fiktion og kynisme i politik. Er ivrig jæger og passioneret læser af jagtlitteratur.

Foredrag af Knud Brix:

Foredrag 1: Christiansborg og poesi
Poesi og politik er to meget forskellige størrelser. Men i dette foredrag smelter de for en stund sammen med baggrund i Knud Brix’ kontroversielle digtsamling, Natfolden, der handler om menneskelig forråelse i magtens centrum. Knud Brix læser op af digtsamlingen og fortæller historier fra kulissen på Christiansborg, hvor han i mere end et årti var politisk reporter på en række medier – senest TV 2.

Foredrag 2: Jagten i bøgerne
Jægeren, myten og de store fortællinger har siden de første hulemalerier hængt uløseligt sammen. Foredraget er en spændende litterær odyssé med de store jægere og forfattere – fra Karen Blixens Afrika og hendes far, Wilhelm Dinesens, smukke tekster om sine eventyr med de amerikanske indianere – til Ernst Hemingways macho-safarier og Kaj Munk og Steen Steensen Blichers vandringer efter urfugle på heden. Selv nedlagde Knud Brix sin første fasan som otteårig og har siden været ivrig jæger en række steder i verden.

Foredrag med Knud Brix booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen