Karin Cohr Lützen

Karin Cohr Lützen

Karin Cohr Lützen (f. 1952) er lektor i historie på Roskilde Universitet. Hun er uddannet mag. art. i nordisk folkemindevidenskab, ph.d. fra Center for Kvindeforskning på Københavns Universitet. Har fra 2007 skrevet historiske klummer for Weekendavisen. Har siden 1979 udgivet en række bøger med historisk indhold bl.a. Hvad hjertet begærer. Kvinders kærlighed til kvinder 1825-1985 (1986); Byen tæmmes. Kernefamilie, sociale reformer og velgørenhed i 1800-tallets København (1998 genudgivet i 2013); Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie (2009) for hvilken hun fik Den faglitterære Pris, og Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald (2016). Hun har holdt adskillige foredrag om sit forfatterskab.

Foredrag af Karin Cohr Lützen:

Foredrag 1: Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald.
Carl M. Cohrs Sølvvarefabrik i Fredericia blev skabt af min oldefar i slutningen af 1800-tallet. Sidenhen blev min farfar og min far direktører for fabrikken, og den blev i 1976 solgt ud af familien. Ligesom Danmarks øvrige sølvvarefabrikker lukkede den i løbet af 1980’erne. På baggrund af min bog fra 2016 vil jeg fortælle historien om dengang, man samlede på 12 af hvert, og alle gerne ville dække bord med Cohr. Jeg vil også fortælle om problemerne for et familiefirma, de mange hensyn der skal tages til familiens aktionærer og de kampe om magten, der kan opstå. Jeg sætter sølvvareproduktionen ind i en historisk sammenhæng og fortæller om en tid, hvor hver en provinsby rummede fabrikker, der fremstillede noget, alle havde brug for.
Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag 2: Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie
Min mor var født i Paris og meget fransk. Ikke desto mindre fandt jeg efter hendes død ud af, at hun var barn af jødiske indvandrere fra Rumænien. Det var en hemmelighed, hun havde taget med sig i graven – eller måske det var en familiehistorie, hun blot havde fjernet sig fra. På baggrund af min bog fra 2009 vil jeg fortælle om det slægtshistoriske detektivarbejde, jeg måtte sætte i værk for at opspore slægtninge i Frankrig, som kunne fortælle mig om denne familiehistorie. Jeg sætter den ind i en historisk sammenhæng og fortæller dermed også om jøders indvandring, om deres levevilkår i Frankrig, deres erhverv, hjælpeforeninger, mindekultur og deres liv under den tyske besættelse. Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag med Karin Cohr Lützen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen