Karen Thisted

Karen Thisted

Karen Thisted er forfatter til flere biografier om blandt andre Lise Nørgaard, Jane Aamund, Erik Balling og Lisbeth Dahl, men sidst “Det skal mærkes at vi lever” solgt i 240.000 oplag – og dermed den mest og hurtigst solgte danske bog i nyere tid, om ikke overhovedet. Karen Thisted har senest udgivet bogen “Så skal der leves!”

Foredrag af Karen Thisted:

Foredrag 1: Foredrag med udgangspunkt i bogen “Så skal der leves!”

Om bogen “Så skal der leves!” (Politikens Forlag, 2013):
Karen Thisted elsker livet. Et af hendes mottoer er: BID LIVET I LÅRET! Det er et citat af Danmarks store digter Benny Andersen, som sammen med Johannes Møllehave ændrede Karens liv. I 2003 blev hun lukket ind i de to herrers forunderlige verden, hvilket resulterede i bestselleren “Det skal mærkes at vi lever”. Hvis man kunne lide “Det skal mærkes at vi lever”, vil man også finde glæde i Karen Thisteds erindringsbog. Siden hun begyndte som journalistelev på Lise Nørgaards gamle plads på Dagbladet i Roskilde i 1967, har hun beskrevet Danmark. Det er ren Matador, når hun går i kødet på sin egen personlige skæbne. Hun er opvokset i et borgerligt miljø i Ringsted, hvor hendes far var bykonge, senere blev hun gift med Ole Thisted, der blev far til hendes datter. Kærlighed, skilsmisser og tab af nære venner, blev en del af det ofte fortumlede liv, hvor arbejdet var den helt store glæde. Karen Thisted var blandt andet Christiansborg-journalist for Ekstra Bladet i otte år, og senest har hun opnået stor succes med tv-programmet “Mormors Bordel”. Det har været festlige år, men Karen Thisteds personlige fortælling er ikke kun sjov og ballade, bl.a. blev hun ramt af en dyb depression, som hun også beskriver i al sin gru. SÅ SKAL DER LEVES! er kort sagt en bog, der vil give læserne lyst til selv at leve på fuld drøn – til selv at bide livet i låret.

Foredrag 2: Er vi de eneste normale her?
Det er på mange måder et stykke Danmarkshistorie, man får, når de to journalister og venner Mette Fugl og Karen Thisted sætter hinanden stævne i en fælles erindringsbog.
Som henholdsvis korrespondent i Danmarks Radio, dækkende hele verden, og populistisk igangsætter af tv-programmer som ”Eleva2ern” , Go Morgen Danmark på TV 2, og chef på TV 2 Nyhederne, har Karen og Mette mødt hele verden hjemme og ude og beskrevet den på hver deres måde og ofte har de krydset hinanden for hver deres medie under store begivenheder.
De har levet parallelt som meget nære venner, men på hver deres måde, og de fortæller med stor humor om glæder og sorger i to bevægede kvindeliv. Foredraget vil være fyldt med anekdoter fra barndom, ungdom, samtaler om køn og fag, venner og rejser sammen og møderne med berømtheder som Muhammed Ali, Indira Gandhi og alt, hvad der findes af skuespillere i Danmark samt et nært venskab med Erik Balling, Johannes Møllehave og Benny Andersen.

Foredrag 3: Kunst og kærlighed
“HVER DAG AF ØJEBLIKKETS BLOMST” er titlen på en ny bog skrevet af Karen Thisted, forfatteren til bestsellere som “Det skal mærkes at vi lever” og erendringer med mennesker som Erik Balling og Lisbeth Dahl. Det er endnu en bog, der handler om de store emner her i livet, nemlig kunst og kærlighed og bogen er blevet til efter næsten et års samtaler med Johannes Møllehave og direktøren for Carlsberg-Fonden Hans Edvard Nørregård-Nielsen, og det er to mænd, der ikke er bange for at tale fra hjertet og hjernen, og der skete mange sjove ting undervejs til bogens afslutning, der blev til i Karen Thisted bondehus på Feddet. Karen Thisted fortæller også om de mange mennesker hun har mødt i sit professionelle liv som , journalist, forfatter og TV-opfinder af programmer som Eleva2ren og Go Morgen Danmark, som hun startede sammen med Michael Meyerheim og Cecilie Frøkjær.

Foredrag 4: Det skal mærkes at vi lever
“Det skal mærkes at vi lever” er en 50 timer dyb samtale mellem to af Danmarks dejligste mænd, nemlig nationaldigteren Benny Andersen og vores allesammens præst og forfatter Johannes Møllehave. I september 2005 udkom en ny samtalebog, denne gang med titlen “Du har rørt ved mit hjerte “, og det er en samtale mellem Johannes Møllehave og en af verdens ti bedste hjertekirurger, Gösta Pettersson, Cleveland Clinic, Ohia, Usa. Johannes Møllehave var ikke i live i dag, hvis ikke Gösta Pettersson havde givet ham en meget omfattende bypasshjerteoperation på Rigshospitalet i København, så han har i ordets bogstaveligste forstand rørt ved Møllehaves hjerte, men til gengæld har Møllehave ren poetisk rørt ved hjertekirurgens hjerte, fordi de to er blevet hjertevenner.

Foredraget vil indeholde levende beretninger fra de mange samtaler, og der vil komme ting frem, så aldrig før har været fortalt. Alle de mennesker, Karen Thisted har været tæt på, har i deres liv givet danskerne så meget, og fælles for dem alle er stærke liv, meget humor og megen kærlighed.

Hør mere om Karen Thisteds møde med disse mennesker og gå hjem med muligheden for at leve dit liv bare lidt klogere.

Foredrag sammen med Lone Kühlmann:

De har været i frontlinien i ind- og udland, siden de startede som journalister for 45 år siden. De to journalister, forfattere og veninder på godt og ondt – også gennem 45 år – Lone Kühlmann og Karen Thisted – fortæller råt for usødet om deres levende og meget forskellige liv – både professionelt og privat. Lone i den mere seriøse del af pressen og med et solidt og livslangt ægteskab, i det samme hus i Humlebæk, mens Karen har styrtet rundt i livet på alle fronter. Af seneste bøger kan bl.a. nævnes:
Lone Kühlmann ”Vi bliver ikke yngre – fat det!” fra 2008
Karen Thisted ”Du skal ikke tro du er noget – men det hjælper med flot hår” fra 2009

MED FUT I
Der er gråd og latter i deres fortællinger, og de taler sammen og svarer hinanden og kommenterer hinandens liv – ping pong. De fortæller om deres forskellige måder at drive journalistik på, hvor Karen f.eks. har lavet en del historier via at byde mænd som Muhammed Ali op til dans og fyre Ritt Bjerregaard, mens Lone er gået mere internationalt seriøst til værks. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når der tales om emner som f.eks.: Mænd – kvinder – børn – ægte-skab –  mennesker de har mødt  – TV og medierne i dag – velfærd i Danmark? Hold godt fast – for du bliver med garanti både berørt, provokeret, oplyst og meget, meget mere. Og så kan du godt belave dig på at få et rigtig godt grin sammen med de 2 op-lægsholdere.
”Stand-Uppere gå hjem og læg Jer”.

Foredrag med Karen Thisted booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen