Karen Fastrup

Karen Fastrup

Karen Fastrup er forfatter, oversætter og foredragsholder.

Foredrag af Karen Fastrup:

Foredrag 1: Hungerhjerte
Karen Fastrup fortæller om sin nye roman Hungerhjerte, om skriveprocessen og sine overvejelser om det at skrive autofiktion. Hun fortæller åbent om den sygdom, romanen beskriver, og om hvordan hun har arbejdet med at formidle det stof litterært. I foredraget taler hun også om romanens psykologiske belysninger af forældre-børn-relationer i en tid og et miljø, som var i strid med sig selv. Om 1970’erne som en brydningstid, der også satte sine spor i familien samt om det at vokse op i et hjem, der var præget af storebrorens død som otteårig.

Foredrag 2: Borderline
Foredraget tager udgangspunkt i Karen Fastrups personlige erfaringer med at få diagnosen borderline og at kæmpe sig ud af den igen og blive rask. Hun fortæller åbent om sine oplevelser med pludselig at befinde sig på psykiatriske afdelinger, om den smerte, der er forbundet med at blive syg, om stigmatisering og skam, og om sine erfaringer med, hvad der fungerer godt ved det psykiatriske system, og hvad der fungerer mindre godt.

CV:
Født 1967 på Askov Højskole og bor nu på Frederiksberg. Fra 2012 – 2014 boede Karen Fastrup i Tanzania. Hun har et anmelderrost forfatterskab bag sig og debuterede i 2000 med romanen Brønden. Siden har hun udgivet børnebogen Kampen om Syrakus (sm. m. Niels Lyngsø), romanerne Mine syvogtyve sansers elskede, Begravelsen, Udfordringen og i 2018 den selvbiografiske roman Hungerhjerte, som beskriver hendes pludselige psykiske sygdom, indlæggelser på psykiatriske afdelinger og kampen ud af sygdommen. Hungerhjerte er også en fortælling om kærlighed, barndom og relationen mellem forældre og børn.

Referencer:

Vi havde på Christianshavns Bibliotek den bedste oplevelse med at booke og afholde foredrag med Karen Fastrup. Karen var utrolig nem at kommunikere med og hun mødte op i en aura af afslappet professionalisme. Karen havde et nærvær på scenen der rakte helt ned på bagerste række!! Hun fortalte medrivende men samtidig med meget humor og ro om et meget personligt emne. Karen gjorde et dybt og insisterende ærligt indtryk på alle der var til stede ved foredraget og jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger.
Louise Chili, Bibliotekar Christianshavns Bibliotek

Karen Fastrup fortalte veldisponeret, stærkt og personligt om sin roman HUNGERHJERTE på Gentofte Hovedbibliotek i januar 2019. Fortællingen vekslede mellem oplæsninger, beretninger fra Karens eget liv og de litterære greb hun brugte i romanen. Publikum var meget grebet, og i anden del af arrangementet var der gode spørgsmål, som Karen besvarede på fineste og mest kvalificerede vis, selvom de havde en dybt personlig karakter. Jeg kan nemt anbefale Karen Fastrup til al litteratur i live format.
Mette Edelmann Keinicke, Arrangementskoordinator på Gentofte Bibliotekerne

Anmelderne skriver om Hungerhjerte:

* * * * * “Karen Fastrup skriver om sindssygdom, så man kan mærke det på egen krop. Men især skriver hun om at være menneske, og det gør hun fremragende.” – Politiken

“HUNGERHJERTE er svær at slippe […] en pageturner af et erindringsværk” – Information

“Hjerteskærende læsning […] HUNGERHJERTE er en nutidig pendant til klassiske sindssygdomsværker som HINSIDES af Helga Johansen og GLASKLOKKEN af Sylvia Plath – og det er flot litterært selskab” – Litteratursiden

Karen Fastrup modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og har deltaget i flere internationale litteraturfestivaller. Hun har læst Litteraturvidenskab på Københavns Universitet og gået på Forfatterskolen. Er desuden skønlitterær oversætter af blandt mange andre Linn Ullmann, Sally Rooney og Vigdis Hjorth.

Karen Fastrup er en levende og nærværende foredragsholder, som er god til at få publikum inddraget i åbne og berigende samtaler.

Foredrag med Karen Fastrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen