Julie Rubow

Julie Rubow

Julie Rubow, kendt fra DR-dokumentaren ”En stille forsvinden”, fortæller hvordan hendes mand, Bjørn Jacobsen kæmpede en umulig kamp mod både sygdommen Alzheimers og et system ude af stand til at aflaste de nærmeste pårørende og tilbyde værdig behandling. Julie har sideløbende med Bjørns sygdomsforløb haft stort fokus på formidling om demens via blogindlæg, klummeskrivning, interviews til ugeblade, aviser og i TV. Julie Rubow er uddannet cand.scient.pol. men forfulgte i 2010 en livslang drøm og startede cateringvirksomheden ”Julies Køkken”. Den måtte hun dog lukke da Bjørns sygdomssymptomer begyndte at tage til. Familien købte i 2014 Bjørns barndomshjem, Nybjerg Mølle og flyttede fra København til Egtved. Her driver Julie i dag egen virksomhed, der tilbyder bed & breakfast og udlejning af kursusfaciliteter.

Julie udkommer med sin første bog i foråret 2020. Den beskriver hendes oplevelser som hustru til en Alzheimers-patient og mor til tre drenge, der langsomt mistede deres far.

Foredrag af Julie Rubow:

”En stille forsvinden”: Hvorfor Julie Rubow valgte at invitere hele Danmark indenfor da hendes mand fik Alzheimers

Julie Rubow, kendt fra DR-dokumentaren ”En stille forsvinden” fortæller om de sidste år sammen med hendes mand Bjørn Jacobsen. Han blev ramt af Alzheimers i en alder af 48 og døde 5 år senere. Julies fortælling tager tilhøreren med gennem det forløb hele familien blev kastet ud i, da Bjørn blev underlagt et system uden midler eller indsigt til at tilbyde ham behandling eller værdighed. Den giver også indblik i hvordan det er for en familie at leve i og med en dødelig sygdom uden håb, og ikke mindst hvordan Julie og Bjørn valgte at håndtere kærligheden og deres børn, der reagerede vidt forskelligt på sorgen og afmagten.

Julie Rubows foredrag kan også lægge sin vægt på en fortælling om ulighed i sundhedssektoren, hvor manglende oplysning om både sygdom og behandlingsmuligheder udstiller et offentligt sundhedssystem der har kastet håndklædet i ringen. Udover at påpege de helt åbenlyse mangler hun og familien har mødt under Bjørns sygdom, vil hun også give sit bud på hvordan man med enkelte midler kunne prioritere et mere værdigt og effektivt forløb for yngre Alzheimers-patienter.

Foredrag med Julie Rubow booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen