Jørgen Carlsen

Jørgen Carlsen

Jørgen Carlsen er mag. art. i idéhistorie og siden 1986 forstander på Testrup Højskole. Han er medlem af Etisk…

Læs mere
Book Jørgen

Jørgen Carlsen er mag. art. i idéhistorie og siden 1986 forstander på Testrup Højskole. Han er medlem af Etisk Råd, medredaktør af den nye højskolesangbog og skribent i Kristeligt Dagblad. Han har i årenes løb i skrift og tale blandet sig i samfunds- og kulturdebatten og holdt hundredvis af foredrag over hele landet. Jørgen Carlsen forsøger at skræve over både det akademiske og det folkelige med fornemmelsen af, at bukserne nok er revnet for længe siden. Spiller selv klaver til højskolesang.

Foredrag af Jørgen Carlsen: 

Foredrag 1: Benny Andersen – en poetisk klovn
Benny Andersen er værd at mindes som en af vore mest folkekære danske digtere. Han var en slags moderne Ingemann, der skrev sig lige ind i folks hjerter. Hvad er det, der får os til at føle os i godt selskab med ham? Jørgen Carlsens bud er, at Benny Andersen ejede klovnens visdom. Han formåede at bruge humoren til at nærme sig livets alvor på. Jørgen Carlsen vil tage os med på en opdagelsesrejse i Benny Andersens forfatterskab. Vi skal stifte bekendtskab med hans livssyn, lytte til hans digte og selvfølgelig synge hans sange. Jørgen Carlsen (1949) er idéhistoriker, fhv. forstander for Testrup Højskole, fhv. medlem af Det Etiske Råd, klummeskribent i Kristeligt Dagblad samt formand for sangbogsudvalget vedr. udgivelse af den kommende højskolesangbog.

Foredrag 2: Forundringsparathed
Jørgen Carlsen har opfundet et nyt ord: forundringsparathed. For ham at se er det langt vigtigere end det fortærskede ord forandringsparathed. Det er vigtigt at stimulere vores fornemmelse for livets underforståede under. Han vil i sit foredrag præsentere en række eksempler på forundringsparathed med baggrund i filosofi, litteratur og højskolens univers.

Foredrag 3. Rend mig i kompetencerne
Kompetenceudvikling er et af tidens hurra-ord. Alle og enhver bruger det og synes de har sagt noget vældigt fornuftigt. Netop derfor er det nødvendigt at stryge dette begreb mod hårene. Mennesket er nemlig andet og mere end en omvandrende kompetenceprofil

Foredrag 4. PH – en moderne Grundtvig?
De færreste vil vel nævne Grundtvig og Poul Henningsen (PH) i samme åndedrag. Men i ord og toner vil Jørgen Carlsen forsøge at godtgøre, at de på mange måder er åndsbeslægtede.

Foredrag 5. Digte, der virker – om højskolesang
Jørgen Carlsen er medredaktør af den nye højskolesangbog. Han vil guide forsamlingen ind højskolesangenes univers af forundring og livsnærvær. Samtidig vil han kaste lys over højskolesangens betydning: hvorfor er det vigtigt at synge – og hvad er en god højskolesang?

Foredrag 6. Det etiske rod
Med baggrund i sit sæde i Det Etiske Råd vil forstander Jørgen Carlsen fra Testrup Højskole præsentere en række af de etiske problemstillinger, der indgår i Rådets arbejde. Det er ofte problemstillinger, som rummer dilemmaer og modsatrettede hensyn, og som hensætter én i en personlig forlegenhed. Undervejs vil Jørgen Carlsen lade forsamlingen optræde som medlemmer af Etisk Råd. Man skal i fællesskab behandle et af de spørgsmål, som har været oppe i Rådet.

Foredrag med Jørgen Carlsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular