Jørgen Carlsen

Jørgen Carlsen

Jørgen Carlsen er mag. art. i idéhistorie og siden 1986 forstander på Testrup Højskole. Han er medlem af Etisk Råd, medredaktør af den nye højskolesangbog og skribent i Kristeligt Dagblad. Han har i årenes løb i skrift og tale blandet sig i samfunds- og kulturdebatten og holdt hundredvis af foredrag over hele landet. Jørgen Carlsen forsøger at skræve over både det akademiske og det folkelige med fornemmelsen af, at bukserne nok er revnet for længe siden. Spiller selv klaver til højskolesang.

Foredrag af Jørgen Carlsen: 

Foredrag 1. Forundringsparathed
Jørgen Carlsen har opfundet et nyt ord: forundringsparathed. For ham at se er det langt vigtigere end det fortærskede ord forandringsparathed. Det er vigtigt at stimulere vores fornemmelse for livets underforståede under. Han vil i sit foredrag præsentere en række eksempler på forundringsparathed med baggrund i filosofi, litteratur og højskolens univers.

Foredrag 2. Rend mig i kompetencerne
Kompetenceudvikling er et af tidens hurra-ord. Alle og enhver bruger det og synes de har sagt noget vældigt fornuftigt. Netop derfor er det nødvendigt at stryge dette begreb mod hårene. Mennesket er nemlig andet og mere end en omvandrende kompetenceprofil

Foredrag 3. PH – en moderne Grundtvig?
De færreste vil vel nævne Grundtvig og Poul Henningsen (PH) i samme åndedrag. Men i ord og toner vil Jørgen Carlsen forsøge at godtgøre, at de på mange måder er åndsbeslægtede.

Foredrag 4. Digte, der virker – om højskolesang
Jørgen Carlsen er medredaktør af den nye højskolesangbog. Han vil guide forsamlingen ind højskolesangenes univers af forundring og livsnærvær. Samtidig vil han kaste lys over højskolesangens betydning: hvorfor er det vigtigt at synge – og hvad er en god højskolesang?

Foredrag 5. Det etiske rod
Med baggrund i sit sæde i Det Etiske Råd vil forstander Jørgen Carlsen fra Testrup Højskole præsentere en række af de etiske problemstillinger, der indgår i Rådets arbejde. Det er ofte problemstillinger, som rummer dilemmaer og modsatrettede hensyn, og som hensætter én i en personlig forlegenhed. Undervejs vil Jørgen Carlsen lade forsamlingen optræde som medlemmer af Etisk Råd. Man skal i fællesskab behandle et af de spørgsmål, som har været oppe i Rådet.

Foredrag med Jørgen Carlsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen