Jørgen Breum Hansen

Jørgen Breum Hansen

Foredrag af Jørgen Breum Hansen:

ET POLITILIV

FRA VESTERBRO TIL VESTSALLING

Jørgen Breum Hansen arbejdede i en årrække i Københavns Politis Uropatrulje, hvor deres daglige liv/arbejde foregik blandt narkohandlere og prostituerede på Vesterbro i Kbh. samt næsten hver dag i Pusherstreet på Christiania, hvor der også dengang blev handlet hash samt hårde stoffer. Jørgen var endvidere heldig at blive udlånt til en specialafdeling der netop havde startet en efterforskning af formentlig DK.s største narkosag med bl.a ”Snotten” og mange andre ”prominente” personer der levede på Vesterbro. Efterforskningen foregik i døgndrift gennem ca. 16 mdr. Sagen sluttede med nogle kæmpe store straffe til mange personer. Endvidere blev Uropatruljen brugt politisk i forbindelse med store demonstrationer der i de år var en del af hverdagen i København.

Fra det vilde liv i Uropatruljen gik vejen herefter til Skive Politi, hvilket var den sværeste beslutning – idet alt var anderledes end det heftige liv i København, men det blev et godt liv – også familiemæssigt. Heldigvis var han heldig – idet hans bedste arbejdskammerat fra Uropatruljen fik job i Skive Politi. Sammen startede de bl.a. en lokal uropatrulje i Skive, hvilket var meget nyt i provinsen.

Efter nogle år blev Jørgen anmodet om at tage en stilling som landbetjent i Vestsalling. Det var igen en kæmpe kontrast, men han blev også glad for dette job som han bestred indtil dansk politi lukkede samtlige landpolitistationer i Danmark – så Jørgen er også den sidste landbetjent.

Dette og meget mere vil Jørgen komme ind på med små anekdoter fra hverdagen.

Foredrag med Jørgen Breum Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen