Jens Ringberg Foto v. Kim Dang Trong

Jens Ringberg

Jens Ringberg er født 1960 og vokset op i Vendsyssel. Han har været journalist siden 1987 og tilbragt det meste…

Læs mere
Book Jens

Jens Ringberg er født 1960 og vokset op i Vendsyssel. Han har været journalist siden 1987 og tilbragt det meste af sit arbejdsliv på Christiansborg. Ringberg var i 10 år ansat på dagbladet Det Fri Aktuelt. Siden 1999 har han været ansat i DR. Jens Ringberg er DRs politiske analytiker på radio, tv og dr.dk og følger derfor de politiske begivenheder på Christiansborg tæt.

Han er medvært på det populære radioprogram ”Slotsholmen på P1”. Jens Ringberg har dækket alle vigtige politiske begivenheder i tre årtier, og kendt alle de centrale skikkelser i dansk politik. Han har fulgt en række af de store sager, lige fra tamilsagen i begyndelsen af 1990erne til de dramatiske opgør om magten i flere af de politiske partier gennem årene og de store kriser som striden om Muhammedtegningerne, krigene i Irak og Afghanistan, og corona-pandemien i 2020.

Foredrag af Jens Ringberg:

Foredrag 1: Drama og dagligdag på Christiansborg
Foredraget handler om livet på Christiansborg – slottet, der både er skueplads for de politiske dramaer, landets ledelse og daglig arbejdsplads for over 1000 mennesker. Det handler om de personer, der har præget Borgen og dansk politik i en omskiftelig menneskealder – hvem har gjort størst indtryk? Det handler om de øjeblikke, hvor der skrives Danmarkshistorie. De afgørende stunder, hvor politisk magt vindes og tabes. Og det handler om spillet mellem medier og politikere. Hvem bestemmer – og har balancen rykket sig?

Der er nok at berette om – og nok af anekdoter og historier til at binde det hele sammen. Og der vil være tid til spørgsmål og debat – også om de helt aktuelle begivenheder på Borgen.

Foredrag 2: I spidsen for Danmark – statsministrene
Foredraget tager salen med på en rejse fra Anker Jørgensen til Mette Frederiksen – via alle dem, der har beklædt statsministerposten fra 1970erne til i dag. Vi hører om deres styrker, deres svagheder, og om deres største udfordringer. Fra Ankers oliekrise over Foghs krige til Mette Frederiksen og corona-pandemien. Fra Schlüters skæve smil til Thornings ”der kommer en god løsning i morgen”. Fra Nyrups efterløn til Løkkes bøvl med sine blå venner.

Ingen (næsten) forlader statsministerposten frivilligt. Men hvordan er jobbet? Vi ser på de krav, der stilles til en statsminister i dag. Og på om magten er så stor at det er sliddet værd. Og kunne man egentlig bygge den perfekte statsminister ved at bruge lidt fra hver af de mænd og kvinder, der beklædt posten? Jens Ringberg har mødt dem alle – og forsøger sig med et svar.

Der er god tid til spørgsmål og kommentarer, for de fleste har en mening om en statsminister. Nogle kom vi på fornavn med – andre på efternavn. Men de har ét til fælles – de stod i spidsen for Danmark.

Jens Ringberg kan også bookes som ordstyrer.

Foredrag af Jens Ringberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular