Jens-Peter Bonde

Jens Peter Bonde

Jens-Peter Bonde er født i Aabenraa i 1948 og uddannet i statskundskab på Aarhus Universitet. Han var frivillig i EF-modstandernes Pressetjeneste ved folkeafstemningen om Danmark medlemskab i 1972 og var med til at starte avisen Notat som organ for EF-modstanderne. I 1979 blev han valgt til det første direkte valgte Europa-Parlament. Han gik ud i 2008 efter 29 år, heraf 17 som formand for skiftende politiske grupper. Bonde startede som EF-modstander, men kalder sig nu for realist og har fået vedtaget mange forslag i EU. Han har skrevet henved 70 bøger om EU og redigerer sit eget EU-leksikon på dansk på adressen euabc.dk og på engelsk på euabc.com. Bonde har også redigeret letlæselige udgaver af de samlede EU-traktater med over 4000 alfabetisk ordnede stikord.

Har senest udgivet HVAD NU EU? sammen med professor Uffe Østergård om forslag til at redde Europa fra de mange kriser samt lærebogen FIND UD AF EU om globalisering og folkestyre i Danmark og EU er på vej.

Foredrag af Jens-Peter Bonde:

Foredrag 1: HVAD NU EU?
Professor Uffe Østergård og Jens-Peter Bonde har været dybt uenige om Danmark og EU. Efter Brexit og de øvrige kriser i EU er de gået sammen om at fomulere ti fælles bud på at redde Europa. De er udkommet som bog på forlaget Frydenlund og fik store omtaler i alle medier. De to forfattere fortæller også om dem, samlet, eller hver for sig.

Foredrag 2: SÅDAN VIRKER EU, HVORDAN KAN EU REFORMERES? EU’s LOVGIVNINGSPROCES. HVORDAN KAN DU FÅ INDFLYDELSE PÅ EU-LOVENE.
Bonde er måske den person, der ved mest om EU’s beslutningsproces fra hans mangeårige virke i Europa-Parlamentet og hans udgivelse af henved 70 bøger om EU. Han kan tilpasse foredrag til jeres målgruppe. Fx. som populære gennemgange eller mere tekniske med power point præsentationer.

Foredrag 3: FRA MODSTAND TIL REFORMER. BONDE ERINDRER.
Bonde var 29 år i Europa-Parlamentet, heraf 17 år som formand for EU-kritiske grupper og medlem af formandskonferencen, hvor de syv gruppeformænd sætter den politiske retning. Bonde er ved at skrive erindringer om sit lange liv i politik og EU.Parlamentet.

Foredrag 4: FIND UD AF EU. GLOBALISERING OG FOLKESTYRE I DANMARK OG EU. DANMARK I EU – EU I DANMARK.
Bonde har skrevet en lærebog på knap 500 sider om demokrati og EU og kan holde foredrag om bogens mange emner, samlet eller specialiseret som f.eks.EU-Domstolens rolle i EU.

Foredrag med Jens-Peter Bonde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen