Jannik Landt Fogt (1979) er vokset op på den københavnske vestegn. Han har en kandidatgrad i Økonomi og Filosofi fra CBS og er en brændende fortaler for, at livet er vigtigere end arbejdet. Han tror på, at verden ville være et bedre sted, hvis flere mennesker gav sig tid til at reflektere over deres liv.
Jannik har arbejdet i centraladministrationen i Københavns Kommune, Region Hovedstaden og den danske IT-gigant Netcompany. Han er certificeret i PRINCE2 Projektledelse, MSP Foundation og SCRUM og har arbejdet med projekt- og forandringsledelse i både vandfald og agile setups.
I 2020 udgav Forlaget Fjorden hans autofiktive kortroman ”Elektrisk Blå som et 80’er digt”. Bogen blev indstillet til Bogforums Debutant Pris samme år. Året før vandt han Niels Klim Prisen for novellen ”Organisatorisk Borgerskab”.
I 2021 blev han igen nomineret til Niels Klim Prisen for novellen ”Simulacrumkoden” og samme år, fik han to digte optaget i Litteraturtidsskriftet Udkant.
Når Jannik ikke skriver og holder foredrag, arbejder han for den københavnske tegneseriebutik FANTASK og er engageret i frivilligt arbejde. Men allermest, har han travlt med, ikke at have travlt.
Foredrag af Jannik Landt Fogt:
Foredrag 1: Med Sorgen som Spejl (For voksne)
I foredraget Med Sorgen som Spejl fortæller Jannik om sin debutbog ”Elektrisk Blå som et 80’er digt”. Den handler om Janniks opvækst på den Københavnske vestegn i 80’erne og 90’erne og om hans venskab med Lasse Lüders fra DR-dokumentaren ”Mens Døden os Skiller”. Bogen beskriver det tætte mangeårige venskab og den eksistentielle krise, som Jannik kastes ud i, da Lasse som voksen diagnosticeres med den terminale sygdom ALS. I sorgen over sin vens kommende død, mister Jannik meningen i sit arbejde. Han vender sit liv på hovedet, siger sit arbejde op, flytter til udkantsdanmark og bliver handicaphjælper for Lasse. 8 måneder efter omstillingen konfronteres Jannik med det sværeste spørgsmål i sit liv: Hans kone udstationeres i Singapore og valget står nu mellem, at flytte hele familien til Singapore eller at blive i Danmark og følge sin bedste vens liv til ende. Bogen er sorgtung, men henimod slutningen anes et håb: Kan man genopfinde sig selv som 40-årig?
Jannik læser op fra bogen, fortæller om oplevelserne bag, og ikke mindst om, at træffe store valg.
Foredraget varer ca. 1 time, men kan justeres alt efter behov.
Foredrag 2: Gear ned, Reflektér, Prioriter! (For alle)
Early Retirement Extreme (ERE) og Financial Independence, Retire Early (FIRE) er to begreber der er vundet frem henover de sidste 10 år. Det er uorganiseret bevægelser, hvis tilhængere på forskellige vis gør op med forbrugssamfundet og søger en simplere livsstil, hvor arbejdet fylder mindre og livet mere. Nogle skærer deres forbrug helt ned, andre søger lykken på aktiemarkederne.
Jannik og hans kone Gitte havde gået med tankerne længe. Tankerne om at flytte ud af storbyen, gå ned i tid, se børnene noget mere. Da Janniks ven bliver dødeligt syg, er det som om, at der bliver trykket på fast forward. Beslutningerne træffer næsten sig selv: Jannik forlader sin stilling som senior konsulent og bliver handicaphjælper for Lasse. Inden familien får set sig om, har de solgt boligen i København, været bosat i 1½ år i Singapore og vender tilbage til et hus, købt på tvang i den lille by Jyderup på Vestsjælland. De anlægger stor køkkenhave, får høns, og begynder begge at arbejde hjemmefra.
Foredraget her er ikke fem hurtige skridt til finansiel uafhængighed, for det findes ikke. Det er et foredrag hvor Jannik deler ud af sin egen historie mhp. at inspirere andre til at tage deres liv op til revision – og måske blive mere lykkelig.
Foredraget varer ca. 1 time, men kan justeres alt efter behov.
Foredrag 3: Musik og Litteratur (For udskolingsklasser, højskoler og elever på gymnasiale uddannelser)
Janniks debutbog har sit eget soundtrack på Spotify. Den er gennemsyret af musiske referencer og lyrik bl.a. fordi musikken var noget af det, der bandt Lasse og Janniks venskab sammen.
I foredraget Musik og Litteratur fortæller Jannik om sammenhængen mellem de to kunstformer. Han slår blandt andet ned i Nå-generationen i dansk litteratur og griber helt tilbage til Aristoteles’ Katarsis begreb der sættes i relation til berettermodellen. Jannik vil nemlig gerne vise at spændingskurver og spændingsudløsning er elementer der gør sig gældende både i litteraturen og i musikken. Ved at oplæse poesi og se musikvideoer involverer Jannik de studerende i øvelser, der får dem til at mærke at musik er fortællinger, og fortællinger er musiske.
Elleverne kan med fordel have læst eller lyttet til Janniks bog, inden foredraget. Bogen er gratis tilgængelig som E-bog og indtalt lydbog på Spotify, Ereolen, EreolenGo, samt på de sædvanlige lydbogstjenester som Chapter, Saxo mv.
Foredraget varer ca. 1 time, men kan justeres alt efter behov.
Foredrag med Jannik Landt Fogt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.