Jannie Faurschou og Niels Bjerg

Jannie Faurschou og Niels Bjerg
Med ørerne på Stormkrog

Lyrik Cafe med Jannie Faurschou og Inger Christensen

”Vi er ikke verdens midte, men vi kan i lykkelige, selvforglemmende øjeblikke opleve at være midt i verden” I.C.

Med baren åben og levende lys på bordene vil Jannie Faurschou og Niels Bjerg føre jer ind i Inger Christensens underfundige univers.

Inger Christensen (1934- 2009) er først og fremmest kendt for sin lyrik og en af Danmarks mest respekterede digtere. Hun debuterede i 1962 med digtsamlingen ”Lys”. Derefter fulgte ”Græs” i 1963. I 1969 fik hun sit store gennembrud med hovedværket ”DET”. Hun har modtaget et utal af priser både her og i udlandet, bl.a den prestigefyldte Svenske Akademis Nordiske pris i 1994 og Sommerfugledalen blev optaget i kulturkanonen 2006. Da Inger Christensen døde i 2009 beklagede den internationale presse , at hun ikke havde fået den Nobelpris, hendes værk berettigede hende til.

”DET” betragtes som en milepæl i moderne dansk Poesi, og som alle store værker drejer den med tiden og bliver ved med at tale til os .

Jannie Faurschou ønsker at gøre Inger Christensen tilgængelig for os alle – ” Man skal ikke anstrenge sig for at forstå, men lade sig suge ind , drukne og dø, for så at dukke forfrisket op et helt nyt sted..”

Jannie Faurschou formår næsten at vække hende til live igen, når hun akkompagneret af en fremragende musiker fører jer ind i hendes ordfyldte og vilde univers.

Medvirkende: Jannie Faurschou og Niels Bjerg

Jannie Faurschou og Niels Bjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Del denne side på:
Til toppen