Jan Møller Hansen

Jan Møller Hansen

Jan Møller Hansen arbejder med international udviklingsbistand og er fotograf, forfatter og tidligere diplomat. Han har tidligere været udstationeret i Nepal, Bangladesh og Vietnam som diplomat og udviklingsarbejder og arbejdet i en lang række andre lande i Asien og Afrika. Han har et indgående kendskab til Sydasien, Himalaya regionen og taler nepalesisk. Med sin passion for fotografi og visuel historiefortælling har han bl.a. vundet en række internationale fotopriser, lavet udstillinger og udgivet bogen ”Images of Nepal”, Jagadamba Press 2015.

Foredrag af Jan Møller Hansen:

Foredrag 1: På Verdens Tag – om landet Nepal som er i hastig forandring.
Jan Møller Hansen har boet og arbejdet i Nepal i to perioder 1991-1995 og 2013-2016. Første gang som udviklingsarbejder, hvor han arbejdede med lokal landsbyudvikling i nogle af Himalayas mest afsidesliggende egne, og sidst som diplomat på den danske ambassade i Kathmandu, Nepal. Derudover har han besøgt Nepal og Himalaya regionen utallige gange i forbindelse med arbejde og som turist. Gennem sit prisvindende fotoarbejde, fortæller han levende om det fascinerende land, dets befolkning og egne oplevelser. Foredraget handler bl.a. om de politiske forandringer, opgøret med borgerkrigen, etniske grupper og konflikter, flygtninge, hellige mænd og de sidste nulevende nomader i Himalayas skove. Billederne og historierne går bag om facaden og fortæller om mindre kendte sider af landet og dets befolkning.

Foredrag 2: Verdens mest sejlivede mennesker – bag om facaden i landet Bangladesh.
I 5 år boede Jan Møller Hansen i hovedstaden Dhaka, som er en af verdens hurtigst voksende megabyer, hvor han arbejdede som dansk diplomat. Bangladesh er et af verdens tættest befolkede lande, som oplever stigende politisk uro og voksende ulighed i befolkningen. I flere år fotograferede Jan Møller Hansen i slumområder, langs jernbaner, i bordeller, på teglværker og skibsophugningsværfter samt mange andre steder. Gennem foredraget, som er krydret med nærværende billeder, kommer man rigtig tæt på kvinder og børn i slummen, transvestitter, sexarbejdere, syreofre, skibsophuggere og mange andre mennesker, der dagligt er ofre for stor uretfærdighed og ulighed. Trods trøsteløsheden findes der et voksende håb og stor ære og respekt blandt nogle af verdens mest sejlivede mennesker.

Foredrag med Jan Møller Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen