Jan Larsen

Jan Larsen

Journalist Jan Larsen har i 13 år beskæftiget sig med Kina, heraf seks år bosat i Beijing som TV-avisens korrespondent.…

Læs mere
Book Jan

Journalist Jan Larsen har i 13 år beskæftiget sig med Kina, heraf seks år bosat i Beijing som TV-avisens korrespondent. Han er tidligere erhvervsjournalist, redaktør og udenrigskorrespondent på TV-avisen. Har siden 2013 været foredragsholder og Kina-kommentator i radio og TV – og skriver om Kina i net mediet Point of View International.

Nyt super aktuelt Kina foredrag:

Xi Jinping – Kinas enehersker på livstid – hvad betyder det for Verden, Kina og os
Et foredrag om manden, landet, systemet og konsekvenserne

Kommunistpartiet har i marts overraskende ændret Kinas forfatning, så den nuværende præsident, Xi Jinping, kan fortsætte som landets præsident på ubestemt tid. Han er i forvejen leder af det magtfulde kommunistparti – og samlet giver det ham en total magt, der langt overgår hvad Folkerepublikkens grundlægger, Mao Zedong havde. I princippet kan Xi Jinping (64 år) blive siddende på magten i Kina på livstid.

I de første fem år af som Kinas leder har han vist, at målet er at gøre Kina til en supermagt. Han har lagt vejen til sin nye magt ved at kortslutte mange af de kollektive ledelsesformer der har været i Kina siden Mao døde.

Men hvem er han egentlig, Xi Jinping – og hvad kan vi vente han vil bruge sin enorme magt til?

Han er nu mere magtfuld end USAs præsident – og alligevel kender vi så lidt til ham. Det giver Jan Larsen svar på i dette foredrag. Han har i over 13 år beskæftiget sig professionelt med Kina, heraf seks år som DR´s og TV Avisens korrespondent i Beijing. Og fulgt Xi Jinping tæt, både før og under hans første periode som Kinas leder.

Det bliver ikke kun en indgang til personen og toppolitikeren Xi Jinping og hans politiske, økonomiske og militære ambitioner. Målet med foredraget er også at give en introduktion til nogle af de vigtigste temaer i dagens Kina. Forklaringen på hvorfor økonomien er ved at blive helt omlagt – fra ”verdens fabrik” til et forbrugsstyret samfund med flere servicefag. Og hvordan dén omlægning har halveret den økonomiske vækst og hvad det får af konsekvens for de kinesiske lønmodtagere og
familier.

Kinas øgede magt kan aflæses i de mange aktiviteter udenlands. Kinesiske firmaer køber stort op i udlandet; militæret opruster og ændrer profil og bruges bl.a. til at sikre kontrollen over Det Sydkinesiske Hav – mens landet investerer milliardbeløb i fremtidens globale transportveje fra Asien via Afrika til Europa.

Med til billedet hører også, at prisen for den hurtige udvikling stadig bliver betalt af den hårdtarbejdende befolkning. De oplever stigende lønninger, men også en mere stresset hverdag og et miljø præget af forurening og et meget undertrykkende kontrol- og censursystem.

Xi Jinping har i sin første periode vist, at politiske reformer, større åbenhed eller bedre menneskerettigheder ikke bliver aktuelt for den kinesiske befolkning. Og hvad sker der hvis Kinas udvikling stagnerer, eller livstidsherskeren mister overblikket? Det er den største politiske ændring i Kinas nyere historie.

Foredrag med Jan Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

 

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular