Jan Larsen

Jan Larsen

Journalist Jan Larsen har i snart 20 år beskæftiget sig med Kina, heraf seks år bosat i Beijing som…

Læs mere
Book Jan

Journalist Jan Larsen har i snart 20 år beskæftiget sig med Kina, heraf seks år bosat i Beijing som TV-avisens korrespondent. Han er tidligere erhvervsjournalist, redaktør og udenrigskorrespondent på TV-avisen. Har siden 2013 været foredragsholder og Kina-kommentator i radio og TV – og skriver om Kina i net mediet Point of View International.

Foredrag af Jan Larsen:

Udfordringen Kina – for os og de 1,4 mia. kinesere

Det aktuelle foredrag, der fortæller om de seneste års store forandringer i kinesernes hverdag og arbejdsliv – og den kommende supermagts nye rolle i verden. Fortalt af DR´s Kina korrespondent gennem seks år.

Kina vil være verdensførende indenfor teknologi, opkøber havne, råvarer og virksomheder verden over og fylder mere og mere på den storpolitiske scene. Men ét-parti-staten Kina vil selv bestemme reglerne – og det giver konflikter. EU og USA betragter ikke længere Kina som en partner, men kalder direkte Kina for en rival. Ender det med Kinas storhed – eller snubler kineserne i deres egen succes?

Kina blev i 2022 ramt af covid-udbrud og involveret i Ruslands krig mod Ukraine. De omfattende omikron-udbrud skaber tvivl om Kinas benhårde nul-tolerance overfor corona, der har kostet dyrt på økonomien og tilliden i befolkningen. Foredraget går tæt på landets magtfulde leder, Xi Jinping og giver et kvalificeret bud på, hvor det kan ende, når han – helt usædvanligt – skal være både partileder og præsident for livstid.

Foredraget forklarer også hvorfor kineserne stadig kun vil have eet barn, når de nu gerne må få tre. Hvordan 90 millioner lejligheder kan stå tomme i Kina – og hvordan det er at være ung, ældre eller kvinde i dagens Kina. Et land der har udviklet ekstrem stor ulighed, hvor 1 pct. ejer 30 pct. af alle værdier og 600 mio. kinesere må klare sig for under 1.000 kr. om måneden.

I dagligdagen bekymrer kineserne sig om det dyre og ringe sundhedsvæsen, et skolesystem der tærer på familiens budget – og et arbejdsliv der bliver mere og mere ekstremt og stresset. Kina står med store udfordringer både ude og hjemme, men præsterer også imponerende projekter både i rummet, under vandet og på skinner.

Jan Larsen var i seks år DRs korrespondent i Kina og med hans indsigt i kinesisk familie- og arbejdsliv, handler det også om de store sociale og menneskelige udfordringer i dagens Kina – og hvordan kineserne mærker det allestedsværende overvågningssamfund. Og de to svære spørgsmål, skal vi være bange for Kina og er kineserne lykkelige?

Foredrag med Jan Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

 

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular