Jacob Wendt Jensen

Jacob Wendt Jensen

Jacob Wendt Jensen Filmkritiker, journalist og forfatter Til daglig anmelder han film i Berlingske, og det er en stor…

Læs mere
Book Jacob

Jacob Wendt Jensen
Filmkritiker, journalist og forfatter

Til daglig anmelder han film i Berlingske, og det er en stor fornøjelse at agere opdagelsesrejsende og guide for læserne i den aktuelle filmstrøm. Det sker også, at han anmelder en bog, en rockkoncert eller et stand-up show. Og så skriver han baggrundsartikler om alle mulige emner indenfor kulturstoffet i avisen. Afløb for interessen for film og teaterstof får hanogså i Skuespillerforbundets medlemsblad Sceneliv, som han ofte bidrager til, og hvor han har været reserveredaktør nogle gange. Det bliver også til artikler om dans og opera i samme blad. Ligesom det bliver til en del rejseartikler. Gennem tiden har han også skrevet features og længere interviews i en lang stribe magasiner som for eksempel Artisten, Euroman, Eurowoman, Femina, IN, ELLE Søndag og Costume for blot at nævne de mest aktuelle og levende. Jacob er formand for Danske Filmkritikere. Derudover skriver han bøger og holder foredrag, og han bliver også af og til booket til at præsentere en film eller en tv-serie til et arrangement eller til at lave Q and A’s med en filminstruktør, en skuespiller eller andre kulturpersonligheder. Som journalist og filmanmelder har han dækket filmfestivalen i Cannes siden 1999, og har også været til filmfestivaler i Berlin, Israel og Kroatien – ofte som medlem af internationale filmkritikerjuryer i regi af FIPRESCI. Seneste udgivelse “DR 100 år” (2024).

Fotograf: Betina Heisz Elmgren.

Foredrag af Jacob Wendt Jensen:

DR 100 år
Hele Danmarks Radio i 100 år fortalt gennem de mest kendte programmer i radio og på tv og de mennesker, der skabte dem. Det har kostet blod, sved og tårer, når de kreative kampe bag kulisserne blev udkæmpet om nyheder, sport, musik, drama, julekalendere, radiodokumentar, pausefisk og meget, meget mere.

Få hele historien fra Statsradiofoniens første radioudsendelser i 1925, over besættelsens svære tider i Radiohuset, tv i både sort/hvid og farver og videre helt frem til DR i en digital verden.

Judy Gringer – en sexbombes bekendelser
Du får en morsom, varm og selvironisk fortælling om Judy Gringers liv og karriere. Den historie, du ikke­ ­vidste, du savnede om dansk revy, teater og film fra sidst i 1950’erne og nogle årtier frem. Historien om Babs og Nutte og film som Soldaterkammerater, Poeten og Lillemor, Majorens oppasser og Julefrokosten. Og beretningen om privatmennesket Judy og om de mange mænd, hun har mødt. Først og fremmest Dirch Passer – som hun var kæreste med i fem år – men også koryfæer som Kjeld Petersen, Osvald Helmuth, Ove Sprogøe, Stig Lommer, Preben Kaas, Jørgen Ryg, Otto Brandenburg og Morten Grunwald. Læg dertil fortællingen om den jødiske familie og det at være en smuk kvinde i ­underholdningsbranchen, dengang mændene regerede verden med høj cigarføring og løse bæltespænder.Jacob Wendt Jensen har interviewet Judy Gringer og formet hendes ord. Han siger: “Jeg måtte spørge om alt, men det var svært at få Judy Gringer til at rødme. Til gengæld havde hun ikke svært ved at få mig til det. Er du klar til en tur ned ad Mindernes Allé med en af dansk films ­morsomste komedienner?”

De stærke kvinder fra Matador (sammen med Christian Monggaard)
Matador er verdens bedste tv-serie. Det er vi mange danskere, som ikke er et sekund i tvivl om. I denne bog mødes fire af seriens store stjerner – Ghita Nørby, Malene Schwartz, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen – i en række spændende, morsomme og åbenhjertige samtaler. Sammen fortæller de om deres liv med Matador, om arbejdet med de stærke karakterer, Ingeborg Skjern, Maude Varnæs, Agnes Jensen og Vicki Arnesen, og om hvordan indspilningerne af serien forløb. De beskriver samarbejdet med de to skabere, Lise Nørgaard og Erik Balling, og arbejdet med at finde ind til kernen af deres figurer. Bogen er et unikt møde mellem de fire store skuespillerinder og giver et sjældent indblik i arbejdet bag kulisserne på den legendariske serie. Ikke mindst beretter de fire om, hvad Matador har betydet for dem hver især og deres øvrige og yderst flotte karrierer på scene, film og tv.

Foredrag om “Bogen om Badehotellet”
Om bogen: I “Bogen om Badehotellet” af Jacob Wendt Jensen får du et farverigt indblik i tilblivelsen af TV2’s enorme seersucces. I 2013 løb det første afsnit af Stig Thorsboe og Hanna Lundblads tv-serie Badehotellet over skærmen på TV2. Det blev startskuddet til en af de mest populære og sete serie i moderne tid med 10 sæsoner og et seertal på 1,9 mio. I “Bogen om Badehotellet” tager Jacob Wendt Jensen os med bag kulisserne og fortæller, hvordan serien gik fra idé til folkeeje. Bogen er fyldt med underholdende anekdoter og historier om alt fra forfatternes indledende møder, skuespillernes casting og læseprøver samt om arbejdet med kostumer, musik, kulisser, mad og blomster. Mere end 40 personer, der har arbejdet med serien, har bidraget til bogen.

Huset På Christianshavn
Næsten tre millioner mennesker kiggede med hver uge når beboerne i Amagergade 7-9 – Flyttemand Olsen og frue, dyrehandler Clausen og fru Clausen, Larsen, Tue, Rikke, Egon, Karla, Meyer og Emma fra Rottehullet overfor – sloges med tilværelsens og tidens store og små problemer i komedieserien Huset på Christianshavn.
I alt 14 sæsoner og 84 afsnit blev der produceret af den populære serie i årene 1970-77.
Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard dykker ned i historien om Danmarks første sitcom. De har endevendt arkiverne og talt med mere end 40 mennesker, der arbejdede på Huset på Christianshavn. Resultatet er en unik fortælling om det første store samarbejde mellem tv- og filmbranchen – spækket med fyldige portrætter af skuespillerne, instruktørerne og forfatterne, sjældne fotos fra tilblivelsen af serien samt aldrig før offentliggjorte breve, kontrakter og skitser.

Meget mere end Kjeld fra Olsen Banden
Poul Bundgaard blev Danmarksberømt som Kjeld i Olsen Banden, hvor han med sit store komiske talent skabte en figur, som de fleste danskere kunne spejle sig kærligt i. Men Bundgaard var også et menneske, der levede i krydsfeltet mellem at være generøs og omsorgsfuld hjemme og hårdt ramt af sceneskræk ude. En mand hvis hemmelige drøm om, at blive operasanger led et knæk. En mand, der som skuespiller kunne langt mere, end han blev bedt om. Og som døde med støvlerne og Kjelds kostume på.
Nu kommer omsider den menneskelige historie bag de store succeser, linedansen som menneske og de mere skjulte sider af Poul Bundgaard i en nuanceret og rigt illustreret biografi. Bogen er baseret på mere end 50 nye interviews med familien – Fru Kirsten og børnene – og stribevis af venner og kolleger.

Gasolin’ – gudernes vilje. Den ultimative historie om Gasolin’ (bogforedrag – bogen er skrevet sammen med Niels Ole Baadsgaard).
Om bogen: Medlemmer fra Gasolin’ og kredsen omkring dem fortæller med egne ord nye detaljer om det, der formede bandet og skabte de ikoniske sange. Også Kim Larsen kommer til orde takket være blandt andet ikke tidligere offentliggjorte interviews lavet i forbindelse med dokumentarfilmen Gasolin’ fra 2006. I november 2021 er det 50 år siden, at Gasolin’ udgav deres debutalbum, som siden har fået os til at synge med på linjer som ’Hvis du tør, så tag med mig’. ’Langebro’ er blot en af mange Gasolin’-sange, der viste sig at være eviggyldige, fordi de var med til at sætte ord på og melodi til den danske folkesjæl. Men hvad var det, der skabte Gasolin’? Hvilke hemmelige ingredienser gjorde sangene så langtidsholdbare? I Gasolin’ – Gudernes vilje kommer guitarist Franz Beckerlee selv med dette bud: ”Der var noget uforklarligt magisk i det øjeblik Wili, Kim og jeg mødtes. Det var, som om guderne smed en tændstik i krudttønden. Gasolin’ – det var Gudernes vilje.” I en kronologisk mosaik på mere end 1.000 citater fra nye og klassiske interviews med bandmedlemmer og folk, der var tæt på Franz Beckerlee, Søren Berlev, Wili Jønsson og Kim Larsen i Gasolin’s levetid fra 1969 til 1978, udfoldes historien om det, der var med til at forme sangene. De fire venners forskellige opvækst og temperamenter, bydelen Christianshavn, vokseværket fra amatører til superstjerner, deres kuldsejlede drømme om udenlandsk succes. Og ikke mindst deres interne kampe, der skabte spændvidden i musikken. Bogen er rigt illustreret og giver et unikt kig ind bag kulissen fortalt af mere end 40 mennesker i kredsen omkring Gasolin’, som var der, da begivenhederne fandt sted. Derudover kommer alle de fire medlemmer til orde takket være hidtil ikke offentliggjorte interviews, som instruktør Anders Østergaard lavede i forbindelse med sin dokumentarfilm Gasolin’ fra 2006. Alt sammen bidrager til en bog fyldt med humoristiske, ærlige og hidtil ukendte anekdoter om et af Danmarks største rockbands.
Om foredraget: Med baggrund i interviews med bandmedlemmerne selv og 40 venner, koner, hjælpere, konkurrenter og hangarounds fortælles historien om Danmarks største rockband. En historie om en svær begyndelse, kreative kampe og store hits. Venskaber, fjendskaber og bristede drømme.

Drømmen om Hollywood (alene eller sammen med Christian Monggaard)
Lige siden Hollywood blev grundlagt for godt 100 år siden, og hurtigt blev centrum for den hastigt voksende amerikanske filmindustri, har byen tiltrukket håbefulde sjæle fra hele verden. Ikke så få af dem har været danskere, der har gjort karriere både foran og bag ved kameraet i den legendariske filmby. Filmhistorien gemmer på en perlerække af spændende, dramatiske og nogle gange tragiske skæbnefortællinger om danskere, der gennem tiden har forsøgt at nå til tops i den hårde, amerikanske filmverden. Drømmen om Hollywood er et stort illustreret værk, der for første gang kaster lys over 126 danske skæbner i den amerikanske filmindustri, fra stumfilmens svundne dage til i dag, fra Jean Hersholt og Karl Dane til Susanne Bier og Mads Mikkelsen. Bogen er nu også blevet til et foredrag, hvor røverhistorierne fortælles og hvor historierne yderligere perspektives med en stribe filmklip.

Lise Nørgaard – hendes liv og værk
På baggrund af biografien ”Lise Nørgaard – de første 100 år” og “Livet ifølge Lise Nørgaard” fortælles historien om Lise Nørgaards liv og værk. Fra opvæksten i Roskilde over de to ægteskaber og fire børn og karrieren som journalist på både Politiken, Hjemmet og Berlingske til kroningen som forfatter med blandt andet tv-serien ”Matador”, der også genudsendes i løbet af 2017. Foredraget varer et par timer og byder ud over en levende og perspektivrig livsfortælling på diverse klip fra tv, tv-serier og film. Og naturligvis indblik i hvem og hvordan Lise Nørgaard er baseret på det personlige kendskab bogens forfatter har til hende.

Jack Nicholson – Filmene, kvinderne og stofferne
De bedste historier fra bogen med samme titel krydret med en stribe filmklip er grundlaget for foredraget om skuespilleren Jack Nicholsons liv. I overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene leveret modige præstationer i vigtige film. Han har taget alle de stoffer, der er værd at nævne og været i seng med i hundredvis af kvinder på sin vej. Jack har kun været gift én gang men har (mindst) otte børn og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder, der havde stoppet de fleste andre. For slet ikke at tale om banebrydende film som ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”Gøgereden”, ”Ondskabens hotel”, ”Batman”, ”Det bli’r ikke bedre”, ”Rundt om Schmidt” og ”The Departed”.

Victor Borge – mennesket bag smilet
Min biografi om Victor Borge baseret på 70 nye interviews med kolleger, venner og eksperter er netop udkommet. Den bygger også på ukendte arkiver i Danmark og USA, så vi omsider får den sande historie om en stor dansker. En genial og selviscenesættende mand, der var så god til at skabe sin egen myte, man skulle tro, han var perfekt. “Victor Borge – Mennesket bag smilet” er nu trykt i 7.000 eksemplarer.

Agent 007 – 50 års tilbageblik og de danske forbindelser
I 2012 var det 50 år siden den første film ”Dr. No” væltede verden, og film nummer 24 er på vej. Vi ser nærmere på Bond-fænomenet og fortæller historien om ingredienserne i Agent 007 universet og historien om, hvordan dansk films stigende status smittede af på den store filmsucces.

Hundehoveder og hængerøve
Med udgangspunkt i de bedste historier fra bestselleren om Ove Sprogøe, fortælles livshistorien om dansk films flittigste skuespiller og en af de absolut dygtigste. Omsider får publikum mulighed for at komme bag facaden på den sky superstjerne. Bogen er nu trykt i 27.500 eksemplarer i både Danmark og Tyskland.

Nina & Frederik – og hvad der siden skete
Sangduoen Nina & Frederik blev på rekordtid verdensberømte i sommeren 1957, og hærgede verdens hitlister i fem år derefter. Det store drama handler om en god og naiv kvinde og mænd med diverse karakterbrister, en falsk Howard Hughes-biografi og et mystisk dobbeltmord på Filippinerne. Nu er den samlede historie omsider klar og Nina har selv været med til at fortælle den. Den foregår både i musikken og i filmens verden – både i Danmark og hele jordkloden rundt. “Nina van Pallandt – hellere tro på de gode en gang for meget” er på vej i tredje oplag.

Barnestjerne – og hvad så?
Få hele den dramatiske historie om dansk films mest iøjnefaldende børnestjerner gennem tiderne. Både de glemte og dem vi husker. Med masser af filmklip fra 1930’erne og helt op til i dag – fortælles de bedste historier og nye fakta om de mest spændende skæbner. Fra Lille Connie, Ilselil Larsen over Lille Per til nutiden.

Bag om dansk films ny guldalder
Hvordan kunne et lille land som Danmark skabe en guldalder med dogmefilmene tilbage i 1998? Ved hjælp af centrale filmklip fortælles krøniken om moderne dansk films guldalder, der ser ud til at fortsætte. I vores lille land er vi stadig i stand til at vinde både Den gyldne palme i Cannes og Oscar og Golden Globe i Hollywood – men hvorfor?

Foredrag med Jacob Wendt Jensen booker du via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular