Jacob Wendt Jensen

Jacob Wendt Jensen

Jacob Wendt Jensen
Filmkritiker, journalist og forfatter

Til daglig anmelder han film i Berlingske, og det er en stor fornøjelse at agere opdagelsesrejsende og guide for læserne i den aktuelle filmstrøm. Det sker også, at han anmelder en bog, en rockkoncert eller et stand-up show. Og så skriver han baggrundsartikler om alle mulige emner indenfor kulturstoffet i avisen. Afløb for interessen for film og teaterstof får hanogså i Skuespillerforbundets medlemsblad Sceneliv, som han ofte bidrager til, og hvor han har været reserveredaktør nogle gange. Det bliver også til artikler om dans og opera i samme blad. Ligesom det bliver til en del rejseartikler. Gennem tiden har han også skrevet features og længere interviews i en lang stribe magasiner som for eksempel Artisten, Euroman, Eurowoman, Femina, IN, ELLE Søndag og Costume for blot at nævne de mest aktuelle og levende. Jacob er formand for Danske Filmkritikere. Derudover skriver han bøger og holder foredrag, og han bliver også af og til booket til at præsentere en film eller en tv-serie til et arrangement eller til at lave Q and A’s med en filminstruktør, en skuespiller eller andre kulturpersonligheder. Som journalist og filmanmelder har han dækket filmfestivalen i Cannes siden 1999, og har også været til filmfestivaler i Berlin, Israel og Kroatien – ofte som medlem af internationale filmkritikerjuryer i regi af FIPRESCI. Seneste udgivelse “Kan ham den høje lige sætte sig ned – om Niels Olsen” (2020).

Foredrag af Jacob Wendt Jensen:

Drømmen om Hollywood (alene eller sammen med Christian Monggaard)
Lige siden Hollywood blev grundlagt for godt 100 år siden, og hurtigt blev centrum for den hastigt voksende amerikanske filmindustri, har byen tiltrukket håbefulde sjæle fra hele verden. Ikke så få af dem har været danskere, der har gjort karriere både foran og bag ved kameraet i den legendariske filmby. Filmhistorien gemmer på en perlerække af spændende, dramatiske og nogle gange tragiske skæbnefortællinger om danskere, der gennem tiden har forsøgt at nå til tops i den hårde, amerikanske filmverden. Drømmen om Hollywood er et stort illustreret værk, der for første gang kaster lys over 126 danske skæbner i den amerikanske filmindustri, fra stumfilmens svundne dage til i dag, fra Jean Hersholt og Karl Dane til Susanne Bier og Mads Mikkelsen. Bogen er nu også blevet til et foredrag, hvor røverhistorierne fortælles og hvor historierne yderligere perspektives med en stribe filmklip.

Lise Nørgaard – hendes liv og værk
På baggrund af biografien ”Lise Nørgaard – de første 100 år” og “Livet ifølge Lise Nørgaard” fortælles historien om Lise Nørgaards liv og værk. Fra opvæksten i Roskilde over de to ægteskaber og fire børn og karrieren som journalist på både Politiken, Hjemmet og Berlingske til kroningen som forfatter med blandt andet tv-serien ”Matador”, der også genudsendes i løbet af 2017. Foredraget varer et par timer og byder ud over en levende og perspektivrig livsfortælling på diverse klip fra tv, tv-serier og film. Og naturligvis indblik i hvem og hvordan Lise Nørgaard er baseret på det personlige kendskab bogens forfatter har til hende.

Jack Nicholson – Filmene, kvinderne og stofferne
De bedste historier fra bogen med samme titel krydret med en stribe filmklip er grundlaget for foredraget om skuespilleren Jack Nicholsons liv. I overhalingsbanen har Hollywoods rebel nummer ét ikke alene leveret modige præstationer i vigtige film. Han har taget alle de stoffer, der er værd at nævne og været i seng med i hundredvis af kvinder på sin vej. Jack har kun været gift én gang men har (mindst) otte børn og hans opvækst gemmer på dystre hemmeligheder, der havde stoppet de fleste andre. For slet ikke at tale om banebrydende film som ”Easy Rider”, ”Chinatown”, ”Gøgereden”, ”Ondskabens hotel”, ”Batman”, ”Det bli’r ikke bedre”, ”Rundt om Schmidt” og ”The Departed”.

Victor Borge – mennesket bag smilet
Min biografi om Victor Borge baseret på 70 nye interviews med kolleger, venner og eksperter er netop udkommet. Den bygger også på ukendte arkiver i Danmark og USA, så vi omsider får den sande historie om en stor dansker. En genial og selviscenesættende mand, der var så god til at skabe sin egen myte, man skulle tro, han var perfekt. “Victor Borge – Mennesket bag smilet” er nu trykt i 7.000 eksemplarer.

Agent 007 – 50 års tilbageblik og de danske forbindelser
I 2012 var det 50 år siden den første film ”Dr. No” væltede verden, og film nummer 24 er på vej. Vi ser nærmere på Bond-fænomenet og fortæller historien om ingredienserne i Agent 007 universet og historien om, hvordan dansk films stigende status smittede af på den store filmsucces.

Hundehoveder og hængerøve
Med udgangspunkt i de bedste historier fra bestselleren om Ove Sprogøe, fortælles livshistorien om dansk films flittigste skuespiller og en af de absolut dygtigste. Omsider får publikum mulighed for at komme bag facaden på den sky superstjerne. Bogen er nu trykt i 27.500 eksemplarer i både Danmark og Tyskland.

Nina & Frederik – og hvad der siden skete
Sangduoen Nina & Frederik blev på rekordtid verdensberømte i sommeren 1957, og hærgede verdens hitlister i fem år derefter. Det store drama handler om en god og naiv kvinde og mænd med diverse karakterbrister, en falsk Howard Hughes-biografi og et mystisk dobbeltmord på Filippinerne. Nu er den samlede historie omsider klar og Nina har selv været med til at fortælle den. Den foregår både i musikken og i filmens verden – både i Danmark og hele jordkloden rundt. “Nina van Pallandt – hellere tro på de gode en gang for meget” er på vej i tredje oplag.

Barnestjerne – og hvad så?
Få hele den dramatiske historie om dansk films mest iøjnefaldende børnestjerner gennem tiderne. Både de glemte og dem vi husker. Med masser af filmklip fra 1930’erne og helt op til i dag – fortælles de bedste historier og nye fakta om de mest spændende skæbner. Fra Lille Connie, Ilselil Larsen over Lille Per til nutiden.

Bag om dansk films ny guldalder
Hvordan kunne et lille land som Danmark skabe en guldalder med dogmefilmene tilbage i 1998? Ved hjælp af centrale filmklip fortælles krøniken om moderne dansk films guldalder, der ser ud til at fortsætte. I vores lille land er vi stadig i stand til at vinde både Den gyldne palme i Cannes og Oscar og Golden Globe i Hollywood – men hvorfor?

Foredrag med Jacob Wendt Jensen booker du via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen