Henrik Platz

Henrik Platz

Henrik Platz koncert

Johannes V. Jensen – naturen og det åndelige

Henrik Platz er ny fortolker af Johannes V. Jensens smukke naturdigte og er udkommet med den kombinerede CD & Bog ”Nu kommer lyset” med nye melodier, indsigtsfulde artikler og naturfotos.

”Henrik Platz svøber teksterne ind i de fineste stemningsskabende musikalske landskaber med en vifte af fremragende musikere. Smukt, underholdende og indholdsrigt. Et sjældent tidløst projekt, der gør Johannes V. Jensen stor ære”, bliver der sagt om musikken.

I en kombination af fortælling og koncert tager Henrik Platz publikum med på en rejse ind i Johannes V. Jensens forfatterskab og hans forhold til naturen og det åndelige. Koncerten tager omkring 1½ time, hvor der kan indlægges en pause. Henrik Platz optræder med fortælling og vokal/akustisk guitar sammen med Jens Nørgaard på kontrabas, Mikkel Uttrup på elguitar og Søren Andersen på trommer.

Optræder både solo og som duo, trio og kvartet.

Lyt med

Danmarkssangen (musikvideo):

Hadet og Haabet (live på Dokk1):

Sidste Sang (fortælling/musik live på Dokk1):

Om musikerne

Henrik Platz er optaget af det nordiske udtryk og har modtaget undervisning af bl.a. Christian Alvad, H.P.Lange, Perry Stenbäck og Erik Storm. Mikkel Uttrup og Søren Andersen er begge uddannede på Det Jyske Musikkonservatorium. Sammen med Jens Nørgaard har de igennem mange år været en del af det århusianske musikmiljø indenfor jazz, rock og andre stilarter.

Om Johannes V. Jensens forhold til naturen og det åndelige

Med et sjældent nærvær leder Johannes V. Jensen i sine naturdigte os igennem årets gang med gentagelsen som omdrejningspunkt, hvor naturen i det store og i det små bliver adgangen til evigheden. Hans digte kan hjælpe os til, at vi genfinder glæden ved naturen, så vi som noget selvfølgeligt vil værne om den.

Johannes V. Jensen var en alvorsfuld og søgende mand med en konstant evighedslængsel. Han kredsede om døden og meningen med livet. Der er dybe lag af ånd, sjæl, identitet og tro i hans digte, myter og romaner. F.eks. i ”Den lange Rejse”, hvor Johannes V. Jensen beretter om menneskets skabelse og udvikling med aner fra Biblen, den nordiske mytologi og Darwins udviklingslære. Vi kan derfor sige, at Johannes V. Jensen skrev mytisk og spirituelt.

”Den lange Rejse” var en af grundene til, at Johannes V. Jensen i 1944 fik tildelt Nobelprisen i litteratur. Ved modtagelsen pegede han selv på sine digte som essensen af sit forfatterskab.

Koncerter er bl.a. opført på

Dokk1 i Aarhus, Johannes V. Jensen Museet i Farsø, Horsens Bibliotek, Langenæskirken i Aarhus, Vium-Hvam forsamlingshus, Sinding Forsamlingshus, Café Smagløs i Aarhus, Øko-træf i Hvalsø, Yduns Have på Samsø, Topkærgaard, Fairbar i Aarhus, Gyngen i Aarhus, Gallo Skolen i Risskov, Vinterbadeklubben Jomsborg.

Sagt om musikken og bogen ”Nu kommer lyset”

”Det var en fantastisk koncert – meget smuk, meget underholdende og meget indholdsrig! Henrik Platz svøber teksterne ind i de fineste stemningsskabende musikalske landskaber med en vifte af fremragende musikere. Et sjældent tidløst projekt, der gør Johannes V. Jensen stor ære.”
Rune Engelbreth Larsen, idehistoriker, forfatter og naturfotograf

”Nu kommer lyset” – CD & bog – er en bemærkelsesværdig og smuk udgivelse. Musikalsk giver Henrik Platz en række flotte musikalske nyfortolkninger af Johannes V. Jensens naturdigte. Og i en usædvanlig velskrevet bog belyses Johannes V.’s digte og kendte sange med indsigtsfulde artikler og kærlige kommentarer. Den store Jensens forfatterskab er fortsat aktuel, nærværende og inspirerende – Henrik viser i ord og musik hvorfor.”
Hans Støttrup Jensen, formand for Johannes V. Jensen Museet, Farsø

”Gennemfølt, gennemført og gennemtænkt! Smukke melodier, billeder og tekster. Og så er I et hold dygtige musikere, der bare svinger rigtig godt sammen. Hvis Johannes V. Jensen havde lavet en lille tidsrejse og sad usynligt med i salen, tror jeg på, at han var blevet meget berørt, imponeret og tilmed inspireret. Stort tillykke med værket!”
Stinne Clausen, pædagog

”Jeg har hørt albummet utallige gange, og jeg har nydt at læse fortolkningerne i bogen. Fik lagt det ind på min iPhone og har så haft det i ørene siden. Jeg tror altså, at Henrik Platz har ramt en åre. Det har for mig været en stor oplevelse at høre musikken, og flere af numrene og teksterne rammer lige ind i et eller andet følelsesmæssigt, som jeg synes, det er svært at sætte ord på.”
Erwin Næs, Sekretariatsleder og Master i professionel kommunikation

”Jeg blev meget både rørt og berørt, da jeg hørte releasen på DOKK1. Det er meget grænseflyttende at få en anden type tone sat til de gamle tekster, det giver dem både større råhed og en anden profil. Samtidig er det tydeligt, at Henrik Platz virkelig har gravet dybt for at finde udtrykket, og det stråler fra scenen.”
Gert Träger, cand.mag. i dansk og tysk, HD(O)

“Så dejlig en oplevelse og dejligt at mærke Henrik Platz´ dedikation til værkerne. Jeg købte Cd’en/bogen og ser frem til at lytte og læse mere. Tak Henrik Platz, fordi du lærte mig Johannes V. Jensens verden at kende. Så smukt og samtidig billedligt og enkelt, han skriver.”
Lone Brandt, cand.mag. i æstetik & kultur og dramaturgi

”Det var en virkelig fin oplevelse på Dokk1. Alt gik op i en højere enhed. Musikken, teksterne, sangen, dine kommentarer, stemningen, og lyden var bare i top. Johannes V´s lyrik ramte mig i hjertekulen flere gange.”
Flemming K. Andersen, lektor, cand.ling.merc.

”Jeg er fuld af lovord. Det var så smukt og inspirerende!”
Susi Kirstine Sommer, cand.mag. i Spansk og dram

”Henrik Platz har med sin musikgruppe besøgt Horsens Bibliotek, hvor et begejstret publikum hørte hans musikalske nyfortolkninger af Johannes V. Jensens naturdigte. Med den dejlige musik får publikum øjnene op for Johannes V. Jensens digte på en ny måde. Mellem numrene delte Henrik Platz ud af sine store viden om Johannes V. Jensen. Et arrangement jeg absolut kan anbefale til f.eks. andre biblioteker.”
Hanne Kjær, bibliotekar på Horsens Bibliotek

Henrik Platz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen