Henriette Kristensen

Henriette Kristensen

IT-Direktør og senior IT-specialist med egen virksomhed og en lang karriere i IT-branchen. Har gennem 10 år været ansat i forsvaret som professional soldat. Har 3 børn i alderen 9,18 og 25. Har deltaget i en række oplæg og events for LGBT minoritets grupper, senest foredrag for 700-800 sygeplejesker samt oplæg for Copenhagen MIX 2016 filmfestival.

Foredrag af Henriette Kristensen:

Om at finde sig selv – Og vejen derhen
Om at finde sig selv er en personlig beretning og handler om at finde sin rette identitet og køn i en sen alder. Hvordan går man igennem livet og lever med de krav som samfundet har til os som mennesker, for så pludselig at finde ud af at man er havnet på den helt forkerte hylde. Hvordan kommer man igennem et skifte af identiteten med familien, venner, kollegaer, kunder og hvordan lærer man at leve med sin nye identitet og sit nye køn.

Det er ikke let at gå gennem livet som mand og i over 40 gemme sin rette identitet for derefter at skulle fortælle dem man holder af, at man ønsker at ændre sin identitet og fremover leve som kvinde. Hvordan påvirker det ægteskabet og hvordan holder man fast i den man er, når de meget nære følelser banker på for alvor. Hvordan reagerer samfundet omkring en efter at man har skiftet køn og hvordan lærer man at leve som kvinde, at gå som kvinde, at spise som kvinde, at klæde sig som kvinde, at tale som kvinde og i det hele taget at opfører sig og se ud som kvinde. Hvori ligger forskellen mellem mand og kvinde, hvordan behandles mænd og kvinder forskelligt set fra et menneske som har været begge dele.

Foredrag med Henriette Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Udtalelse

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland har i efteråret 2016 holdt fire arrangementer for kredsens sygeplejersker omkring temaet transkønnet, arrangementer som bestod af et oplæg og filmen ’Den danske pige’. Henriette Kristensen, som er transkønnet, holdt fire oplæg ’Om at finde sig selv og vejen derhen’. På en ligefrem, humoristisk og menneskelig måde fangede Henriette Kristensen sygeplejerskernes opmærksomhed på bedste vis med konkrete budskaber og fortællinger, som man ikke kunne undgå at tage med hjem!

Fortællinger som beskrev:
– at være født i en forkert krop og de konsekvenser det har medført
– reaktionerne fra ægtefælle, børn, familie, venner og arbejdskolleger
– mødet med sundhedsvæsenet og det forløb Henriette har gennemgået
– endelig at være fri som Henriette

Kredsens intentioner med disse oplæg og film er at give medlemmerne en anderledes indsigt i sygeplejefagets mange facetter. Det lykkedes til fulde med Henriettes oplæg, og det har afstedkommet mange meget positive tilbagemeldinger.

De bedste hilsener
Ann Dahy, Kredschef

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen